قم نيوز : قم نیوز:رئیس بنیاد نخبگان استان قم گفت: بر اساس آخرین آمار موجود که آدرس پستی آنها موجود است، 252 نفر از نخبگان قم شناسایی شدهاند.
به گزارش قم نیوز، حسین اخوان با اشاره به شروع به کار بنیاد ملی نخبگان ایران از چند سال پیش تاکنون اظهار داشت: تاکنون حدود ۱۳ هزار نفر در سراسر کشور به عضویت بنیاد درآمدهاند و ۵ هزار نفر از آنها نیز کمکهزینه تحصیلی دریافت میکنند.
وی افزود: آمار کنونی نخبگان مورد رضایت مسئولان نظام نیست و رهبر معظم انقلاب نیز بارها تاکید فرمودهاند که دایره نخبگانی باید توسعه یابد و به همین دلیل تلاشهایی از جمله تدوین سند راهبری بنیاد ملی نخبگان صورت گرفته و بنیاد درصدد است حدود ۱۰۰ هزار نفر را زیر پوشش بگیرد.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم با بیان اینکه چهار سال از تاسیس بنیاد نخبگان در قم میگذرد، گفت: بر اساس فهرستی که آن زمان در اختیار داشتیم ۵۳ نفر از قم زیر پوشش بنیاد ملی نخبگان قرار داشتند ولی بر اساس آخرین آمار تعداد آنها به ۲۵۲ نفر رسیده است.
وی ادامه داد: تعداد نخبگان استان قم بر اساس نسبت جمعیتی، از میانگین کشوری بالاتر است ولی ظرفیتها در قم بالاتر هستند.
اخوان با بیان اینکه هنوز آییننامه نخبگان حوزوی نهایی نشده است خاطرنشان کرد: اگر این آییننامه هم تدوین شود رقم نخبگان قمی افزایش خواهد یافت هرچند در حال حاضر حدود ۳۰ نفر از روحانیون البته در قالب گروههای دیگر زیر پوشش بنیاد ملی نخبگان قرار دارند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان قم افزود: تسهیلات ۵۰ میلیون ریالی به نخبگانی که اختراعی داشته باشند تعلق میگیرد.
وی با اشاره به افزایش تعداد نخبگان استان قم به عنوان تحولی عظیم گفت: قم ششمین استانی بود که بنیاد نخبگان در آن تاسیس شده و این امر نشاندهنده تدبیری است که آن زمان اندیشیده شد.
اخوان با بیان اینکه بنیاد نخبگان استان قم دو نقش اساسی را ایفا میکند ادامه داد: نخستین مورد وظایف استانی هستند؛ در انجام فعالیتهای استانی هم، قم جزو ۱۰ استان برتر محسوب میشود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان قم با اشاره به وظایف ملی این بنیاد گفت: در این زمینه هم قم جزو پنج استان نخست در سطح کشور به شمار میرود به طوری که چند مسئولیت ملی از جمله امور مربوط به نخبگان قرآنی، دورههای معرفتی در قالب طرح ماه خدا و ستاد زیارتی به بنیاد ملی نخبگان استان قم واگذار شدهاند.
وی افزود: عضویت در شورای فرهنگی بنیاد ملی نخبگان، عضویت در شورای سیاستگذاری، همکاری در تدوین اسناد ملی و... از دیگر نقشهایی هستند که بنیاد ملی نخبگان از قم در آنها بهره برده است.
اخوان خاطرنشان کرد: سال گذشته چهار کاروان از نخبگان سراسر کشور از قم به سفر نورانی حج عمره اعزام شدهاند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان قم با بیان اینکه قم از جمله استانهایی است که بررسی پرونده سامانه ملی ثریا را انجام میدهد گفت: تاکنون ۲۵۰ پرونده توسط کارشناسان بنیاد نخبگان استان قم بررسی و به ستاد ملی ارسال شده است.
وی ادامه داد: برگزاری دوره آموزشی تکمیلی ماه خدا در سطح ملی، همکاری با بنیاد ملی نخبگان در اجرای هفتمین همایش ملی نخبگان جوان و میزبانی از اردوی توجیهی سفر به کشور اندونزی از دیگر اقدماتی بودهاند که بنیاد نخبگان استان قم نسبت به انجام آنها اقدامات لازم را انجام داده است.
اخوان با اشاره به انجام کارهای مقدماتی تاسیس دو کارگروه جدید در بنیاد نخبگان استان قم افزود: این دو کارگروه با شعار سال و سیاستهای بنیاد ملی نخبگان همراه و هماهنگ هستند.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم از به روزرسانی پایگاه آماری بنیاد نخبگان استان قم خبر داد و گفت: تعامل از طریق این پایگاه و راههای دیگری همچون پیامک با نخبگان صورت میگیرد.
وی بیان داشت: در سال ۹۲ جشنواره علم تا عمل نیز به بنیاد نخبگان استان قم واگذار شد و در سال گذشته دو نفر از قم به عنوان منتخب ملی شناخته شدند.