قم نيوز : قم نیوز: محقق و پژوهشگر علوم حوزوی با اشاره به ظرفیت و اثرگذاری تفسیر نمونه در جامعه، پیشنهاد تاسیس دفتر دائمی تفسیر نمونه برای گردهمایی محققان و قرآن پژوهان را به منظور تکمیل بیش از پیش این تفسیر ارائه کرد.
به گزارش قم نیوز ، حجت الاسلام سعید داودی در نشست علمی مقام زن در تفسیر نمونه که امشب به همت مرکز آموزش تخصصی تفسیر و علوم قرآنی با حضور آیت الله مکارم شیرازی برگزار شد اظهار کرد: تفسیر نمونه به یک معنا تفسیر اجتهادی جامع است که با رنگ اجتماعی نوشته شده و محصول 15 سال تلاش آیت الله مکارم شیرازی و همکاران وی است.
وی ادامه داد: نقش این تفسیر در جامعه بسیار پر رنگ است، چرا که شخص مولف از دهه 30 با تاسیس مجله ندای اسلام از آن زمان در مسیر اصلاح جامعه کوشیده و سپس با نوشتن کتابهایی برای جوانان خط فکری خودش را نشان داده است.
استاد حوزه علمیه گفت: همزمانی نوشتن این تفسیر با تحولات در جهان اسلام و مقارن شدن آن با انقلاب ایران مولف را به سمت سوی نگارش تفسیری با گرایش و توجه به جنبههای اجتماعی کشانده است.
داودی با اشاره به اینکه تاثیر تفسیر نمونه در جامعه مشهود بوده است، بیان کرد: این تاثیر را میتوان در 10 موضوع از جمله فهم ساده آیه برای افراد، استفاده از آن در محافل خانگی، دانشگاهها و حوزههای علمیه، مجلات و فصلنامهها، خطابهها و سخنرانیها، پایان نامهها، پاسخ به شبهات قرآنی در رسانهها، تهیه مسابقات قرآنی در مدارس و دانشگاهها و در مطالعات موضوعی قرآن مشاهده کرد. در این گستردگی بهرهمندی افراد از این تفسیر علاوه بر اخلاص نویسندگان، توجه به نیازهای جامعه و استفاده از قلمی روان و مستدل موثر بوده است.
وی جایگاه زنان در دین اسلام را یکی از بخشهای مهم تفسیر نمونه عنوان کرد و ادامه داد: مسئله زنان چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب یک مسئله مهم و به روز بوده است؛ تفسیر نمونه که تالیفش در دو دوره انجام شده بود باید هم نقش زن در جامعه اسلامی را تبیین میکرد و هم به شبهات آن در سایه قرآن پاسخ میگفت.
مولف کتاب مقام زن در تفسیر نمونه در ادامه به تشریح فصلهای مختلف این کتاب پرداخت و در پایان نیز پیشنهاداتی را برای تاسیس دفتر دائمی تفسیر نمونه به منظور بررسی محققان بر روی این تفسیر و تکمیل بیش از پیش آن برای بهرهگیری هر چه بیشتر از تفسیر نمونه به ویژه در موضوع زنان ارائه داد.