قم نيوز : مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم، محصولمحور بودن را مهمترین ویژگی هشتمین جشنواره ملی گرافیک رضوی عنوان کرد و گفت: این جشنواره بستر مناسبی برای انتقال مفاهیم بلند شیعی با زبان هنر به جهان است.
به گزارش قم نیوز مهدی توکلیان عصر امروز در حاشیه برپایی کارگاه «پوستر رضوی» در قم، با ابراز خرسندی از اینکه قم میزبان رویداد ملی جشنواره گرافیک رضوی است، اظهار داشت: این رویداد ملی ثابت کرد که هنر برای هنر نیست، هنر برای مردم است و در مخاطب و جامعه هدف خودش تأثیرگذار است.
وی به حضور اساتید ممتاز حوزه گرافیک در کارگاه پوستر رضوی اشاره کرد و گفت: این جشنواره هم برای متخصصان گرافیک و علاقهمندانی که در اینجا گردهم آمدند و تولید اثر میکنند و هم برای عموم مخاطبان که این آثار را نظاره خواهند کرد، حائز اهمیت است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم، محصولمحور بودن را مهمترین ویژگی هشتمین جشنواره ملی گرافیک رضوی عنوان کرد و گفت: علاوه بر اینکه محصولات این رویداد ملی برای عموم مردم قابل استفاده است، تمام کسانی که میخواهند بحث تخصصی در حوزه هنر دینی و شیعی و قدسی داشته باشند، میتوانند از خروجیهای این رویداد ملی استفاده کنند.
توکلیان افزود: امیدوارم از این دست رویدادهای ملی به میزبانی قم با حمیت و جدیت و حمایت بیشتر مدیریت شهری و مدیریت فرهنگی استان با هدف تولید محصولات هنری بهتر برای بیرون از مرزهای ایران تداوم داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: ما باید بتوانیم محصولاتی در حوزه هنر در قم به عنوان مرکز جهان تشیع تولید کنیم که هم برای جبهه مقاومت و مسلمانان الگوسازی کند و هم اینکه ما به واسطه هنر و زبان هنر مفاهیم بلند شیعی را به جهان منتقل کنیم.
هنرمندان متعهد فرماندهان جنگ نرم هستند
مصطفی ملایی در حاشیه برپایی کارگاه «پوستر رضوی» در قم با بیان اینکه برگزاری این رویدادها اهمیت قائل شدن برای مفاهیم ارزشی است، بیان کرد: این اتفاقات فرصتی را برای بهرهگیری از ظرفیت هنر و ارائه ظرفیت هنرمندان فراهم میسازد.
وی با تاکید بر بیان مفاهیم ارزشمند دینی با زبان هنر و زمانه گفت: با گردهم آوردن هنرمندان از نقاط مختلف کشور یک سرمایه اجتماعی را در قم پدید آوردهایم و هنرمندان با استفاده از ظرفیت کارگاه پوستر رضوی با یکدیگر آشنا میشوند و کار خود را ارتقا میبخشند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم گفت: در جنگ سخت گلوله کار میکند اما در جنگ نرم کلام و مفاهیم کار میکند، در جنگ سخت معبر کارساز است اما در جنگ نرم منبر و بیان مفاهیم مهم است، جنگ سخت مدیریت مکان دارد اما در جنگ نرم مدیریت افکار و افراد مطرح است و در جنگ سخت منطقه عملیاتی مطرح است اما در جنگ نرم منطق مورد توجه است.
وی با بیان اینکه هنرمندان ما قدرتهای بسیاری در جنگ نرم دارند، گفت: فرمانده جنگ نرم ما افرادی هستند که بتوانند با ابزار هنر مفاهیم را منتقل کنند.
ملایی با بیان اینکه کار در شرایطی که حداقل 53 کشور مقابل ما ایستادهاند بسیار سخت است، تصریح کرد: دشمن اوج توان خود را در تهاجم اخیر بکار گرفتند و در یک جنگ جهانی علیه ما وارد میدان شدند اما نتوانستند کاری را رقم بزنند.
وی ادامه داد: دشمن به جایگاه ما پی برد و متوجه شد که مردم پای انقلاب، ارزشها و مفاهیم دینی هستند و پایبندی به مفاهیم ارزشی و انقلابی از آموزههای دین ما است همانطور که آنها عنکبوت مقدس را میسازند هنرمندان ما نیز باید مهربانی امام رضا(ع) را به جهانیان معرفی کنند.
کارگاه پوستر رضوی فرصتی برای ارائه تولیدات هنری در سطح بینالمللی است
نرجس نیازمند در حاشیه برگزاری کارگاه پوستر رضوی، ضمن تبریک میلاد با سعادت امام حسین(ع) و اعیاد شعبانیه، تصریح کرد: هشتمین جشنواره ملی گرافیک رضوی به میزبانی قم میتواند منشأ و آغاز بر رویدادهای ملی هنری در زمینه گرافیک باشد و این یک فرصت مناسبی برای ارائه آثار فاخر ایرانی اسلامی و انقلابی است.
وی اضافه کرد: در این جشنواره شاهد رویشهای جدید به ویژه جوانان و بانوان هستیم و اساتید مطرح کشور گردهم آمدهاند تا این رویشها را تقویت کرده و آثاری را رقم بزنند که در تاریخ هنر ماندگار شود.
عضو شورای اسلامی شهر قم عنوان کرد: گردهمایی اساتید گرافیک و جوانان خلاق در کارگاه پوستر رضوی فرصتی برای رسیدن به ایدههای جدید است که منجر به تولید آثار تاثیرگذار میشود و امیدواریم در آینده نزدیک این آثار در سطح استانی، ملی و بینالمللی اکران شود.
وی با تاکید بر اینکه رشد هنر انقلابی و اسلامی باید در دستور کار دستگاههای فرهنگی قرار گیرد، خاطرنشان کرد: جشنواره گرافیک رضوی فرصتی برای تربیت رشد هنرمندان متعهد است.
لزوم تلاش دستگاههای فرهنگی قم برای اکران آثار هنری
ابولقاسم مقیمی در حاشیه برپایی کارگاه «پوستر رضوی»، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: قم به جهت نزدیک بودن به تهران و مرکز کشور و اجتماع عظیم هنرمندانی که در عرصه های مختلف تجسمی و غیرتجسمی در فضای ملکوتی قم زندگی میکنند گرایشی ویژه به هنر معنوی و انقلابی دارد و چهرههای ملی و بینالمللی هنری نیز در سالهای مختلف در قم زیسته و زندگی میکنند.
وی بر لزوم پرداختن به موضوع هنر، تربیت نسل جوان هنرمند و عدم انقطاع نسلی در بین جامعه هنری به ویژه هنر معناگرا تاکید کرد و گفت: پرداختن به موضوعات و نیازمندیهای جامعه در قالبهای هنری یکی از کارهای ضروری است که همه دستگاهها باید به آن توجه کنند و رهبری هم موضوع پرداختن به قالبهای هنری را مورد تأکید قرار دادند.
معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم تصریح کرد: اگر هنر در تولیدات محتوایی وجود نداشته باشد تولیدات محکوم به فنا خواهند بود، هنرهایی از جمله هنرهای تجسمی که با زندگی مردم گره خورده است باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: قم ظرفیت بیشماری در میزبانی از رویدادهای هنری دارد و تلاش استانداری این است که از این حرکتها حمایت کند و هر چند ما در قم شاهد فقر اکران و عدم نمایش آثار در نگارگذرها و اماکن عمومی هستیم که دستگاههای فرهنگی باید این خلأ را رفع کنند.
مقیمی از اجماع مطلوب میان دستگاههای فرهنگی تقدیر کرد و گفت: تعاملات رسمی در حال دنبال شدن است تا با همافزایی دستگاههای هنری و فرهنگی کسریهایی که در عرصه آموزش و فرهنگ وجود دارد رفع شود.
وی ضمن تقدیر از استاد نجابتی و کانون هنر شیعی بهعنوان متولی جشنواره ملی گرافیک رضوی در قم خاطرنشان کرد: پیوند میان قم و مشهد دیرینه است و برگزاری چنین برنامههایی به برکت حضور چهرههای فعال و ماندگار گسترش یافته است.