قم نيوز : قم نیوز: رییس جامعه المصطفی العالمیه گفت که 25 هزار طلبه از سراسر جهان در جامعه المصطفی در رشته های مختلف علوم اسلامی و قرآنی تحصیل می کنند.
به گزارش قم نیوز، آیت الله علیرضا اعرافی درجلسه مشترک با معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه طلاب خارجی از ۱۲۰ ملیت در جامعة المصطفی مشغول به تحصیل هستند، گفت: با احتساب خانواده این طلاب، حدود ۴۰ هزار نفر عضو خانواده جامعة المصطفی در ایران سکونت دارند.
وی افزود: حدود ۱۷۰ رشته علوم اسلامی در این مرکز طراحی شده و در حال حاضر نیز در ۱۲۰ رشته به آموزش طلاب مشغول است.
وی با بیان اینکه جامعه المصطفی العالمیه یک نهاد حوزوی بوده و زیر نظر مستقیم رهبری فعالیت میکند، اظهار داشت: تاکنون ۲۰ هزار نفر از ۱۲۰ کشور از این مرکز فارغالتحصیل شدهاند؛ این افراد توانسته اند جامعه ۱۰ هزار نفری مبلغان را در سراسر جهان تشکیل دهند.
وی افزود: برخی از این فارغالتحصیلان به عنوان کادر آموزشی جامعه المصطفی فعالیت میکنند و بعضی دیگر هم وارد مراکز دانشگاهی شدهاند.
اعرافی، با بیان اینکه جمعی دیگر از فارغالتحصیلان این مرکز مدارسی را در کشورهای آسیایی و آفریقایی تاسیس کردهاند، گفت: در حال حاضر ۲۰۰ مدرسه در آفریقا و افغانستان توسط همین افراد مدیریت میشود و علاوه بر این حضور بعضی دیگر از این افراد در شبکههای تلویزیونی هم تأثیرگذار بوده است.
وی ادامه داد: در مجموع طلاب جامعة المصطفی ۱۰ شبکه تبلیغی، آموزشی، رسانهای، دانشگاهی، حوزوی و از این قبیل را راه اندازی کردهاند ضمن اینکه برخی از نخستین موسسات شیعی در کشورهای مختلف توسط فارغالتحصیلان این مرکز تاسیس شدهاند.
وی با اشاره به وجود سطوح مختلف آموزشی در جامعة المصطفی عنوان داشت: تاکنون هزاران پایان نامه در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری از سوی طلاب این مرکز ارائه شده و مرکز آموزشهای مجازی جامعة المصطفی نیز فعالیت چشمگیری طی سالهای اخیر داشتهاند.
اعرافی ادامه داد: تسلط بر زبانهای فارسی و عربی جزء برنامههای آموزشی طلاب جامعة المصطفی است ضمن اینکه در حوزه پژوهش نیز حدود دو هزار محقق به بیش از ۲۰ زبان مشغول فعال هستند.
رییس جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه این مرکز در ۱۰ کشور دارای موسسات پژوهشی بوده و به نشر آثار اسلامی میپردازد، گفت: در حوزه فرهنگی نیز بیش از ۳۰۰ انجمن توسط طلاب راه اندازی شده و بیش از ۴ هزار نفر در قالب این انجمنها سامان دهی شدهاند و بیش از ۱۰۰ نشریه و ۱۰۰ سایت اینترنتی را مدیریت میکنند.
وی با تاکید بر رویکرد راهبردی جامعه المصطفی العالمیه بیان داشت: تدوین سند در خصوص فعالیت در ۱۰۰ کشور جهان از جمله اموری است که در حال حاضر تحقیق بر روی آنها ادامه داد.
اعرافی با اشاره به حضور جامعه المصطفی در سایر کشورها در قالب نهادهای گوناگون اظهار کرد: مجموعه این فعالیتها دارای یک نظام جامع نیستند بنابراین سازمان فنی و حرفهای میتواند با زیر پوشش قرار دادن بخشی از فارغالتحصیلان این مرکز یک نظام واحد آموزشی به منظور مهندسی جدید در امر هماهنگ سازی حضور در سایر کشورها را فراهم سازد.
وی با بیان اینکه توجه به خانوادههای طلاب جامعة المصطفی ضروری است، گفت: طرح آموزش جامع کاربردی مهارت در این مرکز تهیه شده و سعی در اجرای آن داریم؛ در خارج از کشور نیز از طریق همکاری با کمیته هلال احمر این کار در حال انجام است.
اعرافی با تاکید بر توانمندسازی طلاب و خانوادههای آنها به منظور تولید شغل و درآمدزایی ابراز کرد: پیشنهاداتی که رئیس سازمان فنی و حرفهای ارائه کرده در این زمینه تاثیرگذار هستند ضمن اینکه میتوان با همکاری این سازمان کارگاه ویژهای مخصوص طلاب المصطفی تاسیس کرد تا دورههای مهارت آموزی در همین مراکز برگزار شوند