سه شنبه ۲ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۲۴
کد مطلب : 16080
سینمای نور بی‌فروغ شد

تعطیلی سینمای نور و خاموشی چراغ توجه مسئولان قم

قم نيوز : قم نیوز: سینمای نور از سال 73 همزمان با احداث مجتمع فرهنگی نور فعالیت خود را آغاز کرد، ولی از اوایل امسال به دلیل نیاز به تعمیرات تعطیل شد و هنوز مورد بی‌مهری مسئولان در خصوص هزینه‌های تعمیر این سینما است.
تعطیلی سینمای نور و خاموشی چراغ توجه مسئولان قم
به گزارش قم‌نیوز، «دهلیز» عنوان فیلم سینمایی مورد علاقه‌اش بود که منتظر اکران آن در سینما بود، بالاخره روی پرده آمد، به سینمای واقع در منطقه خود(نیروگاه) رفت، صندلی‌های کهنه و وضعیت سینما سبب شد تا فیلمی را که مدت‌ها در انتظار تماشای آن بود با نگرانی از ریزش سقف سینما و سیستم گرمایشی و سرمایشی نامناسب تماشا کند، «هر لحظه بالای سر خودش را نگاه می‌کرد که چه موقع سقف پایین می‌آید»....
 
***
 
اوایل امسال برای تفریح و استراحت دوباره، رفتن به سینما و تماشای فیلم را انتخاب کرد ولی با درهای بسته سینما مواجه شد...
 
سینمای مجتمع نور با ظرفیت 400 صندلی تنها مجموعه با قابلیت پخش فیلم در منطقه نیروگاه و  امامزاده ابراهیم است که با قدمت 20 ساله پذیرای حدود 400 هزار نفر جمعیت این منطقه است و زمینه تفریح سالم را برای ساکنان این منطقه فراهم کرده است.
 
انتظار برای اختصاص اعتبارات استانی برای تعمیر سینمای مجتمع نور
 
مجتمع فرهنگی نور به همت اداره‌کل تبلیغات استان قم در سال 73 احداث شده و به عنوان بخشی در زیرمجموعه این نهاد فعالیت می‌کند، ولی سینمای این مجتمع از ابتدای سال جاری به دلیل نقص در صندلی، سقف، سیستم گرمایشی و سرمایشی نامناسب تعطیل شده است.
 
حجت‌الاسلام عبدالعلی غلامی، مدیر مجتمع فرهنگی تبلیغی نور در خصوص تامین اعتبارات فعالیت‌های مجتمع نور می‌گوید: سینمای مجتمع نور به صورت خودگردان اداره می‌شود، ولی باید قاعدتاً به این سینما کمک شود که این امر صورت نمی‌گیرد.
 
وی معتقد است مجتمع نور به دلیل آنکه جزو استان است هزینه‌های آن نیز به اعتبارات استانی نیاز دارد و این طور درد دل می‌کند که تامین 300 میلیون تومان تا این اندازه برای مسئولان سخت است که این اعتبار را در اختیار سازمان تبلیغات قرار نمی‌دهند.
 
برخی افراد این طور اذعان می‌دارند که خصوصی‌سازی سینمای مجتمع نور در پیشبرد اهداف این مجتمع تاثیرگذار است.
 
حجت‌الاسلام محمود نجاریان‌زاده، معاون فرهنگی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم در این خصوص می‌گوید: دولت و بخش خصوصی در این زمینه درگیر هستند که تاکنون نه دولت و نه بخش خصوصی در این حوزه هزینه کرده‌اند.
 
رسول موسوی‌نژادیان، معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز در این زمینه می‌گوید: اگر سینمای مجتمع نور به بخش خصوصی واگذار شود، توسط بخش خصوصی می‌تواند حمایت بیشتری جذب کند و از حمایت‌های بیشتری بهر‌ه‌مند می‌شود.
 
نجاریان‌زاده عنوان می‌دارد: تمایل برای خصوصی‌سازی سینمای مجتمع نور وجود دارد، ولی به دلیل هزینه‌های مورد نیاز برای تعمیر این سینما، هیچ‌کس برای به عهده گرفتن مسئولیت این سینما پیشقدم نمی‌شود.
 
به گفته این مقام مسئول کل اقدامات سازمان تبلیغات اسلامی از جمله اعزام مبلغ به دلیل نبود اعتبارات به یک سوم رسیده، بنابراین جایی برای حمایت از سینمای مجتمع نور نمی‌ماند و اگر اعتباری در این خصوص به سازمان اختصاص پیدا کند، بلافاصله هزینه می‌شود.
 
وعده‌های بدون عمل مسئولان در زمینه اختصاص اعتبار
 
اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم به عنوان نهاد متولی سینمای مجتمع نور در زمینه تامین اعتبار با فرمانداری، استانداری و مراکز مورد نیاز مکاتباتی انجام داده و قول‌های مساعدی در زمینه تامین اعتبار داده شده، ولی هنوز خبری از این اعتبار نیست.
 
مسئولان امور سینمایی اداره‌کل فرهنگ و  ارشاد اسلامی بر این نکته تاکید دارند که باید نیمی از هزینه‌های این بخش از سوی متولی اصلی یعنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان و نیمی از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد  اسلامی استان قم تامین شود.
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در حد توصیه می‌توانند در زمینه تامین اعتبارات اقدام کنند، این در حالیست که مدیر مجتمع فرهنگی تبلیغی نور می‌گوید: خبری از سوی نمایندگان مجلس داده شده که اعتبارات دریافت شده ولی هنوز رقمی تخصیص نیافته است.
 
ساخت و نوسازی سینماها در موسسه سینما شهر
 
صدور مجوز، ساخت و نوسازی سینماهای کشور به صورت متمرکز در موسسه سینما شهر وابسته به معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می‌گیرد و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها پیگیری وضعیت سینماهای خود را از طریق این موسسه انجام می‌دهند، در استان قم نیز در سال‌های گذشته از ظرفیت موسسه برای بازسازی، تجهیز و احداث سینماهای استان استفاده شده است.
 
معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با بیان اینکه از چند سال گذشته بازسازی سینمای مجتمع نور در دستور کار قرار گرفته است می‌گوید: مهم‌ترین عاملی که سبب شده این سینما بازسازی نشود، عدم آمادگی مالک سینما یعنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم و زیرساخت‌های مجتمع نور بود.
 
وی خاطرنشان می‌کند: مراکز دولتی به میزان کمتر از کمک هزینه‌های بازسازی و ساخت سینما استفاده می‌کنند، ولی به دلیل پیگیری‌های اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، 50 درصد هزینه‌های تعمیر این سینما از سوی موسسه سینما شهر تامین می‌شود که این مسئله به اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم اعلام شده است.
 
به گفته موسوی‌نژادیان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نمی‌تواند در سینمایی که متولی آن دستگاهی دیگر است، سرمایه گذاری 100 درصدی داشته باشد.
 
چه کسی متولی50 درصد هزینه باقیمانده سینمای مجتمع نور است؟
 
به گفته مدیر مجتمع نور برای بازسازی و تعمیر این سینما 600 میلیون تومان برآورد‌هزینه شده که 50 درصد هزینه از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تامین می‌شود، ولی باید مشخص شود که 50 درصد هزینه باقیمانده را چه کسی باید پرداخت کند؟
 
تامین این میزان اعتبار 400 تا 500 نفر را به تفریحی سالم در این سینما دعوت می‌کند بنابراین اختصاص این میزان اعتبار که می‌تواند دوباره سینمای مجتمع نور را احیا کند، شایسته نیست بلاتکلیف بماند.
 
سینماهای کشور در حال رکود هستند
 
امروز سینماهای کشور به دلیل کپی رایت فیلم‌ها و مسائل دیگر به کلی در حال رکود هستند، سینماهای کشور به ازای اکران فیلم باید هزینه‌ای را به کارگردان پرداخت کنند؛ غلامی معتقد است در منطقه نیروگاه باید حمایت‌ها و تخفیف‌هایی ارائه شود تا مردم جذب سینما شوند و استقبال از تماشای فیلم افزایش پیدا کند و از طرفی باید به کارگردانان هزینه‌ای پرداخت شود که این امر سینما را متضرر می‌کند.
 
غلامی می‌گوید: اگر سینما را به عنوان یک آموزش به حساب آوریم، هزینه کردن در این بخش نوعی سرمایه‌گذاری است، زیرا فعالیت فرهنگی محسوب می‌شود و در آرامش افراد و فراغت سالم آنها موثر است و این نکته را باید به مسئولان بفهمانیم.
 
با توجه به نامه نگاری‌های صورت گرفته با استانداری و فرمانداری، هنوز اقدامی در خصوص تامین اعتبار و شروع تعمیر صورت نگرفته، ولی باید در نظر داشت تا زمانی که اتفاقی برای فردی پیش نیامده هیچ عکس‌العملی در این زمینه صورت نمی‌گیرد، ولی زمانی که اتفاقی می‌افتد از عدم تعطیلی سینما و تعمیر به موقع آن شکایت می‌کنند، بنابراین جا دارد مسئولان به این گلایه توجه جدی باشند تا مردم این منطقه دوباره از سینمای مجتمع به عنوان تفریح سالم بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/123
https://qomnews.ir/vdce778z.jh8pvi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما