پنجشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۱۶
کد مطلب : 10682
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

اتکای حوزه به بودجه دولت خسارت آفرین است

قم نيوز : قم نیوز: رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: باید مدلی برای تعامل میان حوزه و دولت و نظام تعریف شود زیرا اتکای مستقیم به دولت آسیب زا و خسارت آفرین است.
حجت الاسلام حسین توسلی، رییس پژوهشگاه علوم فرهنگ اسلامی.
حجت الاسلام حسین توسلی، رییس پژوهشگاه علوم فرهنگ اسلامی.
به گزارش قم نیوز، حجت الاسلام حسین توسلی پیش از ظهر پنجشنبه در مراسم رونمایی از دانشنامه قرآن ویژه نوجوانان و دانشنامه مقالات قرآنی ۲ در سالن همایشهای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اضافه کرد: قرآن کلامی دارای بطون و ذی بطون است و در همه اعصار و دورانها طراوت و تازگی دارد.

وی ادامه داد: در چند سال اخیر شاهد اقبال جامعه و خانواده ها به سمت برنامه ها و محصولات قرآنی و دینی هستیم و به کوری چشم دشمنان و با شیطنتهای آنان در اهانت به قرآن و پیامبر(ص) عشق و ارادت مسلمانان و حتی غیر مسلمانها به قرآن و مقدسات بیشتر می شود.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان داشت: حافظان و حاملان قرآن به تعبیر روایات شریفترین مردم و برترین آنها هستند و در نزد خداوند مکانت و منزلت ویژه ای دارند.

وی در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته ۹۰ درصد بودجه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم محقق شد، گفت: در سال ۹۰ نیز معادل ریالی آن به تصویب رسید ولی در عمل با توجه به تورم و حذف بخشی از بودجه بیش از ۴۰ درصد تحقق نیافت و ممکن است در سالهای آتی هم ادامه یابد .

وظیفه مراکز تحقیقی و پژوهشی، تحقیق است و نه تالیف
توسلی اضافه کرد: کاهش بودجه مراکز و موسسات پژوهشی و فرهنگی در کشور اگرچه یک تهدید است اما اگر ما خانه تکانی کرده و تلنگری به خود بزنیم و نقاط ضعف را برطرف کنیم می توانیم آن را به فرصت تبدیل کنیم.

وی تاکید کرد: تحقیق اگر واقعا تحقیق باشد باید حتما فایده و بازده برای کشور و جامعه داشته باشد وگرنه باید در تحقیقاتی که ثمری ندارند تجدید نظر شود البته ممکن است تحقیقی مفید هم باشد و لی اقبالی به آن نشود که چرایی آن باید بررسی گردد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه وظیفه مراکز تحقیقی و پژوهشی، تحقیق است و نه تالیف تصریح کرد: وظیفه ما تالیف آثار خوب نیست زیرا این کار را یک ناشر نیز با به کارگیری یک مولف می تواند به ثمر برساند بلکه وظیفه مراکز پژوهشی تحقیق و رفع گره های فکری و ذهنی و برطر کردن نیازی از جامعه است.

وی با تاکید بر اینکه تکیه به دولت برای حوزه آسیب است اضافه کرد: حوزه و مراکز وابسته به آن باید مستقل باشند زیرا ما از تکیه کردن بر بودجه های دولتی آسیب دیده ایم و متکی بودن به دولت می تواند منجر به دخالت سلیقه و یا قطع حمایتها شود که برای حوزه و استقلال آن آسیب و ضربه است.

لزوم تعریف مدل برای تعامل حوزه و دولت
توسلی بیان داشت: ما رسالت حوزوی داریم و نظام و دولت در راستای این رسالت وظیفه دارند از این رو حوزه باید مدلی را برای تعامل با نظام و دولت تعریف کند تا در این مدل ضمن اینکه استقلال حوزه حفظ می شود حوزه از حمایت های نظام و دولت نیز بهره مند شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر در مراکز پژوهشی حوزه با این وضعیت بودجه تحرک لازم را نداشته باشیم و تلنگری به خود نزنیم طی چند سال آینده به نقطه انجماد می رسیم نسبت به دنباله روی حوزه از دانشگاه هشدار داد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تاکید کرد: اگر حوزه در آموزش و پژوهش خود از اصالتهای حوزوی که در گذشته بوده است فاصله بگیرد و به سمت مدل دانشگاهی و مدرک گرایی برود احساس خطر وجود دارد و فضای حوزوی کم کم کمرنگ خواهد شد و اصالتها از میان می رود.

توسلی با بیان اینکه عبور از شرایط کنونی نیازمند تعامل درست است تاکید کرد: باید مدلی برای این تعامل میان حوزه و نظام و دولت اندیشیده شود.

انتهای پیام/۱۱۶/
https://qomnews.ir/vdcgx39q.ak9z74prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما