قم نيوز : قم نیوز: آیت الله جوادی آملی گفت: مجلس هم طرحهای خودشان و هم لایحه دولت را مواظب باشند و هم بیوت مراجع را در این عرصه وارد کنید و هر راهکار دیگری که لازم است تا مفاسد اقتصادی در کشور ریشه کن شود را دنبال کنید.
به گزارش قم نیوز، آیتالله عبدالله جوادیآملی در دیدار اعضای ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، در سخنانی مهم و راهبردی، تربیت نفس را مهمترین اقدام پیشگیرانه در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی خواند و اظهار کرد: مسئله تربیت نفوس کاری زمانبر است. مال را مال گفتند برای اینکه «یَمیل إلیه النفس» یک جاذبه نقد دارد اما پایان تلخش محسوس نیست. مسئله زندان، مسئله مبارزه با مفاسد اقتصادی، اینها نظیر درمان موقت سردرد و مسکن است اینها معالجه نیست، روح را با زندان نمیشود تربیت کرد، بدن را با زندان و شلاّق میشود ساکت کرد، اما روح را با زندان و مبارزه و حتی با اعدام نمیشود تربیت کرد.
مرجع تقلید شیعیان افزود: جامعه ما یا آن فرصت را پیدا نکرد یا ما در صدد آن نبودیم که بدانیم و بگوییم گناه سم است، رشوه، سم است، این گونه سموم نظیر سموم دنیا نیست، سموم دنیا چند لحظهای با ما درگیر است و آدم را میکُشد و تمام میشود اما مال حرام اینطور نیست که انسان بمیرد و تمام بشود، تا ابد با آدم هست، این مطلب تا برای مردم جا نیفتد خیال میکنند که رشوه را با دور زدن قانون میشود حل کرد.
استاد عالی حوزه علمیه قم با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه توبه خاطرنشان کرد: خداوند در سوره مبارکه توبه فرمود بالأخره جهنم و عذابی هست، اما مواد سوخت و سوز جهنم را به طور پراکنده در قرآن مشخص کرد، در یکجا فرمود هیزم جهنم، خود آدم ظالم است، این آدم کجا میتواند فرار کند، فرمود ﴿نارُ اللَّهِ الْمُوقَدَةُ ٭ الَّتی تَطَّلِعُ عَلَی الْأَفْئِدَةِ﴾ اگر درون آدم سوخت، آدم نمیتواند فرار کند.
آیتالله جوادیآملی تصریح کرد: با زندان، جسم را میشود تربیت کرد اما روح، با این ابزارها تربیت نمیشود؛ به همین دلیل است که برخی از مجرمین وقتی از زندان بیرون میآیند دوباره به فکر انجام جرم میافتند. اما وقتی انسان به این باور و یقین رسید که دزدی و ظلم مخصوصاً خوردن بیتالمال، خود آتش است و تاوان آن در آخرت هیزم جهنم بودن است، اینجاست که اثر تربیتی نظام اسلامی محقق شده و لازم است در این راستا کار فرهنگی گسترده و عمیق انجام بگیرد.
وی با اشاره به خلاءهای قانونی موجود در برخورد با مفاسد اقتصادی تاکید کرد: ارگانی که بتواند مفاسد اقتصادی را در کشور کشف و شناسایی کند وجود ندارد. در قانون کشور تا مدتها نیروی کاشف مفاسد اقتصادی پیشبینی نشده بود. اینکه ما قانونی داشته باشیم که به دنبال جرم برود تا آن را کشف کند، نداریم و وظیفه همه ماست که این خلاء را رفع کنیم.
مرجع تقلید شیعیان ظرفیتهای بالای کشور در عرصههای مختلف را یاد آور شد و افزود: بیان نورانی حضرت امیر(ع) این است که فرمود «من وجد ماء و ترابا فافتقر فأبعده الله» ملتی که آب، خاک و امکانات دیگر را در اختیار دارد اما باز نیازمند بیگانه باشد خدا او را از رحمت الهی دور کند! این نفرین علی علیه السلام است. لذا باید همه تلاش و کوشش خود را در راستای رفع مشکلات کشور به کار ببندیم.
وی همکاری قوای سهگانه کشور و نیز همه نهادها و ارگانها در برخورد با مفاسد اقتصادی را خواستار شد و تصریح کرد: لازم است شما هم مجلس را آگاه کنید، که هم طرحهای خودشان و هم لایحه دولت را مواظب باشند، هم بیوت مراجع را در این عرصه وارد کنید و هر راهکار دیگری که لازم است تا مفاسد اقتصادی در کشور ریشه کن شود را دنبال کنید.