قم نيوز : مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: در ۲ سال گذشته بیشاز ۳۶۰ هزار تُن گندم در راستای تامین نیاز استان به این محصول راهبردی وارد سیلوی قم شد که این میزان نسبت به ۲ سال قبل از آن، ۳۶ درصد رشد داشتهاست.
به گزارش قم نیوز سعید محمدی با اشاره به اقدامهای صورت گرفته برای تامین نیاز مردم قم به کالاهای اساسی و تنظیم بازار استان در ۲ سال گذشته بیان داشت: در همین ارتباط طی مدت یاد شده ۱۳ هزار و ۲۷۲ تُن توزیع برنج در استان قم انجام شد که این حجم نسبت به سالهای قبل از آن ۸۰ درصد افزایش داشت.
وی با تاکید بر این که اداره کل غله و خدمات بازرگانی قم علاوه بر تامین و تدارک برنج(خارجی) در تامین شکر مورد نیاز استان نیز اقدامهای لازم را انجام میدهد، افزود: همچنین در ۲ سال گذشته ۱۱ هزار ۵۷۹ تُن شکر در استان قم توزیع شد که در رابطه با این محصول نیز شاهد رشد ۲۰ درصدی توزیع نسبت به سالهای قبل از آن بودیم.
باز بودن نانواییهای منتخب اطراف حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران در تعطیلات مناسبتی
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره برنامهریزیهای انجام شده برای تامین نان مورد نیاز مردم در تعطیلات مناسبتی گفت: مطابق سالهای گذشته در برخی از مناسبتهای خاص مذهبی همچون ۲۸ صفر شمار قابل توجهی از نانواییهای قم تعطیل هستند، اما در عین حال تعدادی از نانواییهای منتخب برای تامین نیاز مردم و به خصوص مسافران در اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران فعال بوده و به ارائه خدمت میپردازند.
ابوالقاسم مقیمی معاون فرهنگی اجتماعی و زیارت استانداری قم نیز روز دوشنبه گذشته در جلسه ستاد تسهیلات سفر استان قم، گفته بود: باتوجه به تعطیلی پایان هفته جاری و حضور گسترده زائران در قم، پیشبینیهایی در خصوص فعالیت پردامنه اصناف بخصوص نانواییهای پیرامون حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران اندیشیده شدهاست.
گفتنی است گندم مورد نیاز استان قم در سیلوی بِتُنی ۱۱۰هزار تُنی شهید آصف نخعی که در جنوب غربی شهر قم در محور قم ـ سلفچگان قرار دارد، ذخیره میشود؛ این سیلو دارای ظرفیت ذخیرهسازی ۱۰۸هزار تُن گندم و ۳۶ کندو میباشد، این سیلو با توان تخلیه و بارگیری ۲۰۰ تُن در ساعت، در زمینی به مساحت ۹۰هزار مترمربع ساخته شده و از امکانات و تجهیزات کامل تخلیه و بارگیری گندم برخوردار است.
آزمایشهای انجام شده توسط نهادهای نظارتی همچون اداره کل استاندارد نشان میدهد آرد توزیع شده در میان نانواییهای استان از کیفیت لازم برخوردار است و در ادامه نانوایان عزیز قمی نیز تلاش میکنند با مهارت بالای خود، نان با کیفیتی را به دست مردم برسانند، به نحوی که مسئولان حوزه آرد و نان قم بیان میکنند نان های تولید شده در این استان بهخصوص نان سنگک از بهترین نانهای کشور است.
به طور کلی حدود ۹۰۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف استان قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نان های مورد علاقه مردم را تولید میکنند. پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال است و میزان آرد مصرفی نانواییها در این استان در هر ماه بیش از ۱۰ هزار تُن است.