قم نيوز : قم نیوز: رئیس دائرةالمعارف بزرگ اسلامی هدف از تدوین این دانشنامه عظیم را معرفی صحیح فرهنگ اسلام به جهانیان دانست.
به گزارش قم نیوز، سید کاظم موسوی بجنوردی در جلسه نقد و بررسی دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (جلد ۱۹) که چهارشنبه شب در محل انجمنهای علمی حوزه علمیه برگزار شد، هدف از تدوین این دانشنامه عظیم را معرفی صحیح فرهنگ اسلام به جهانیان دانست.
وی ادامه داد: خاورشناسان خارجی تا پیش از این، متولی شناخت و تدوین فرهنگ ایرانی و اسلامی بودند و کشورهای اسلامی هم ترجمهای از دائرةالمعارف نوشته شده توسط آنها را به چاپ میرساندند.
رئیس دائرةالمعارف بزرگ اسلامی با بیان اینکه تأسیس این مرکز در سال ۱۳۶۲ صورت گرفت، خاطرنشان کرد: این کار موجب شد تا محققان و پژوهشگران از این پس به آثار صاحبان اصلی تمدن اسلامی مراجعه کنند.
وی بیان داشت: در آغاز بسیاری از کارشناسان و اهل فن نظر منفی نسبت به این کار داشته و بر این عقیده بودند که امکان هماوردی میان محققان ایرانی و خارجی وجود ندارد.
موسوی بجنوردی با اشاره به کمبود محسوس منابع تحقیق و پژوهشگر زبده در شرایط آن دوران گفت: به همین دلیل برنامهریزی گستردهای برای جمعآوری منابع و نیز تربیت نسلی مستعد و تحصیلکرده زیر نظر اساتید ورزیده صورت گرفت.
رئیس دائرةالمعارف بزرگ اسلامی اضافه کرد: طی زمانی که برای نگارش ۱۹ جلد از این دائرةالمعارف صرف شد، موفق شدیم پژوهشگران خوبی را در این زمینه تربیت کنیم.
وی از تجهیز کتابخانه مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی به ۷۰۰ هزار جلد کتاب خبر داد و عنوان کرد: در این میان ۵۵ مجموعه کتاب اهدایی نیز وجود دارد و ۲۰ گروه علمی هم به تحقیق و بررسی مشغول هستند.
موسوی بجنوردی ابراز داشت: هرچند منابع دیجیتالی مشکلات مربوط به تحقیق را تا حدودی رفع کرده است، اما هنوز از نظر تعداد منابع و محقق حرفهای مشکلاتی وجود دارد.
رئیس دائرةالمعارف بزرگ اسلامی در پایان افزود: جلد ۱۹ این دائرةالمعارف حاوی مقالهای ۱۸۶ صفحهای درباره حافظ است که در ۳۳ بخش تدوین شده و مجموعه حافظشناسی خوبی را در اختیار پژوهشگران قرار میدهد.