?>?> نبود فضایی برای تمرین تئاتر زخمی قدیمی بر پیکره هنر نمایش استان قم | قم نیوز
قم نيوز : قم نیوز: هنرمندان قمی ،نبود فضایی برای تمرین گروه های تئاتر را همچنان زخمی قدیمی بر پیکره هنر نمایش استان ذکر کردند.
نبود فضایی برای تمرین تئاتر زخمی قدیمی بر پیکره هنر نمایش استان قم
به گزارش قم نیوز، آنان معتقدند که بیان ارزش و جایگاه ارزشمند هنر تئاتر سخنی است که بارها و بارها مسوولین و هنردوستان به آن اذعان داشته اند ولی این سخنان شیرین از سال های سال همچنان در زیبایی گفتار مانده و به واقعیت نزدیک نشده است.
 
یکی از هنرمندان و کارشناسان عرصه تئاتر قم گفت: وقتی بعد از گذشت 34 سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز در شهر قم یک مکان مناسبی برای استقرار انجمن های هنری وجود ندارد،نمی توان توقع زیادی از هنرمند داشت.
 
ˈکوروش زارعیˈ افزود: مجموعه این کمبودها موجب شده که امروز جوانان هنرمند قمی که بسیار با استعداد نیز هستند، یا از کار کردن مأیوس شده و یا به استان های دیگر مهاجرت کرده اند.
 
وی بیان داشت: وجود مکانی برای تمرین و اجرا یکی از الزامات تئاتر است ولی متاسفانه با عدم تامین این نیازهای اولیه از هنرمند توقع دارند تا به قله های بزرگ افتخار و موفقیت دست یابد.
 
وی خاطرنشان کرد: بودجه برای فعالیت های فرهنگی و هنری وارد استان می شود اما بیش از 100 موسسه فرهنگی و هنری در قم وجود دارند که از این بودجه ها سهم خواهی کرده و در نهایت هنرمند بی بهره می ماند.
 
این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون یادآور شد: برخی کوتاه نظری ها در حوزه فرهنگ مسبب پیدایش وضعیت فعلی شده چرا که تصور برخی مسوولان از فعالیت فرهنگی به تهیه و نصب بنر و پلاکارد محدود می شود.
 
زارعی با اشاره به اینکه جنگ امروز، جنگ قدرت رسانه ها و هنر است، افزود: اگر ایران بخواهد پیام انقلاب اسلامی را به جهان صادر کند، باید از هنرمندانی که دغدغه دین و ارزش ها را دارد، بیش از گذشته حمایت کند.
 
یکی از هنرمندان قم دراین رابطه گفت: نداشتن پلاتوی تمرین و سالن اجرا از مشکلات گروه های تئاتری در استان قم است که باید به این وضعیت رسیدگی شود.
 
احمد سلیمانی ادامه داد: اغلب گروه های تئاتر در منزل شخصی خود، تمرینات خود را انجام می دهند و نبود مکانی برای تمرین و همچنین نبود فضایی برای اجرا، باعث ایجاد مشکلاتی برای هنرمندان شده است.
 
وی در ادامه با گلایه از بی مهری مسوولان به هنر تئاتر گفت: متاسفانه هنوز اهمیت تئاتر را برخی از مدیران مراکز استانی درک نکرده اند و همواره تئاتر در اولویت های این مدیران گم می شود.
 
سلیمانی که مسوول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری قم نیز می باشد ،یکی دیگر از مشکلات گروه های تئاتر استان را کمبود بودجه عنوان کرد.
 
وی گفت: کمبود بودجه و اعتبار کافی، مشکل و دغدغه ی اصلی تئاتر قم است و من نمی دانم چه طور امکان دارد که یک واحد تئاتر، با بودجه پنج میلیون تومان، برنامه ریزی سالانه داشته باشد.
 
رییس انجمن نمایش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز کمبود مکان برای تمرین تئاتر را به عنوان یکی از مشکلات جدی هنرمندان ذکرکرد و گفت: نبود فضایی برای تمرین به عنوان یک معضل برای اهالی تئاتر قم مطرح است و سالهاست که هنرمندان با این مشکل دست به گریبانند.
 
ˈرضا ابوذرˈ با اشاره به اینکه تئاتر به عنوان یک ابزار فرهنگی از جایگاه بالایی برخوردار است، افزود: متاسفانه این جایگاه برای برخی از مسوولین به صورت جدی تبیین نشده و عملا اقدامی برای حمایت از هنرمندان تئاتری نمی کنند.
 
وی به این نکته تاکید کرد که یک نهاد و سازمان مانند اداره کل فرهنگ ارشاد اسلامی با وجود این حجم از گستردگی فعالیت ها و مراکز زیرپوشش ،قادر نیست به همه نیازها پاسخ دهد.
 
وی که خود یکی از هنرمندان تئاتر قم است ، بیان داشت: سازمان ها و دیگر نهادها باید دراین زمینه وارد شده و با همکاری و تعامل سازنده، مشکلات هنرمندان را که در راستای فرهنگسازی و ارتقا سطح فرهنگی و انتقال مفاهیم فعالیت می کنند را رفع کنند.
 
ابوذر یادآور شد: همه دستگاه ها موظف به همکاری و همیاری در توسعه فرهنگی شهر هستند بنابراین انتظار می رود سازمان ها خود، در این زمینه حضور جدی داشته و با هنرمندان تعامل بیشتر داشته باشند.
 
وی تصریح کرد: برخی سازمان ها چون شهرداری و آموزش و پرورش امکان زیادی برای در اختیار گذاشتن مکانی برای تمرین تئاتر گروه های تئاتری دارند که با وجود پیگیری های صورت گرفته ، تاکنون این امر محقق نشده است.
 
وی با اشاره به اینکه هم اکنون 200 هنرجو زیرپوشش این انجمن در حال فعالیت هستند گفت: 100 هنرمند نیز تئاتر را به صورت حرفه ای دنبال می کنند و 60 هنرمند تئاتر در قم نیز دارای تحصیلات بالای دانشگاهی هستند.
 
ابوذر با اشاره به شرایط خاص فرهنگی قم افزود: این استان ظرفیت های محتوایی بالایی در زمینه تولید ایده های جدید در دنیای تئاتر دارد که باید این ظرفیت را شکوفا ساخت.
 
وی درادامه به حضور موفق نمایش هایی از قم در کشور اشاره کرد و افزود: هنر نمایش استان به طور متوسط هرساله موفق به حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر می شود.
 
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم نیز دراین زمینه گفت: در حال حاضر برخی از گروه های تئاتری با این سازمان در ارتباط هستند و از حمایت های شهرداری بهره مند شده اند.
 
ˈابوالفضل وفاییˈ از اعلام آمادگی شهرداری مبنی بر حمایت از همه گروه های تئاتری در قم خبر داد و افزود: می توان از سوله های چند منظوره بحران تا قبل از بروز اتفاقی برای امور فرهنگی، هنری و ورزشی استفاده کرد.
 
وی ادامه داد: هم اکنون یک سوله آماده بهره برداری شده و چهار سوله دیگر نیز در دست اقدام است که با در اختیار قرار گرفتن این مکان ها بخش زیادی از نیازهای هنرمندان مرتفع می شود.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز با اشاره به اهمیت راه اندازی تالار مرکزی شهر دررفع بخش زیادی از نیازها و مشکلات هنرمندان به ویژه اهالی تئاتر برای تمرین و اجرا گفت: در آخرین بازدید سرپرست طرح های عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این تالار قول مساعد جهت تامین اعتبارات لازم برای این پروژه داده شد.
 
ˈسید مرتضی اسماعیلی طباˈ افزود: عملیات اجرایی این پروژه از سال 88 شروع شد که این بنا در زمینی به مساحت هفت هزار متر مربع با زیربنای 10 هزار و 500 مترمربع و با اعتبارات ملی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درحال احداث است.
 
وی از پیشرفت 82 درصدی پروژه تالار مرکزی شهر قم خبر داد و گفت: این پروژه که مراحل پایانی خود را طی می کند، تاکنون حدود 90 میلیارد ریال هزینه دربرداشته است.
 
وی اضافه کرد: با قول مساعدی که در بازدید سرپرست طرح های عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داده شد، نگرانی و دغدغه ای در تکمیل این پروژه وجود ندارد.
 
اسماعیلی به تکمیل دو سالن آمفی تئاتر این مجموعه اشاره کرد و گفت: با بکارگیری این دو سالن نیازهای جامعه هنری به خصوص در زمینه نمایش تا حدود زیادی برطرف خواهد شد.
 
وی همچنین استقرار تمامی انجمن های هفت گانه هنری در این تالار را از برنامه های این اداره کل ذکر کرد و افزود: کاربری این تالار فرهنگی و هنری خواهد بود.

انتهای پیام/125
https://qomnews.ir/vdcev78z.jh8vvi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما