قم نيوز : قم نیوز: مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم گفت: در شرایط امروز، وجود كتب الكترونیك به منظور دسترسی آسان محققین به اطلاعات ضروری به نظر می و تقویت و توسعه این امر در استان قم مورد توجه قرار دارد.
به گزارش قم نیوز، سیدمرتضی اسماعیلی طبا شنبه شب در همایش تجلیل از برگزیدگان و فعالان عرصه كتاب و كتابخوانی در تالار شهید آوینی قم گفت: یكی از برنامه های اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای گسترش فرهنگ كتابخوانی، توجه بیشتر به نشر الكترونیك در برابر نشر مكتوب است.
وی خاطرنشان كرد: برای دستیابی به سطح مطلوب سرانه مطالعه در استان قم باید به همه ابعاد و ساحت های كتاب و كتابخوانی توجه داشته و توانایی ها و ظرفیت های خود را در این زمینه افزایش دهیم.
مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به جایگاه برجسته علمی و معنوی شهر مقدس قم به عنوان ام القرای جهان تشیع تصریح كرد: شهر قم مركز تولید و نشر اندیشه ناب اسلامی است و نشر كتاب یكی از بهترین راه ها برای انتشار علوم و معارف اسلامی و انسانی است.
وی در ادامه افزود: استان قم از جهت تعداد عناوین و شمارگان چاپ و انتشار كتاب از رتبه های نخست كشوری بوده و می توان گفت تولید و انتشار كتاب از مزیت های نسبی و مطلق استان قم بشمار می رود.
اسماعیلی طبا، در بخش دیگری از سخنان خود برخی برنامه ها و اقدامات اداره كل فرهنگ و ارشاد برای ترویج فرهنگ كتابخوانی در میان عامه مردم اشاره كرد و گفت: برای بهره مندی همه مردم از نعمت ارزنده كتاب و مطالعه تلاش های بسیاری صورت گرفته اما برای رسیدن به جایگاه مطلوب و آرمانی همچنان راه طولانی در پیش داریم.
وی یكی از بهترین طرحها برای گسترش فرهنگ مطالعه در استان قم را راه اندازی كتابخانه های باز در اماكن عمومی دانست و گفت: تا كنون ضمن راه اندازی كتابخانه های سیار در اتوبوسها و تاكسیهای شهر قم، ۵۰ كتابخانه باز در سطح شهر ایجاد شده است.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم از راه اندازی ۵۰ كتابخانه باز دیگر در شهر مقدس قم خبر داد و گفت: این كتابخانه ها اغلب در جاهایی كه مردم در آنها رفت و آمد داشته و وقت فراغت دارند راه اندازی می شود.
وی در پایان خاطرنشان كرد: در هفته كتاب امسال تعداد ۱۵۰ جلد كتاب به هریك از كتابخانه های مدارس آموزش و پرورش از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم اهدا شده است.