قم نيوز : مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم با اشاره به این که نانواییهای فعال در استان ساعت کاری مشخصی دارند که باید رعایت شود، گفت: هر واحد نانوایی در هر ماه ۲ روز استراحت دارد و اگر بیش از این مقدار نانوایی تعطیل شود، تخلف است.
به گزارش قم نیوز سعید محمدی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: نان غذای اصلی مردم بهشمار میآید و در همین راستا اداره کل غله و خدمات بازرگانی با همکاری اتحادیه نانوایان استان تلاش میکند روند فعالیت نانواییها در قم برای خدمترسانی هرچه بهتر به شهروندان به بهترین صورت ممکن دنبال شود.
وی افزود: سهمیه آردی که برای واحدهای نانوایی در جاهای مختلف تخصیص داده شدهاست، برای نانوایی نیست بلکه برای مردم آن منطقه است تا با سهولت به نان مورد نیازشان دسترسی پیدا کنند، اما در مواقعی برخی از نانواییها متناسب با سهمیهای که دریافت کردند، نان تحویل مردم نمیدهند.
وی ادامه داد: انجام کارهایی همچون بسته بندی نانهای پخته شده در نانوایی و فروش آن به قیمت بالاتر در سوپرمارکتها، خشک کردن نان و فروش آن به دامداران و همچنین فروش آرد سهمیهای و عرضه خارج از شبکه آن از مصادیق تخلف است و با افرادی که این کارها را انجام دهند برخورد لازم صورت میگیرد.
محمدی با اشاره به این که برای جلوگیری از بروز تخلف در حوزه آرد و نان نیازمند مشارکت فعال مردم در زمینه نظارت بر عملکرد نانواییها هستیم، گفت: البته اکثر نانوایان استان حتی بیش از ظرفیت و بدون استراحت و در هر زمان و هر شرایطی برای خدمت به مردم تلاش میکنند و ما از ایشان قدردانی میکنیم.
نانواییهای فعال در استان در هر ماه بهطور میانگین به ۱۲ هزار تُن گندم برای پخت نان مصرفی مردم نیاز دارند که اداره کل غله و خدمات بازرگانی قم این میزان گندم را تامین میکند و در این زمینه کمبودی وجود ندارد.
۸۵۵ واحد نانوایی دارای پروانه کسب در این استان فعال است که آرد مورد نیازشان در قالب یارانهای درجه یک و دو دریافت میکنند. از این تعداد نانوایی که در مناطق مختلف شهر قم و سایر نقاط استان مستقر هستند، ۲۸۲ واحد یارانهای درجه یک و ۵۷۳ واحد یارانهای درجه ۲ است؛ تفاوت این دو در نرخ آردی است که دریافت میکنند.
اکثر قریب به اتفاق مردم استان قم در شهر قم زندگی میکنند و بههمین علت بیشترین تعداد نانواییهای استان در این شهر مستقر است، در همین رابطه ۱۳۲ واحد نانوایی در مناطق روستایی قم و ۷۲۳ واحد در سطح شهرهای استان فعال هستند.
بر اساس اعلام اداره کل غله و خدمات بازرگانی قم، همواره بهترین ارقام گندم وارد مجتمع ذخیره سازی شهید آصف نخعی قم میشود و سپس این گندمها توسط پنج کارخانه تولید آرد فعال در استان به آرد با کیفیت تبدیل شده و در اختیار نانواییهای فعال در مناطق مختلف قم قرار میگیرد.
آزمایشهای انجام شده توسط نهادهای نظارتی همچون اداره کل استاندارد نشان میدهد آرد توزیع شده در میان نانواییهای استان از کیفیت لازم برخوردار است و در ادامه نانوایان عزیز قمی نیز تلاش میکنند با مهارت بالای خود، نان با کیفیتی را به دست مردم برسانند.