قم نيوز : قم نیوز: مدیر فنی مهندسی آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) از پیشرفت 45 درصدی کفسازی صحن اتابکی حرم حضرت معصومه(س) خبر داد.
قم نیوز: حسین سروش امروز با تشریح پروژههای در دست اقدام آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) اظهار کرد: بهسازی و کفسازی صحن بزرگ حرم مطهر حضرت معصومه(س) با توجه به فراهم بودن اقلام سنگی و مصالح، ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی با بیان اینکه کار سنگفرش کردن حرم مطهر از یک ماه پیش آغاز شده است، افزود: کار باطلهبرداری و زیرسازی صحن انجام شده و تاسیسات زیربنایی مانند لولههای آب و فاضلاب، برق و صوت را به صورت کامل اجرا کردیم.
مدیر فنی مهندسی آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) عنوان کرد: این پروژه ظرف مدت ۱۰ روز مانده به ماه محرم به اتمام رسیده و آماده بهرهبرداری خواهد بود و درب صحنین هم به روی زائران گشوده میشود.
وی در خصوص طراحی حوض صحن اتابکی گفت: حوض وسط نیز مطابق با نقشههای سنتی به وضع سابق خود طراحی شکیلی شده و اکنون سنگها در حال برش و آمادهسازی است و امید است به زودی به بهرهبرداری برسد.
شمس تصریح کرد: چون عمده سنگهای مورد استفاده در این طرح، خاص است پس باید با فرم خاص برش داده شود که با آمدن دستگاههای سیانسی سرعت کار بالا رفته و تمام برشهای سنتی در کمترین زمان انجام میشود.
وی با بیان اینکه اعتبارات این پروژه از محل اعتبارات آستانه مقدسه هزینه میشود، بیان کرد: برای صحن اتابکی حدود یک میلیارد تومان در حال هزینه است.
مدیر فنی مهندسی آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) در ادامه به برنامههای توسعهای صحن عتیق اشاره کرد و گفت: برای این صحن نیز برنامه ایجاد شبستان برای رفاه حال زائرین طراحی شده بود که اکنون در حال انجام است.
وی افزود: این شبستان به صورت زیرزمینی احداث میشود تا در مواقع گرما مورد استفاده زائرین قرار گیرد و در حال حاضر مراحل مقاومسازی در کنار ایوانها و ستونهای بلند را طی میکند.
شمس اظهار کرد: مقاومسازی به وسیله چاههای عمیقی که با آرماتور و بتن پر میشود، در زیر پایههای ایوانها انجام میشود.
وی ادامه داد: گودبرداری زیر صحن عتیق، ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که پس از اجرای صحن اتابکی، سرعت بیشتری به خود گرفته و امید میرود تا اواخر سال ۹۱ به بهرهبرداری برسد.
مدیر فنی مهندسی آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) در مورد هزینه اجرای پروژه احداث شبستان زیرزمینی در صحن عتیق گفت: برای مقاومسازی صحن عتیق ۲ میلیون تومان هزینه نیاز است که آستانه مقدسه تامین خواهد کرد.
وی همچنین از طرح جامع مرمت، نوسازی و بازسازی عتبات و بیوتات آستانه مقدسه خبر داد و افزود: اخیرا پنج لایه گنبد را آفتزدایی کردیم.
شمس با بیان اینکه شستوشوی گنبد طلا هرچند سال یکبار انجام میشود، گفت: برای بندکشی خشتههای طلا از ماده مخصوصی استفاده میکنیم که قبلا به دلیل سرعت در تحویل گنبد طلا در سالیان قبل، این کار صورت نگرفته بود.
وی توسعه ضلع شرقی و شمالی حرم مطهر و طرح جامع حرم مطهر حضرت معصومه(س) را از دیگر برنامههای کلان آستانه مقدسه برشمرد.