قم نيوز : قم نيوز: معاون تبلیغ آموزشهای حوزههای علمیه گفت: از ۹۸ مرکز سفیران هدایت ۶۲ مرکز زیر نظر قم و ۳۶ مرکز زیر نظر خراسان است که نباید نسبت به آن ها بیتوجه بود.
به گزارش قم نيوز، حجت الاسلام محمد حسن نبوی معاون تبلیغ و آموزشهای حوزههای علمیه، صبح امروز، در جمع خبرنگاران با اشاره به تاکید مقام معظرم رهبری مبنی بر تحول، اظهار کرد: مقام معظم رهبری به بحث تحول در حوزه های علمیه تاکید کرده اند و این موضوع یکی از منویات مقام معظم رهبری است.
معاون تبلیغ آموزشهای حوزههای علمیه با اشاره به اهمیت تحول در حوزههای علمیه، افزود: اگر بخواهیم در حوزههای علمیه شاهد تحولی باشیم باید در نظر داشته باشیم که نقاط قوت را مد نظر داشته باشیم و تمام نقاط ضعف را از بین ببریم.
وی با اشاره به مشخص نبودن زمان تحصیل در حوزههای علمیه، تصریح کرد: در طرح سفیران هدایت دیگر مثل زمان قدیم که میزان تحصیل در حوزه مشخص نبود؛ نیست، در حال حاضر در سفیران هدایت مقاطع تحصیلی رتبه بندی شده است، در سطح ۲ که معادل کارشناسی است و بعد از آزمون به سطح ۳ که معادل کارشناسی ارشد است راه پیدا میکنند و بعد از آن نیز با آزمون به سطح ۴ که معادل دکتری است.
حجت الاسلام نبوی با بیان برخی از مفاد درسی و تحصیلی در سفیران هدایت، عنوان کرد: در سفیران هدایت؛ طلاب ۱۵ جز تفسیر را مطالعه میکنند و صرف و نحو آنها به گونهای است که درتمام مثالهای به کاربرده شده آن از آیات و روایات قرآن استفاده میشود.
معاون و تبلیغ آموزشهای حوزههای علمیه با اشاره به گذراندن عقاید در طرح سفیران هدایت، گفت: در سفیران هدایت طلاب یک دوره کامل عقاید را میگذرانند که بر مبنای آن توانایی پاسخگویی به شبهات را در مناطقی که اعزام میشوند را پیدا میکنند چون در برخی مناطق فرقههایی وجود دارد که طلبه سفیر هدایت باید به آن تسلط کافی داشته باشد.
وی با اشاره به برخی از مفاد درسی سفیران هدایت، بیان کرد: در این طرح سفیران هدایت دروسی نظیر تاریخ سیاسی انقلاب اسلامی، فن خطابه، مخاطبشناسی، جامعهشناسی، روانشناسی، صرف و نحو وبلاغت را مطالعه میکنند.
حجت الاسلام نبوی با بیان شرایط ورود به سفیران هدایت، تاکید کرد: افراد متقاضی نباید تحصیلات زیر دیپلم داشته باشند و بعد از اتمام تحصیل نیز تعهد به خدمت به عنوان مبلغ عمومی در مناطقی که نیاز به مبلغ دارد، داشته باشند.
معاون تبلیغ آموزشهای حوزههای علمیه، گفت: متقاضیان بعد از فارغ التحصیلی مدرک سطح دو را دریافت میکنند و افرادی که پایه شش حوزه را گذارنده باشند در طول سه سال آموزش مدرک سطح دو میگیرند و مشروط به موفقیت در آزمون و مصاحبه میتوانند در سطح سه نیز تحصیل کنند.
وی با اشاره به شرایط پذیرش عممومی در طرح سفیران هدایت، افزو: افراد متقاضی باید از سلاحیت اخلاقی، اجتماعی و سلامت جسمی و روحی برخوردار باشند، از نظر قانونی هیچ ممنوعیتی نداشته باشند و از نظر وظیفه عمومی نظام وظیفه نیز مشکلی نداشته باشند.
حجت الاسلام نبوی با اشاره به شرایط اختصاصی پذیرش طلاب سفیران، بیان کرد: در شرایط اختصاصی نباید بیشتر از ۲۲ سال داشته باشتند، سنوات تحصیلی دیپلم و بالاتر را داشته باشند، افرادی که یک ششم از قرآن و نهج البلاغه را حفظ کنند در کنار فرزندان شاهد و ایثارگر در اولویت هستند.
معاون تبلیغ آموزشهای حوزههای علمیه با اشاره به مراکز سفیران هدایت در سراسر کشور، عنوان کرد: از ۹۸ مرکز سفیران هدایت ۶۲ مرکز زیر نظر قم و ۳۶ مرکز زیر نظر خراسان است که نباید نسبت به آن ها بیتوجه بود.