قم نيوز : رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: ساختمانها و ابنیه ایران باید به صورتی طراحی و احداث شود که توان تحمل زلزله تا قدرت 8 ریشتر را دارا باشند.
به گزارش قم نیوز محمدحسن نامی ظهر امروز در دیدار با آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور اظهار کرد: از 56 بحرانهای تقسیمبندی شده در سطح جهان، تمام آنها احتمال بروز در ایران را داردکه دراینبین برخی بلایا مانند سیل، زلزله، ریز گرد، رانش، فرونشست زمین، سرما و گرمازدگی و خشکسالی در اولویت مباحث پیشگیری و مقاومت است.
نامی ادامه داد: وقوع زلزله در دریای عمان به خاطر عمق زیاد آن و پیوستگی با آبهای آزاد و اقیانوسها مستعد بروز سونامی است ولی در خلیجفارس به خاطر عمق اندک بروز سونامی کمتر به وقوع میپیوندد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به بروز 820 آتشسوزی طی ماههای گذشته، تصریح کرد: شیوه و نحوه مقابله ایران با این حوادث قابلمقایسه با کشورهای پیشرفته است.
وی بیان داشت: سه گسل بسیار خطرناک در محدوده استان تهران وجود دارد که خطرناکترین آنها در شهرری قرارگرفته و علاوه بر آن گسل مرکزی و گسل شمالی نیز مستعد بروز زمینلرزه است.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: ساختمانها و ابنیه ایران باید به نحوی طراحی و احداث شود که توان تحمل زلزله تا قدرت 8 ریشتری را دارا باشند.
وی گفت: به خاطر تغییرات بسیار وسیع در اقلیم جغرافیایی و جوی، سیلاب به یکی از مخاطرات جدی و اساسی ایران در آینده تبدیلشده است.
نامی یادآور شد: جلوگیری از احداث ساختمان در محدوده گسلها و مسیر سیلابها از وظایفی است که قانون بر عهده وزارت راه و شهرسازی گذاشتهشده است.
وی اهمیت آموزش در مدیریت مطلوب بحرانها را مورداشاره قرارداد و گفت: عدم ارائه آموزشهای تخصصی و عمومی لازم سبب بالا رفتن خسارتهای جانی و مالی بحرانهایی نظیر سیلاب، زلزله و آتشسوزی در کشور میشود.