قم نيوز : قم نیوز: عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: آشنایی با مسائل روز جامعه از جمله خصوصیات صاحب عروه است که از وی شخصیتی منحصر به فرد در میان علمای نجف و عراق ساخته بود.
به گزارش قم نیوز، حجتالاسلام روحالله شریعتی در رابطه با ابعاد زندگی علمی مرحوم آیتالله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی اظهار کرد: ایشان در طول دوران تدریس در حوزه علمیه شاگردان بزرگی همچون آیات عظام حائری یزدی، بروجردی، حاج حسین قمی، کاشفالغطاء، سید حسن مدرس و عبدالحسین شرفالدین را پرورش دادند و از این طریق کمک شایان توجهی به پیشبرد اسلام و ترویج مکتب تشیع کردند.
وی افزود: آثار گرانبهایی از مرحوم سید باقی مانده که مهمترین و شناخته شدهترین آنها کتاب عروةالوثقی است هرچند همه ابواب فقهی در آن نیامده و تا انتهای نکاح و طلاق بحث شده است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه مرحوم سید بعدها ملحقاتالعروة را که شامل مباحث معاملات و قضا میشد به متن اصلی عروه اضافه کرد گفت: این کتاب ارزشمند دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که از آن جمله میتوان به شمارهگذاری مجزا برای هر فصل و مسائل مربوط به آن اشاره کرد.
وی ادامه داد: در بسیاری از متون فقهی شیعه همه مسائل در کنار هم ذکر شدهاند اما مرحوم سید محمدکاظم طباطبایی یزدی هر یک از فصول و مسائل عروه را به صورت مجزا بیان کرده است.
شریعتی با اشاره به فروعات زیادی که در عروه در ارتباط با آنها بحث شده است تصریح کرد: دقت نظر و عمق مطالب عروه از چنان استحکامی برخوردار است که همه مراجع پس از مرحوم سید برای بیان نظرات فقهی خود بر این کتاب حاشیه نگاشتهاند و رسم بر این بوده که با نوشتن حاشیه بر عروه، آن شخص در مقام افتاء قرار میگرفته است.
این استاد فقه سیاسی و حقوق بینالملل عنوان داشت: از دیگر آثار گرانسنگ آیتالله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی میتوان به حاشیه این فقیه بزرگ بر مکاسب شیخ انصاری اشاره کرد ضمن اینکه کتاب «سوال و جواب» مرحوم سید نیز که به زبان فارسی تألیف شده شامل استفتائاتی در خصوص عبادات و معاملات است و همواره مورد مراجعه مردم بوده است.
وی اضافه کرد: رسالاتی در باب علم اصول و تجارت و نیز مناجاتنامهای به زبان فارسی با عنوان «گلشن نیاز» از دیگر آثار علمی مرحوم سید محمدکاظم طباطبایی یزدی به شمار میروند.
شریعتی با اشاره به آشنایی کامل و عمیق مرحوم سید با ابواب مختلف فقه و فروعات گوناگون آن افزود: آشنایی با مسائل روز جامعه از دیگر خصوصیات این فقیه بزرگوار است که از وی شخصیتی منحصر به فرد در میان علمای نجف و عراق ساخته بود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان داشت: نظرات حقوقی سید در باب مسائل گوناگون به قدری مستدل و محکم است که امروزه هم حقوقدانان بر نظرات او تاکید دارند.