سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۲۵
کد مطلب : 23188

جلسه نقد کتاب "بهداشت روانی با نگرش به منابع اسلامی" برگزار می‌شود

قم نيوز : قم نیوز: جلسه نقد کتاب "بهداشت روانی با نگرش به منابع اسلامی" در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با همکاری انجمن روانشناسی اسلامی برگزار می‌شود.
جلسه نقد کتاب "بهداشت روانی با نگرش به منابع اسلامی" برگزار می‌شود
به گزارش قم نیوز، جلسه نقد کتاب «بهداشت روانی با نگرش به منابع اسلامی» در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با همکاری انجمن روانشناسی اسلامی در قم برگزار می‌شود.

کتاب بهداشت روانی با نگرش به منابع اسلامی از آثار گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه توسط حجت‌الاسلام محمدرضا سالاری‌فر، محمدصادق شجاعی، سیدمهدی موسوی اصل و محمد دولتخواه در سال ۱۳۹۰ تالیف شده است.

مولفان در چکیده این کتاب نهضت بهداشت‌روانی در قرن بیستم را از تأثیرگذارترین نیروهای اجتماعی اعلام کرده‌اند که به جای مراقبت و درمان صرف بر روی پیشگیری از اختلالات روانی متمرکز شده‌اند و این نگاه جدید، سلامت روانی را فراتر از نبود بیماری تلقی می‌کند و به دنبال تحول و انسجام شخصیت انسان‌ها و شکوفایی استعدادهای آنهاست.

این جلسه با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا سالاری‌فر یکی از مؤلفین کتاب فوق و عضو هیئت علمی گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به‌عنوان مدافع و جعفر بوالهری رئیس انستیتو روانپزشکی تهران و حجت‌الاسلام و المسلمین رضا مهکام به‌عنوان ناقدین این جلسه برگزار می شود.

در فصل اول کتاب، تعاریف و حوزه‌های بهداشت روانی مورد بررسی قرار گرفته و الگوی زیستی روانی اجتماعی معنوی مبنای سلامت روانی شناخته می‌شود، در فصل دوم نیز روی‌آوردهای روانشناختی، اخلاقی و دینی به شخصیت سالم مورد بررسی قرار می‌گیرد و اینکه شخصیت سالم در قالب سه رابطه سالم و سازگار فرد با خداوند، خویش و دیگران تعریف می‌شود که رابطه فرد با خداوند، وحدت‌بخش و انسجام دهنده جنبه‌های مختلف وجودی اوست.

در فصل سوم این کتاب نقش نیازها به ویژه نیازهای معنوی در سلامت روانی و در فصل چهارم و پنجم نیز به نقش اعتقادات و رفتارهای دینی در بهداشت روانی پرداخته شده است.

مولفان کتاب بهداشت روانی با نگرش به منابع اسلامی فصل ششم را به عوامل مخل سلامت روانی از جمله گناه، فصل هفتم، هشتم و یازدهم را به بررسی روابط با خانواده و سایر مردم و مسائل اقتصادی نهادهای اجتماعی، فصل نهم را به جنبه‌های زیست محیطی و فناوری بهداشت روانی و فصل دهم را به نقش یادگیری و نهاد آموزش و پرورش در بهداشت روانی اختصاص داده‌اند.

این جلسه که شرکت در آن برای تمام علاقه‏‌‏مندان آزاد است در سالن همایش ساختمان انجمن‌های علمی حوزه قم و از ساعت ۱۸ برگزار می‌شود.

انتهای پیام/126
https://qomnews.ir/vdcbw8b5.rhbfwpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما