قم نيوز : معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: مردمی‌سازی و عادلانه‌سازی یارانه‌ها ضمن آن‌که باعث می‌شود نوآوری توسعه پیدا کند، به تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق منجر می‌شود.
به گزارش قم نیوز سورنا ستاری در حاشیه بازدید از محصولات دانش‌بنیان و ایران‌ساخت منتخب در حوزه‌های آب و انرژی، با بیان این‌که مردمی‌سازی و عادلانه‌سازی یارانه‌ها ضمن آن‌که باعث می‌شود نوآوری توسعه پیدا کند، به تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق منجر می‌شود، ادامه داد: کشاورزی، جزو حوزه‌های دارای چالش‌های عمده کشورمان است و یکی از دلایلی که شرکت‌های دانش‌بنیان،برای ورود به این عرصه با مشکلات جدی مواجه هستند، نوآوری را در این حوزه توسعه دهند و فناوری را به این عرصه وارد کنند، پرداخت یارانه‌هایی به صورت غیر صحیح و ناعادلانه در این حوزه است. روند تخصیص یارانه‌ به شکلی که تا کنون مرسوم بوده، باعث شده تا فناوری و نوآوری به ویژه در حوزه کشاورزی کم‌تر وارد شده و در تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه، با نقطه مطلوب فاصله زیادی داشته باشیم.

ستاری با تأکید بر این که ارائه یارانه‌ها بدون برنامه‌ریزی جدی و عادلانه‌سازی، در تمامی حوزه‌ها، مغایر با نوآوری و تحقق اقتصاد دانش‌بنیان است، افزود: در حوزه انرژی نیز همین گونه است و در صورتی که یارانه به درستی پرداخت نشود، بهینه‌سازی، اصلاح الگوی مصرف و توسعه فناوری‌ها در حوزه انرژی محقق نخواهد شد. مردمی سازی یارانه‌ها اقدامی است که می‌تواند به اصلاح این رویه کمک کند.

وی با بیان این‌که عادلانه‌سازی و مردمی سازی یارانه‌ها را گامی در راستای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و گفت: به طور یک‌جا و کوتاه‌زمان امکان تغییر رویه موجود نیست، اما با بهره‌گیری از راه حل‌های میانی و هوشمندانه می‌توان ضمن ایجاد زمینه برای رسوخ فناوری و نوآوری به بخش‌های مختلف، زمینه را برای رونق هرچه بیش‌تر شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم کرد. بنابراین توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان با این اتفاقی که در مردمی سازی یارانه ها رخ داده، سرعت بیش‌تری خواهد داشت.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری قانون جهش تولید دانش‌بنیان را گامی اثربخش و ماندگار در رونق زیست‌بوم فناوری و نوآوری دانست و گفت: این قانون، حاصل ۳ سال کار جدی، مطالعه و بهره‌مندی از تجربیات گذشته است که در قالب همکاری و همراهی دستگاه‌های مختلف به ویژه مجلس شورای اسلامی با معاونت علمی و فناوری به ثمر نشست. مفادی که در این قانون تصویب شده، به توسعه بخش‌های مختلف زیست‌بوم فناوری و نوآوری از بخش‌های سرمایه‌گذاری و زیرساختی تا تولید محصول دانش‌بنیان و خلاق با استفاده از اختیارات معاونت علمی و فناوری کمک می‌کند.

ستاری اجرائی سازی مفاد این قانون متناسب با ماهیت و وظایف دستگاه‌های مختلف کشور را یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانست و گفت: به محض ابلاغ این قانون توسط ریاست محترم جمهوری، بیش از ۱۲ پیش نویس آیین‌نامه و چندین دستورالعمل که آماده است، با تصویب نهایی در برنامه اجرائی بخش‌های دولت قرار می‌گیرد و جهت گیری در تمامی بخش‌های کشور معطوف به تولید دانش‌بنیان را رقم خواهد زد.
انتهای پیام / 137
https://qomnews.ir/vdcc00qs12bqx18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما