قم نيوز : قم نیوز: رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان قم گفت: ۷۰ درصد تلفات رانندگی استان قم به سبب موتورسیکلت است.
به گزارش قم نیوز، سرهنگ سید کرم الله حسینی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان قم با اشاره به تلفات موتورسوران در حوادث رانندگی در استان گفت: متاسفانه بیش از 70 درصد تلفات انسانی در حوادث رانندگی استان قم به سبب وسیله موتورسیکلت بوده است که یا خود راکبین موتورسیکلت بوده اند یا عابرینی که با این وسیله برخورد کرده اند.
وی اضافه کرد: موتورسواران علی رغم تمام توصیه ها، فعالیتهای آموزشی و فعالیتهای فرهنگی پلیس و رسانهها از کلاه ایمنی استفاده نمی کنند و عمده تلفات موتورسواران به لحاظ نداشتن کلاه ایمنی بوده است که ضربه به مغز وارد شده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان قم با اشاره به مزایا و خطرات موتورسیکلت اظهار داشت: موتور سیکلت در عین حالی که وسیله نقلیه مناسبی برای انجام کارهای افراد است و میدان مانور خوبی هم دارد، ولی این وسیله نقلیه به جهت ناایمن بودن میتواند بسیار خطرناک و در عین حال حادثه آفرین و حادثه ساز باشد.
وی اضافه کرد: در استان قم صدها هزار موتورسیکلت وجود دارد که این تعداد زیاد موتورسیکلت میتواند مشکلاتی را برای راکبین موتور سیکلت و شهروندان قمی ایجاد کند.
حسینی عدم رعایت قانون از سوی موتورسواران را یکی از مشکلات در این حوزه دانست و افزود: برخی موتور سواران خودشان را پایبند به رعایت قانون نمی دانند، که گویا موتورسیکلت را به عنوان وسیله نقلیه تعریف شده در قانون لحاظ نمی کنند و با نقض مقررات راهنمایی و رانندگی علاوه بر اینکه برای خود و دیگران خطر ایجاد میکنند، رفتارهای مناسب اجتماعی در بخش راهنمایی و رانندگی را به چالش میکشانند و زیر سوال میبرند.
حسینی با اشاره با برنامههای پلیس برای پیشگیری از تخلفات موتورسواران اظهار داشت: یکی از رویکرد پلیس راهنمایی و رانندگی این است که با مشاوره به شهرداری کارهای زیربنایی در معابر صورت بگیرد و رویکرد دیگر پلیس، کار آموزشی برای کودکان از سنین کودکی در مدارس و فعالیت فرهنگی از طریق رسانهها است تا با یک برنامه فرهنگی مستمر و مداوم، رفتارهای اجتماعی راکبین موتورسیکلت اصلاح شود.
وی اضافه کرد: پلیس راهنمایی و رانندگی برای آن دسته از راکبین موتورسیلکت که نمیخواهند قانون را رعایت کنند و اصرار بر تخلف دارند، برنامه برخورد مقرراتی را در دستور کار دارد و با آن افراد برابر قانون و با شدیدترین وجه ممکن برخورد میشود تا هم خودشان در سلامت بمانند و به هم به دیگران آسیبی نرسانند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان قم اجرای برنامههای انتظامی در مقابل تخلفات موتورسواران را کافی ندانست و افزود: بایستی دستگاههای فرهنگی که تعداد 35 دستگاه است، با کار فرهنگی، رفتار سازی کنند و خطرات استفاده نادرست از موتورسیلکت را برای موتورسواران تببین کند، تا موتورسوران رفتاری منطقی و با رعایت قوانین را داشته باشند.
وی اضافه کرد: استقرار پلیس راهنمایی ورانندگی و بقیه واحدهای نیرویهای انتظامی در معابر برای متوقف کردن موتورسواران خاطی یک کار زودبازده ای است که تنها یک التیام موقت خواهد بود، اما باید کار فرهنگی و آموزشی صورت بگیرد تا مردم مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند.