قم نيوز : مراسم بهرهبرداری از قطعه دوم خط انتقال آب به مجتمع قمرود با هدف تأمین آب باکیفیت برای 14 روستای دهستان قمرود با حضور استاندار قم برگزار شد.
به گزارش قم نیوز سید محمدتقی شاهچراغی استاندار قم در آیین بهرهبرداری از قطعه دوم خط انتقال آب به مجتمع قمرود که با حضور جمعی از مسئولان استان برگزار شد با بیان اینکه امروز موضوع آب یکی از مشکلات اساسی کشور است، اظهار داشت: هدفگذاری دولت برای امسال و سال آینده تأمین آب شرب سالم برای 10 هزار روستای کشور است.
وی با قدردانی از تلاشهای مدیرعامل و کارکنان شرکت آب و فاضلاب استان قم در آبرسانی به نقاط مختلف استان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون باوجود فشارهای زیادی که بر روی شرکت آب و فاضلاب بود اقدامات خوبی صورت گرفت و پروژه آبرسانی به روستاهای قمرود به نتیجه رسید.
استاندار قم مصارف غیرمجاز را از جمله مشکلات آبرسانی به روستاها دانست و از شوراها و دهیاریها خواست تا با همکاری شرکت آب و فاضلاب تکلیف مصارف غیرمجاز را در روستاها روشن کنند.
وی با اشاره به محدودیتهای منابع آب اظهار داشت: مردم بدانند در تأمین آب با محدودیت مواجه هستیم بنابراین باید از منابع در اختیار به درستی استفاده کنیم تا شاهد پایداری آب در شبکه باشیم.
شاهچراغی بر لزوم پرهیز از استفاده غیر شرب از آب شبکه آبرسانی تأکید کرد و گفت: اگر شبکه غیر از شرب استفاده شود با مشکل مواجه خواهیم شد و برای تأمین آب باید از آب کم کیفیت چاهها استفاده کنیم.
وی در پایان خواستار تسریع در آبرسانی به 4 روستای باقیمانده در این پروژه شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز در این آیین با اشاره به فعال بودن پروژههای آب و فاضلاب در نقاط مختلف استان اظهار داشت: در حال حاضر عملیات اجرایی 8 مخزن ذخیره آب و خطوط انتقال در مناطق مختلف شهری و روستایی در دست انجام است.
وی از هزینه کرد 264 میلیارد تومان از محل اعتبارات تملک دارایی در طول حدود 7 ماه گذشته خبر داد و گفت: این اعتبارات با کمک و همکاری مدیریت استان، تلاش همکاران و با یک نگاه فنی جذب شده است.
مهندس حسن بختیاری با اشاره به اختصاص هزار میلیارد از محل سفر ریاست جمهوری به آب و فاضلاب خاطرنشان کرد: اگر جذب این اعتبارت محقق شود در بخش فاضلاب نیز میتوانیم بخش زیادی از عقبماندگیهای متراکمی که در استان داریم جبران کنیم.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات کمی و کیفی تامین آب در دهستان قمرود ابراز داشت: پروژه آبرسانی به مجتمع قمرود از سال 98 آغاز شد اما در مقطعی به علت عدم تأمین اعتبار متوقف ماندکه در نهایت با تأمین لوله توسط خیر و علیرغم مشکلاتی که در مسیر وجود داشت پروژه به سرانجام رسید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم احداث یک مخزن ذخیره هزار مترمکعبی، اجرای 14.5 کیلومتر خط انتقال، ساخت 30 باب حوضچه بتنی ، بلوک سیمانی و پلیاتیلن و اجرای پایپ جکینگ به طول 80 متر با اعتباری بالغبر 85 میلیارد تومان را از ابعاد پروژه تأمین آب باکیفیت برای 14 روستای دهستان قمرود عنوان کرد.
وی با بیان اینکه هدفگذاری این پروژه آبرسانی به 18 روستای این منطقه بود، یادآور شد: متأسفانه با توجه به شرایط نامناسب بخشی از خط انتقال و محدودیت اعتبار، 4 روستای انتهای خط لوله از پروژه عقب ماند که البته امیدواریم در پایان سال جاری این روستاها نیز از پایدار بهرهمند شوند.
بختیاری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نیاز آب 18 روستای این بخش بنابر استانداردهای کشوری یک هزار و 300 متر مکعب است، تصریح کرد: در حال حاضر 2 هزار و 500 متر مکعب آب به این منطقه تحول میدهیم که تقریباً دو برابر استاندارد است.
وی مدیریت مصارف آب توسط ساکنان این مناطق را ضروری دانست و با اشاره به بالا بودن آمار مصارف غیرمجاز در این منطقه اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با همراهی مردم و پرهیز از مصارف غیر ضروری، آب پایدار را برای این مناطق تأمین کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم از تخصیص اعتبارات محرومیت زدایی به روستاهای قمرود خبر داد و گفت: در همین راستا امیدواریم در ماههای آینده این منطقه به عنوان یکی از کانونهای اصلی فعالیت مجموعه شرکت آب و فاضلاب در اصلاح شبکههای روستایی قرار گیرد که در کاهش مصرف نیز اثر گذار خواهد بود.
وی همچنین برلزوم مشارکت مردم در حفظ و حراست از مجموعه تاسیسات آب و فاضلاب تأکید و خاطرنشان کرد: هر چه در این زمینه تلاش و کوشش به عمل آید مشکلات کمتری در تأمین آب پایدار خواهیم داشت.