قم نيوز : قم نیوز: قائم مقام پژوهشکده دانشنامهنگاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از تدوین دانشنامه سیره نبوی با ساختار موضوعی و هزار و 500 مدخل فرعی خبر داد.
به گزارش قم نیوز، حجتالاسلام فاضل حسامی امروز با اشاره به دانشنامه قرآنشناسی اظهار کرد: اکنون در تدوین این دانشنامه تمرکز ما بر مباحث حولالقرآن قرار دارد که تعداد قابل توجهی از مقالات این مبحث نگارش شده و ارزیابیهای اولیه صورت گرفته است.
وی با اشاره به دانشنامه سیره نبوی گفت: این دانشنامه دائرهالمعارفی دارای ساختار موضوعی در پنج جلد بوده و شامل ۱۰۰ مدخل کلان و هزار و ۵۰۰ مدخل فرعی است.
قائم مقام پژوهشکده دانشنامهنگاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی خاطرنشان کرد: دانشنامه سیره نبوی موضوعاتی مانند سیره، تعالیم، آموزههای حکمی و عملی پیامبر اکرم(ص) را دربرمیگیرد.
وی با اشاره به اهمیت تدوین دانشنامه سیره نبوی گفت: ضرورت تحلیل و بررسی سیره نبوی با توجه به تاکیدات مکرر و صریح قرآن کریم مبنی بر لزوم تبعیت از آن حضرت و ناقص بودن مباحث سیره نبوی در کتب تاریخ اسلام با وجود فراوانی آثار از جمله دلایل طراحی پروژه تحقیقاتی دانشنامه سیره نبوی است.
حسامی وجود رویکردهای تاریخنگارانه، صحابهشناسانه، گزارشی، در آثار تولید شده یا در حال تولید در زمینه سیره نبوی و گرفتن رویکرد تحلیلی و سیره محور را از دیگر دلایل طراحی پروژه تحقیقاتی برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: این دانشنامه در تبیین جامع و علمی زندگانی، منزلت الهی رسول اکرم(ص) به منظور رفع ابهامات و پاسخگویی به شبهات کلامی و تاریخی و افشای تحریفات و انحرافات موثر بوده و بینش، منش و کنش آن بزرگوار و تبیین بالندگی و کارایی آموزههای آن حضرت را توصیف و تحلیل میکند.
قائم مقام پژوهشکده دانشنامهنگاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عنوان کرد: نقد نظرها و نظریههای نوپدید و رایج و آسیبشناسی نگرشهای متبحرانه و متجددانه در خصوص تعالیم آن بزرگوار از اهداف و رویکردهای تدوین این دانشنامه است.
وی ادامه داد: اکنون این دانشنامه در مرحله مدخلگزینی قرار دارد و همزمان با این بحث، تثبیت مدخلها صورت میگیرد.
حسامی بیان کرد: در گام نخست تدوین این دانشنامه درصدد تنظیم مبانی تئوریک حاکم بر دانشنامه سیره نبوی هستیم.