پنجشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۵۴
کد مطلب : 1660
استاندار قم تاکید کرد:

تدوین برنامه جامع برای رونق صنعت فرش در قم

قم نيوز : قم نیوز: استاندار قم با اشاره به مشکلات فرش دستباف قم، بر لزوم تدوین برنامه جامع و علمی برای رونق و شکوفایی صنعت فرش در استان تاکید کرد.
تدوین برنامه جامع برای رونق صنعت فرش در قم
به گزارش قم نیوز، حجت‌الاسلام محمدحسین موسی‌پور در مراسم افتتاح هشتمین نمایشگاه فرش دستباف قم اظهار داشت: در خصوص اهمیت و جایگاه هنر صنعت فرش ایرانی گفته‌ها و مطالب زیادی عنوان شده است.

وی افزود: آنچه مسلم است این است که فرش ایرانی به عنوان ذوق و هنر منحصر به فرد و اصیل، بیانگر بخشی از اصالت، هویت، فرهنگ و تاریخ کشورمان محسوب می‌شود.

استاندار قم ‌به ویژگی‌های صنعت فرش درقم اشاره و تصریح کرد: فرش دستباف قم در مقایسه با سایر استان‌ها به لحاظ تنوع در طرح و رنگ، کیفیت و زیبایی از ویژگی‌های خاصی برخوردار بوده و در سطح ملی و جهان ممتاز و بی‌نظیر است.

وی از رکود اقتصادی و تحریم‌ها به عنوان دو چالش اصلی فرا روی صادرات فرش نام برد و خاطرنشان کرد: با تدبیر و تلاش و برنامه ریزی هوشمندانه، می‌توان این دو مشکل را پشت سر گذاشته و فرش را به جایگاه اصلی و شایسته آن رساند.

موسی‌پور با اشاره به هدف‌گذاری ۶۰۰ میلیون دلاری برای صادرات فرش کشور در سال جاری تصریح کرد: از این میزان، تاکنون ۲۷۳ میلیون دلار آن تحقق یافته و امیدواریم تا پایان سال باقیمانده آن نیز محقق شود اما این رقم در برابر ظرفیت بازارهای جهانی فرش وبا وجود مشکلات و تنگناهای موجود در حوزه صادرات این کالا، رقمی بسیار اندک بوده و با همت صادرکنندگان و دست اندرکاران امر، می توان این رقم را به چند برابر افزایش داد.

‌وی با اشاره به این که بسیاری از مشکلات موجود در امر تولید و صادرات فرش، به عدم آشنایی فعالان این عرصه با قواعد روز تولید و تجارت جهانی بر می‌گردد، لزوم تدوین برنامه ریزی جامع و حرکت علمی جدی در راستای تغییر روح سنتی حاکم بر فرآیند تولید تا صادرات فرش را خواستار شد.

‌استاندار قم افزود: در کنار توجه به بحث‌های حمایتی و تسهیلاتی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش، که در جای خود بسیار مهم و ضروری است، توجه به این مسئله از نیازهای اساسی محسوب شده و به سرعت باید مقدمات اجرایی شدن آن از سوی مسؤلان مرکز ملی فرش ایران به عنوان متولی اصلی موضوع، پیگیری و عملیاتی شود.

وی با تاکید بر لزوم استمرار حمایت‌های مادی و معنوی از رونق و شکوفایی صنعت فرش به عنوان یک کالای مهم در بحث‌های اقتصاد، اشتغالزایی و ارزآوری اظهار داشت: فرش علاوه بر اهمیت اقتصادی، به لحاظ هنری، تاریخی و فرهنگی نیز حایز اهمیت است و باید متولیان این هنر صنعت، ظرفیت فرهنگی فرش برای انتقال مفاهیم انسانی و ارزشی را مورد توجه قرار دهند.

موسی پور بر لزوم پیش بینی جایگاه مناسب برای مرکز ملی فرش در ساختار وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد و افزود: تشکیل سازمان ملی فرش یکی از پیشنهادهای قابل بررسی برای جایگاه فرش در ساختار جدیداست.

انتهای پیام/۱۱۰
https://qomnews.ir/vdce.p8zbjh8p79bij.html
نام شما
آدرس ايميل شما