سه شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۴۰
کد مطلب : 10274

مجموعه خدماتی زیارتی در منطقه چهل اختران ایجاد می‌شود

قم نيوز : قم نیوز: مدیرعامل شرکت عمران معصومیه قم از احداث مجموعه خدماتی زیارتی در منطقه چهل اختران در راستای ارتقاء فرهنگ نوسازی بافت فرسوده این محدوده خبر داد.
مجموعه خدماتی زیارتی در منطقه چهل اختران ایجاد می‌شود
به گزارش قم نیوز، محسن منتظران، با بیان اینکه این طرح با همکاری شهرداری و از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به قم انجام می‌شود، افزود: در محدوده چهل اختران حدود ۳.۴ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که از ۳۰۷ پلاک موجود در این منطقه، ۸۳ پلاک تملک و تخریب شده است.

مدیرعامل شرکت عمران معصومیه قم، بافت فرسوده در کشور را بیش از ۷۲ هزار هکتار عنوان کرد و تصریح کرد: در استان قم ما به صورت رسمی ۱۳۵۰ هکتار به ثبت رسیده، در حالی که بافت فرسوده شهر قم از ۱۰۷۴ هکتار به حدود ۱۸۰۰ هکتار رسیده و تاکنون ابلاغ رسمی صورت نگرفته است.

منتظران ادامه داد: این آمار را شورای شهر و شهرداری قم اعلام کرده و این بافت های فرسوده بیشتر در مناطق ۲ ، ۳ و بخشی در منطقه ۶ می باشد؛ این امر در حالی است که در مناطق ۱ و ۷ به نسبت کمتری شاهد بافت فرسوده هستیم.

وی، با بیان اینکه جمعیت ساکن در بافت فرسوده در قم ۲۱۰ هزار نفر است، افزود: این میزان ۵۱ هزار خانوار را در چهار شهرستان کهک حدود ۱۰ هکتار، دستجرد حدود ۴۱ هکتار، جعفریه ۱۲۴ هکتار و قنوات ۹۰ هکتار که روی هم رفته ۲۶۴ هکتار مساحت بافت فرسوده در این شهرستان‌هاست.

به گفته وی، براساس آمار سال ۸۵ در این مناطق حدود ۱۸ هزار نفر ساکن بافت‌های فرسوده استان قم بوده‌اند.

مدیرعامل شرکت عمران معصومیه قم، با بیان اینکه شرکت عمران و مسکن سازان استان‌ها به منظور دو ماموریت عمده تشکیل شده است، گفت: این شرکت در تمام استان‌ها متولی مطالعه و نوسازی بافت‌های فرسوده با محدوده‌های مشخص شده، تشکیل شده است.

منتظران، برنامه‌ریزی درخصوص سکونتگاه‌های غیر رسمی توسط این شرکت‌ها را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: با توجه به اینکه این مناطق در حاشیه شهرها مشکلاتی را برای شهرنشینی ایجاد کرده، دولت بر خود لازم دانسته که برنامه‌ریزی و بررسی این مناطق را با هماهنگی اداره کل راه و شهرسازی هر استان بعهده این شرکت‌ها قرار داده است.

وی با اشاره به تسهیلات و خدمات ارائه شده در خصوص بافت فرسوده استان، گفت: براساس آمارها و مطالعات شهرسازی، مقرر شد که با حوزه معاونت عمرانی و شهرسازی طرح تفصیلی در این زمینه ابلاغ و تصویب شود.

مدیرعامل شرکت عمران معصومیه قم، در بحث سکونتگاه های غیر رسمی نیز شرکت عمران معصومیه فعال است و محدوده هایی را نیز تعریف کرده است.

به گفته وی؛ ۱۷ محله سکونت گاه های غیر رسمی تعیین شده که براساس مطالعات سال ۸۵-۸۶ از این ۱۷ محله ۵ محله (قلعه کامکار، جمکران، شیخ آباد، شهرک فاطمیه و مهدیه) اولویت دار هستند.

منتظران ادامه داد: از محل اعتبارات سفر رهبری به قم حدود ۵۰ میلیارد تومان طی دو سال ۹۰ و ۹۱ دراین مجموعه هزینه شود و طی توافق نامه سه جانبه بین شهرداری، استانداری و وزارت راه و شهرسازی هرکدام به نسبت یک سوم در دوسال این هزینه را پرداخت کنند.

وی با بیان اینکه سال گذشته ستاد توانمندی سکونتگاه‌های غیر رسمی در استان تشکیل شد، گفت: مرکز ستاد ملی در تهران قرار دارد و درحال حاضر این ستاد در استان ۱۷ عضو دارد که تمام ادارات ذی ربط در این سال بیست و سه پروژه تعریف و تدارک دیده شد.

مدیرعامل شرکت عمران معصومیه قم، با بیان اینکه از این تعداد ۱۸ پروژه اجرایی شده، ادامه داد: مابقی این پروژه ها به دلیل نداشتن سند مالکیت زمین یا آماده نبودن طرح نهایی اجرایی نشد و در دو مناقصه و در قالب ۱۰ قرارداد انعقاد پیمان و اجرایی می‌شود.

منتظران ابراز امیدواری کرد: در این خصوص دو درمانگاه، یک مدرسه ۱۲ کلاسه در شهرک مهدیه، ۴ سالن ورزشی، سه خانه دانش و بوستان، یک کلانتری در شهرک فاطمیه، فرهنگسرا در بوستان شهریاری و زمین چمن مصنوعی که جمعا حدود ۱۸ پروژه با بودجه‌ای بالغ بر ۶۵ میلیارد ریال تخصیص داده شد که در دهه فجر امسال به بهره برداری می‌رسد.

انتهای پیام/115/
https://qomnews.ir/vdcdox0f.yt0z56a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما