قم نيوز : قم نیوز: رئیس پژوهشگاه بینالمللی المصطفی گفت: دانشگاه اسلامی باید برنامه درسی دینمدار شامل رشد اخلاقی و معنوی و نقشآفرینی در حوزه سیاسی و اجتماعی داشته باشد.
به گزارش قم نیوز، حجتالاسلام مهدی رجایی امروز در جشنواره بینالمللی شیخ طوسی که در تالار قدس مدرسه امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: تمدن بحث اجتماعی است و اگر جامعهای بتواند به نظم پایدار مبتنی بر ارزشهای معیشتی دست یابد و زمینه مناسبی برای شهروندان فراهم کند، میتوان گفت به تمدن دست یافته است.
وی ادامه داد: برای حرکت در راستای تحقق تمدن باید زمینهها و آسیبهای گذشته مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس پژوهشگاه بینالمللی المصطفی وجود فرهنگ قوی اسلامی، تمدنهای رقیب، شرایط طبیعی و علوم و تحقیقات را از مواردی دانست که میتواند در زمینه شکلگیری تمدن نوین اسلامی مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به چالشهای تمدن مادی غرب خاطرنشان کرد: ظلم و استکبار، فقر و نابرابری، گسترش فحشا، فروپاشی خانواده، فساد در زمین و تخریب محیط زیست از آسیبهای تمدن غربی است.
رجایی عدم توجه به وحی از منظر اسلام، ضعف اخلاق و تزکیه بین دانشجویان و اساتید و حاکمیت سکولار را از ضعفهای علوم و تحقیقات دانست و تصریح کرد: دانشگاه اسلامی باید برنامه درسی دینمدار شامل رشد اخلاقی و معنوی و نقشآفرینی در حوزه سیاسی و اجتماعی داشته باشد تا شاهد ایفای نقش علوم و تحقیقات باشیم.
وی، توسعه اندیشه و علم، توسعه تحقیقات مرتبط با نظامسازی، توسعه تحقیقات مرتبط با الگوسازی، توسعه تحقیقات کاربردی، تولید تکنولوژی و فناوری مبتنی بر ارزشهای اسلامی را از راهبردهای اساسی در حوزه پژوهش عنوان کرد.