قم نيوز : بیانیه هیئت داوران پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق در آئین اختتامیه این جشنواره قرائت شد.
پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق
پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق
به گزارش قم نیوز،در بیانیه هیئت داوران پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق آمده است:

ضمن درود و کرنش به پیشگاه شهدای خانواده بزرگ هنر و تقدیم احترام به سینماگران و تلاشگران تولید تصویر و عموم مخاطبان و علاقه‌مندان به سینما، به ویژه سینمای دینی و ضمن عرض خدا قوت به همه دست‌اندرکاران برپایی این جشنواره آبرومند.

هیئت داوران پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق ضمن بررسی دقیق همه آثار ارائه شده از سوی دبیرخانه جشنواره و عرض خدا قوت به یکایک صاحبان آثار و شرکت کنندگان در این جشنواره رو به آینده، لازم می‌داند تا پیش از اعلام آرای خویش نکاتی را به استحضار حاضران مکرم برساند:

۱. از چالش‌های کنونی سینمای دینی، نبود توجه لازم سینماگران در فرایند و چگونگی انتخاب سوژه است. توجه به سوژه‌های نو و ایجاد رابطه فعال سینما با مبانی دین از طریق محسوس‌سازی تصویری از ضرورت‌های سینمای دینی است. از سوی دیگر، پرداختن به مفاهیم دینی در سینما همواره به قدرتی مبنایی و شکلی نیاز دارد که از یک سو در دام سطحی‌گویی و بی‌اهمیت‌نمایی مفاهیم نیفتد و از سوی دیگر از گویایی و وضوح در انتقال مفاهیم بهره ببرد.

جمع میان فرم چشم‌نواز و محتوای دل انگیز و خردپذیر، آوردگاه اصلی آفرینندگان آثار سینمای دینی است.

۲. سینمایی دینی باید برای استعلای انسان، فارغ از امر جنسیت بکوشد تا موضوع «زن» به معضل در فضای اجتماعی بدل نشود. جریان روشنفکری غیرمتعهد و ناآشنا با مفاهیم و حقایق افتخار آمیز اسلام، درباره زن تلاش وافر و البته نافرجامی می‌کند تا دین را در مقابل زن قرار دهد. سینمای دینی می‌بایست بیش از پیش با الهام از آموزه‌های قرآنی و روایی به این مهم توجه و نگرش ویرانگر به زن را با کارهای اثباتی و تأثیرگذار اصلاح کند.

۳. از جمله چالش‌های کنونی سینمای دینی، توجه نکردن به مسائل کلان اجتماعی و نمود ارتباطات اجتماعی و غفلت از مفهوم بلند اسلام سیاسی و اسلام اجتماعی است. لازم است تا سینمای دینی با توجه به موضوعات گسترده ملی و بین‌المللی، بالندگی و سربلندی و مطالبه‌گری خود را در این میان و میدان نمایان سازد.

۴. پژوهش، ستون فقرات سینمای دینی است. متأسفانه در بسیاری از آثار سینمایی، ضعف پژوهش و بی‌توجهی به نتایج مطالعات عمیق دینی را شاهد هستیم. از این رو، لازم است فیلمسازان پیش از نگارش فیلمنامه، به تحقیق و پژوهش کافی و مشورت با کارشناسان خبره و چیره‌دست بپردازند. نگارش فیلمنامه‌ی مؤثر در حوزه دین نیازمند توجه دقیق به ابعاد عمیق و چندلایه مفاهیم الهی است که امید است با اعلام آمادگی از سوی فرهیختگان حوزوی و متخصصان معارف دینی از سویی و اعلام نیاز و پیگیری فیلمسازان و نویسندگان فیلمنامه از سوی دیگر، این خلأ برطرف شود.

۵. هیئت داوران از مسئولان جشنواره فیلم فجر به‌ویژه وزیر محترم ارشاد و معاونت محترم سینمایی درخواست می‌کند با تمهیدات مناسب در سیاست‌گذاری و استفاده از راه‌کارهایی چون ایجاد بخش ویژه سینمای دینی در ادوار آینده جشنواره فیلم فجر، زمینه لازم را برای ارتقا کیفی آثار سینمای دینی را فراهم کنند.

۶. لازم می‌دانیم از کوشش‌های دکتر مسعود معینی‌پور دبیر محترم جشنواره، برای برگزاری دوره پنجم این جشنواره به دلایل متعدد به‌خصوص اتخاذ نگرش آینده‌نگر در مسیر جشنواره اشراق و پرداخت به مقوله مهم پژوهش در این دوره و توسعه رویکردهای بین‌المللی قدردانی کنیم.

۷. از ریاست معزز دفتر تبلیغات اسلامی نیز به دلیل حمایت‌های بی‌دریغ از تنها جشنواره تخصصی سینمای دینی تقدیر می‌کنیم و امید داریم با نگاهی به ضرورت‌ها و ظرفیت‌های پیش رو، حمایت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری خود را متناسب با افق آینده جشنواره امتداد دهند تا ان‌شاءالله در سال‌های آینده شاهد ایجاد یک جریان قدرتمند در فضای سینمایی کشور باشیم.

در پایان رجاء واثق داریم آرای هیئت داوران، مقرون به رضای خدای متعال و باعث انتقال پیام امید و دقت و تلاش و نوآوری و تحکیم دلبستگی به حقایق راقی و نورانی دین حیات‌بخش اسلام عزیز باشد.
گزارشگر : تحریریه قم نیوز
https://qomnews.ir/vdcg7q9qwak9qn4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما