قم نيوز : قم نیوز: مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در سال جاری 400 تن ماهی گرمابی در استان برداشت میشود.
به گزارش قم نیوز، محمدرضا طاهری با اشاره به راهاندازی ۱۶۸ استخر ماهی گرمابی در سال جاری اظهار کرد: در اغلب موارد ماهیهای گرمابی را در آب ذخیره کشاورزی پرورش میدهند که با این روش نیازی به دایر کردن استخر جداگانه و تامین آب وجود ندارد.
وی ادامه داد: سطح برداشت و تولید ماهی در طول سال بر اساس میزان کشت و دیگر موارد احتمالی متغیر است.
طاهری با بیان اینکه زمان رهاسازی ماهیان گرمابی وابسته به درجه دمای هوا است، عنوان کرد: دمای مورد نیاز برای رهاسازی، تغذیه و تولید ماهیان گرمابی حداقل ۲۰ درجه سانتیگراد است، به همین منظور رهاسازی در سایر شهرها از اواخر اسفند ماه آغاز میشود، اما در استان قم از اوایل بهار انجام میشود.
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به برداشت ۴۰۰ تن ماهی گرمابی در سال جاری گفت: ۳۳۰ تن از این نوع ماهیها جزو ماهیهای پرورشی است.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۶۰ تن از ماهیهای گرمابی از منابع آبی مانند سد و رودخانه صید میشوند، تصریح کرد: ۳۰ تن از میزان ماهیهای گرمابی تولید شده در قم از استخرهای آببندی جمعآوری میشوند.
طاهری بیان کرد: دمای مناسب بالای ۲۰ درجه سبب شده است، تولید و پرورش ماهی در طول سال در استان امکانپذیر شود.
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی قم در پایان دبی(فشار) آب بالای چاههای کشاورزی را در ورود بالای ماهیان پرورشی و افزایش سطح کشت موثر دانست و افزود: زمانی که دبی آب بالا باشد و وارد استخر شود، تراکم نیز به تناسب بالا میرود و امکان پرورش ماهی انبوه با وزن بالا را فراهم میکند.