چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۵۸
کد مطلب : 20970

افشاگري تا زماني كه ثابت نشده حرام است

قم نيوز : قم نيوز:‌آیت الله ناصرمکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید شیعیان، با بيان اينكه افشاگري تا زماني كه ثابت نشده حرام است گفت: نباید رسانه‌ها به افشاگری بپردازند، خيلي اوقات مسائل غير واقعي در رسانه‌ها منتشر می‌شود و دست قاضي بسته مي‌شود و نمي‌تواند حكم بدهد.
افشاگري تا زماني كه ثابت نشده حرام است
به گزارش قم نيوز  به نقل از از مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید روز چهارشنبه ۲۸ اسفندماه در آخرین درس خارج فقه خود در سال ۹۲ با اشاره به روايتي از امام حسن عسكري(ع)، افزود: تا وقتي كسي در دادگاه اسلامي محكوم نشده است، نبايد شايعاتي را در مورد او منتشر کنند، زيرا موجب رفتن آبروي ديگران خواهد شد.

آيت‌الله مكارم شيرازي با بيان اين كه افشاگري تا زماني كه ثابت نشده حرام است و نباید رسانه به افشاگری وآبرو ریزی افراد بپردازند گفت: خيلي اوقات مسائل غير واقعي در رسانه‌ها منتشر می شود و دست قاضي بسته مي‌شود و نمي‌تواند حكم بدهد.

وی ادامه داد: خیلی از شايعه‌سازي‌ها دست قضات را مي‌بندد و دادگاه را منحرف مي‌كند؛ خوب است در مسير دين و تعاليم اسلام حركت كنيم.

اين مرجع تقليد ادامه داد : ابراز عقايد باطني در مقابل افراد خطرناك نوع ديگري از افشاگري می باشد و اين كار را نبايد انجام داد، زيرا خطراتي به همراه دارد؛ تقيه در اسلام به همين معناست و قرآن مجيد و روايات صريحاً به اين موضوع اشاره دارند.

وی ادامه داد: ولي امروز برخي افراد تقيه را مربوط به شيعه مي‌دانند در حالي كه تعاليم قرآن براي همه مسلمانان بوده و جايي كه اظهار عقيده صحيح خطراتي دارد انسان بايد جانش را حفظ كند.

آیت الله مکارم با اشاره به سوره های «غافر» و «مومن» خاطرنشان کرد: استتار در ميدان جنگ از جمله مصاديق تقيه به شمار مي‌رود؛ تمام نامه‌هايي كه با عنوان محرمانه و سري هم ارسال مي‌شوند اينگونه هستند.

وی همچنین با اشاره به سخنان نخست وزير تركيه و نسبت‌هاي نارواي او به شيعيان تصریح کرد: امروزه معمول شده، ندانسته در مورد شيعه و عقايد پيروان مكتب اهل بيت(ع) قضاوت های نادرست می کنند.

معظم له افزود: نخست وزير تركيه با اين كه مقام اول يك كشور را دارد، اما بدون اطلاع و از روي سخنان دشمنان مكتب اهل بيت(ع) در مورد شيعيان قضاوت كرده و سخن مي‌گويد.

این استاد برجسته حوزه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخان امام علی (ع) ادامه داد: عشق به رياست و مقام انسان را به هلاكت مي‌كشاند و سبب مي‌شود آدمي آبرو، وجدان و همه سرمايه‌هاي خود را از دست بدهد.

آیت الله مکارم شیرازی در بخش ديگري از سخنان خود به ايام فاطميه اشاره كرد و افزود: فاطميه دوم را در روزهاي ۱۲ تا ۱۴ فروردين در پيش داريم كه بايد احترامش را حفظ كرد.

وی با بیان این که شب چهارشنبه سوری اتفاقات تلخی افتاد افزود: شب گذشته عده‌اي از جوانان به دليل يك امر خرافي آسيب‌هاي فراواني به خودشان زدند و عده‌اي هم از فرصت سوء استفاده كردند و كارهاي خلاف دیگری را مرتکب شدند .

این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اتفاقات شرق و غرب دنیا بیان داشت:درگيري های ميان شرق و غرب و نيز سران عرب در روزهاي اخير اتفاق افتاده که باید معارضين سوري را هم که به جان يكديگر افتاده‌انداضافه کرد.

وی ادامه داد: اميدواريم سال جديد سال اتحاد و وحدت ميان مسلمانان در مقابل دشمنان باشد؛ سالي باشد كه براي مبارزه با مشكلات اقتصادي زياد در جامعه و جلوگيري از فشار بر قشر محروم همدل و متحد باشيم.

آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: در مسأله اقتصاد مقاومتي همه وظايف بر عهده دولت نيست بلكه مردم هم بايد تشريفات را كمتر و زندگي‌ها را ساده‌تر كنند و در عين حال دولت هم بتواند بيشتر به اقشار محروم جامعه كمك كند.

اين مرجع تقليد با بيان اينكه برخي روزنامه‌ها گمان مي‌كنند مملكت فقط تهران و آن هم شمال شهر است ابراز داشت: همه باید بدانند به ديگر نقاط كشور هم توجه باید شود و بدانند كه در شهرهاي مرزي و ديگر مناطق مشكلات زيادي وجود دارد.

آیت الله مکارم شیرازی با تاكيد بر دعا براي حل همه مشكلات كشور و امت اسلامي گفت: بهترين حالات آن است كه مسائل اخلاقي اسلامي رعايت شوند، مشكلات فرهنگي و اقتصادي حل شده باشند و امر به معروف و نهي از منكر در جامعه رواج يابد نکند که فساد در جامعه عیان و آشکارا جلوه کند .

انتهاي پیام/126
https://qomnews.ir/vdchvwni.23nvqdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما