قم نيوز : قم نیوز: همزمان با هفته جهاد کشاورزی و روز جهانی مقابله با بیابان زدایی، 41 پروژه جهاد کشاورزی استان قم به بهره برداری رسید.
به گزارش قم نیوز، طی مراسمی که قبل از ظهر سهشنبه با حضور حجت الاسلام صالحی منش استاندار قم، حجت الاسلام بنایی معاون سیاسی امنیتی استاندار، عفتان مدیرکل منابع طبیعی، خانی مدیرعامل بانک کشاورزی استان و برخی از تولید کنندگان و کشاورزان در یک کارگاه تولید و بسته بندی قارچ خوراکی در منطقه خلجستان قم برگزار شد، ۴۱ پروژه بخش کشاورزی بطور همزمان به بهره برداری رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در این مراسم ضمن تبریک هفته جهاد به همه جهادگران و یادآوری سالروزر تشکیل جهاد به فرمان امام خمینی(ره) یاد و خاطره امام و شهدا خصوصا شهدای جهادی را گرامی داشت.
بحران کمبود آب در قم
رضا سیار، دیدار با روستاییان، حضور در مرقد مطهر بنیانگذار جمهوری انقلاب اسلامی ایران برای تجدید میثاق با آرمانهای امام و رهبری و افتتاح ۴۱ پروژه سازمان جهاد کشاورزی قم را بخشی از برنامهها به مناسبت هفته جهاد نام برد.
وی در ادامه مراسم با بیان اینکه ویژگی تمام ۴۱ پروژهای که امروز افتتاح میشود استفاده حداکثری از منابع است، گفت: این پروژهها با اعتباری بالغ بر ۱۳۵ هزار و ۶۱۱ میلیون ریال است که شامل: معاونت بهبود تولیدات گیاهی با تعداد ۱۲ واحد، معاونت بهبود تولیدات دامی با تعداد ۱۱، مدیریت آب و خاک ۱۳، مدیریت صنایع کشاورزی ۲ و مدیریت شیلات ۳ واحد است که جمعاَ ۴۱ پروژه میشود و این تعداد موجب اشتغال زایی ۱۶۰ نفر به صورت مستقیم و ۴۶ نفر غیر مستقیم میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به اینکه در استان قم با بحران کمبود آب مواجه هستیم و باید از این آب موجود استفاده مناسب کرد، افزود: این پروژهها در راستای استفاده بهینه از آب شکل گرفته است.
وی اظهار کرد: اگر کسی نمیتواند از آب و زمین که در اختیار دارد به خوبی استفاده کند یا از ناتوانی و ضعف مدیریتی شخص است و یا از عدم شناخت ظرفیتهای بخش کشاورزی است.
۴۲ درصد مساحت قم در معرض بیابانی شدن قرار دارد
مديركل منابع طبيعي استان قم نیز طی سخنانی در این مراسم ضمن گرامیداشت سالروز جهاد سازندگی، به روز مقابله با بیابان زایی اشاره کرد و آن را به همراه تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین از سه چالش مهم دنیا در قرن حاضر دانست.
احمد عفتان اظهار کرد: امسال شعار مقابله با بیابان زایی این است که زمین متعلق به آیندگان است، بیایید آن را در اثر تغییر اقلیم محافظت کنیم.
وی با بیان اینکه ایران با ۱.۲ درصد خشکیهای جهان ۲.۴ درصد پدیدههای بدون پوشش و ۳.۰۸ درصد مناطق بیابانی جهان را در خود جای داده است، افزود: از مساحت استان ۱۷۶ هزار هکتار پدیده بیابانی وجود دارد که ۱۵.۲ درصد مساحت استان را تشکیل میدهد.
وی عنوان کرد: ۴۲ درصد مساحت استان در معرض بیابانی شدن قرار دارد.
عفتان به میزان گرد و غبار در استان اشاره کرد و گفت: میزان این پدیده در استان افزایش یافته و در طی ۲۰ سال حدود ۲۱۱ روز طوفانی در استان وجود داشته است.