قم نيوز : قم نیوز: وزیر امور اقتصادی و دارایی روز پنجشنبه در سفری یک روزه با حضور در شهر مقدس قم، با علما و مراجع تقلید در این شهر دیدار و گفتوگو کرد و به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت اقتصادی کشور پرداخت.
به گزارش قم نیوز ، علی طیب نیا در نخستین برنامه از سفر خود در دفتر حجتالاسلام والمسلمین شهرستانی حضور یافت و با رئیس دفتر آیتالله سیستانی در ایران دیدار و گفتوگو کرد. دیدار با حضرات آیات صافیگلپایگانی، مکارمشیرازی، سبحانی و وحیدخراسانی و همچنین شرکت در مراسم افتتاح پنجره واحد سرمایهگذاری در استان قم دیگر برنامههای وزیر اقتصاد در شهر مقدس قم بود.
دولت نسبت به تغییرات نرخ سودهای بانکی دغدغه دارد
طیبنیا در دیدار با حجتالاسلام والمسلمین شهرستانی مسئول دفتر آیتالله سیستانی در ایران با اشاره به گذشت بیش از یک سال از عمر دولت اظهار کرد: در طول این دوران تلاش زیادی صورت گرفت که وضعیت اقتصادی کشور ساماندهی شود.
وی با اشاره به تحریمهای اعمال شده از سوی دولتهای غربی تصریح کرد: تلاش بسیاری صورت گرفت تا این شرایط مدیریت شود و توفیقات قابل توجهی نیز به دست آمد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه مردم نیز حمایت جدی از دولت داشتهاند تصریح کرد: با توجه به کاهش قیمت نفت شرایط سخت خواهد شد و در چنین شرایطی باید هماهنگیها بیشتر شود.
وی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس برای مقابله با دشمنان شاهد وحدت و همدلی مثال زدنی در کشور بودیم خاطرنشان کرد: امروز نیز هماهنگی و وحدت ضرورت بیشتری دارد.
طیبنیا با اشاره به اینکه رهبری سیاستهای اقتصاد مقاومتی را تبیین کردهاند خاطرنشان کرد: باید این سیاستها را فرصتی تلقی کنیم تا وابستگی خود را به نفت کاهش دهیم و رهنمودهای مراجع تقلید و علما نیز در این زمینه تاثیرگذار است.
وی در پاسخ به سئوال حجتالاسلام شهرستانی در خصوص علت متغیر بودن نرخ سودهای بانکی تصریح کرد: این مسئله یکی از مباحث جدی است و ما نیز در دولت نسبت به این مسئله دغدغه داریم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: وقتی که تورم پایین آمده باید نرخ سودها نیز کاهش یابد و البته همخوانی سودهای بانکی با عقود شرعی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و نرخ سودها باید به گونهای باشد که آثار تورمی به دنبال داشته باشد.
فراز و نشیبهای زیادی را در بخش سودهای بانکی شاهدیم
حجتالاسلام والمسلمین سیدجواد شهرستانی هم در این دیدار با اشاره به اینکه اسلام برای پیشبرد اهداف خود باید از بعد رسانهای در سطح بینالمللی هرچه بیشتر تقویت شود اظهار کرد: وقتی که شبکه ماهوارهای هدهد راهاندازی شد در هفته اول 50 هزار پیامک داشتیم که این مسئله معنی بسیاری داشت.
وی با اشاره به هجمه رسانههای غربی علیه اسلام تصریح کرد: باید در چنین شرایطی چارهاندیشی کرد و ما باید با کانالهای رسانهای قوی به جنگ با آنها برویم.
رئیس دفتر آیتالله سیستانی در ایران با اشاره به اینکه در کشور ایران دارای تخصص و تعهد هستیم خاطرنشان کرد: باید مدیریتها در کشور هرچه بیشتر تقویت شود.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت سودهای بانکی در ایران خاطرنشان کرد: در بخش سودهای بانکی شاهد سیاست واحدی نیستیم و فراز و نشیبها زیاد است.
نحوه هزینه کرد مالیاتها برای مردم تبیین شود
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه و در دومین دیدار خود در بیت آیت الله صافی گلپایگانی، با این مرجع تقلید دیدار کرد.
آیتالله لطفالله صافی گلپایگانی در این دیدار با تاکید بر ضرورت سامان دادن به وضعیت اقتصاد کشور اظهار کرد: در صورتی که وضعیت اقتصادی کشور درست شود مشکلات مذهبی و اجتماعی هم سامان خواهد گرفت.
امور اقتصادی باید به صورت شایسته و مناسب دنبال شود و کسانی که در این زمینه مسئول هستند باید به فکر منظم کردن این مسائل باشند تا سیاستهای متفاوت و بیثباتی را نداشته باشیم.
آیتالله صافی گلپایگانی با تاکید بر اینکه مدیران اقتصادی باید در این زمینه با دقت و حساب شده عمل کنند، گفت: همه باید بدانند که در این دنیای خاکی جایی برای ماندن نیست و همه رفتنی هستند و هیچ کسی ماندگار نخواهد بود.
وی با اشاره به حساسیت خاصی که در زمینه اقتصادی وجود دارد، تصریح کرد: کسانی که عهدهدار امور مالی مردم هستند باید همواره مراقب باشند که دستوارت دینی را عمل کنند زیرا اگر دستورات دینی عمل شود بسیاری از مشکلات برطرف میشود.
این مرجع تقلید ادامه داد: در راهبرد همه امور به ویژه امور اقتصادی باید دستوارت دینی را رعایت کنیم تا مشکلات در این زمینه برطرف شود و اجازه ندهیم هر کسی به هر روشی که خواست به آن عمل کند.
آیتالله صافی گلپایگانی در بخش دیگری از سخنان خویش با تاکید بر دریافت و مصرف مالیاتها به صورت مناسب گفت: مسئولان باید در نظر داشته باشند که مالیاتها را به صورت شایسته از مردم دریافت کنند و چگونگی هزینه کردن آن را نیز برای مردم مشخص و تبیین کنند و در صورتی که هزینه کرد مالیاتها برای مردم مشخص شود آحاد جامعه مالیات خود را پرداخت میکنند.
وی برگزاری برخی همایشهایی که برای برگزاری آن هزینههای گزافی خرج میشود را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: برگزاری چنین مراسمهایی با این گونه هزینههای کلان شایسته نیست و همه این موارد پیش خدا حساب دارد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه برگزار کنندگان چنین همایشهایی در محضر خداوند باید پاسخگو باشند، تصریح کرد: کسانی که چنین مراسمهایی را برگزار می کنند،مسئول هستند زیرا که هزینههای صرف شده متعلق به فقرا و ضعفا است که به این شیوه هدر میرود.
آیتالله صافی برخی مشکلات جامعه را مورد توجه قرار داد و گفت: این مشکلات به خودی خود برطرف نمیشود و کسی هم در این رابطه سخنی به زبان نمیآورد و ما میبینیم که برخی کشورهای دنیا حتی اگر در برخی مسائل ضعفی دارند ولی وضعیت اقتصادی ایشان منظم و مرتب است.
وی با تاکید بر اینکه ما باید با مدیریت مناسب و پیروی از احکام الهی به تنظیم وضعیت اقتصادی کشور بپردازیم، متذکر شد: برای مسلمانان شایسته نیست که مقید نباشند و نتوانند با مدیریت خوب به مسائل و مشکلات اقتصادی پیروز شوند.
این مرجع تقلید،حدیثی از امام صادق(ع) را مورد اشاره قرار داد و گفت: معیشت از مسائل مهمی است که همه آحاد جامعه باید به آن توجه کنند ولی باید در وضعیت کنونی با صبر و تامل مقابل این مشکلات ایستادگی کرد.
آیتالله صافی گلپایگانی با تاکید بر اینکه همه اقشار جامعه باید حساب دخل و خرج خود را داشته باشند خاطرنشان کرد: اگر همه مردم جامعه حساب هزینههای زندگی خود را در نظر داشته باشند، میتوانند بر مشکلات پیروز شوند.
بودجه کشور را بر اساس نفت 40 دلاری اصلاح میکنیم
طیبنیا همچنین صبح پنجشنبه به دیدار با آیتالله موسوی اردبیلی رفت؛ وی در این دیدار با اشاره به وضعیت اقتصادی کشورمان اظهار کرد: گمان میکردیم که وضعیت اقتصادی روند آرامی را پیش گرفته و مطلوب شده است زیرا توانستیم نرخ تورم را از 40 درصد به 16 درصد برسانیم.
وی افزود: در مدت دو سال 10 درصد تولیدات با کاهش روبهرو شده بود ولی در شش ماه نخست سال جاری چهار درصد تولیدات رشد کرده و در تلاش هستیم نرخ رشد تولید را به نرخ مثبتی برسانیم.
وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه پیش بینیها حاکی از آن است که رشد تولید در صنعت به نرخ مطلوبی برسد، تصریح کرد: در حال حاضر صنایع خودرو و پتروشیمی با رشد 50 درصدی روبهرو بوده که رشد قابل ملاحظهای است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر بنگاههای اقتصادی بزرگ توانستهاند به رشد مطلوبی برسند ولی صنایع کوچک هنوز نتوانستهاند به وضعیت مطلوبی دست یابند که امیدواریم به زودی بنگاههای کوچک نیز بتوانند به رشد مناسبی در تولید برسند.
طیبنیا در بخش دیگری از سخنان خویش به وضعیت فروش نفت اشاره و تصریح کرد: صادرات نفت از 2.4 میلیون بشکه به یک میلیون رسیده است و تنها کشورهایی از ما نفت خریداری میکنند که آمریکا به آنها اجازه داده باشد.
وی با اشاره به میزان فروش نفت به کشورهای خاص گفت: آمریکا برای این کشورها رنج معینی تعیین کرده است و تنها به همان میزان از ما نفت خریداری میکنند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در 6 ماه نخست سال جاری نفت به طور متوسط به قیمت 105 دلار به فروش میرسید ولی اکنون این نرخ در حال رسیدن به 40 دلار است و کسی نمیداند تا چه میزان قیمت نفت کاهش خواهد یافت و گمانهزنیهای فراوانی در این زمینه وجود دارد.
وی با اشاره به لایحه بودجه سال آینده به مجلس شورای اسلامی گفت: لایحه بودجه بر اساس فروش نفت به قیمت 70 دلار تدوین شده است ولی اکنون در حال اصلاح این لایحه به 40 دلار هستیم.
وی تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم از این وضعیت دشوار به سلامت عبور کنیم، لازم است که هزینههای زائد را حذف و برخی از طرحها را متوقف کنیم.
طیبنیا با اشاره به اعتراف وزرای نفت کشورهای عربی در ارتباط با کاهش قیمت نفت بیان کرد: این کاهش قیمتها تنها به خاطر ایران و روسیه در منطقه صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه کشورمان در مذاکرات همواره بر موثر نبودن تحریمها تاکید داشته است تصریح کرد: دشمن نیز برای زیر فشار گذاشتن ایران با کاهش قیمت نفت چنین شرایطی را ایجاد کرده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به ضرورت حمایت علما در شرایط کنونی گفت: اختلافات مجلس، دولت و مسئولان به نظام ضربه میزند در صورتیکه اگر همه باهم باشند میتوانیم از این بحران به سلامت عبور کنیم.
وی با تاکید بر اینکه به بنبست رسیدن دولت ضربه اساسی به نظام است اظهار کرد: مردم به این دولت امید بستهاند و ناامید کردن مردم ضربه اساسی به نظام میزند.
دیدار با آیتالله وحید خراسانی
طیب نیا در ادامه دیدارهای خود با علما و مراجع تقلید با حضور در بیت آیتالله حسین وحیدخراسانی، با این مرجع تقلید دیدار و گفتوگو کرد.
این دیدار به صورت خصوصی و بدون حضور خبرنگاران برگزار شد.
تهدیدهای اقتصادی را به فرصت تبدیل میکنیم
وزیر اقتصاد بعد از دیدار با آیتالله وحید خراسانی، به مدرسه عالی امام سجاد(ع) رفت و با آیتالله مکارم شیرازی دیدار و گفتوگو کرد.
وی در این دیدار اظهار کرد: با توجه به وضعیت پیشآمده و فشارهایی که دشمن برای به زانو در آوردن ایران اسلامی پیش گرفته، قیمت فروش نفت با کاهش چشمگیری رو به رو شده و به 40 دلار رسیده است.
وی با تاکید براینکه هر تهدیدی که دشمن برای ما به وجود بیاورد ما از آن ترسی نداریم، گفت: در تلاش هستیم از وضعیت به وجود آمده به عنوان یک فرصت استفاده کنیم و دولت به صورت جدی در این زمینه در حال برنامهریزی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در شرایط کنونی باید اختلافات سیاسی و جناحی را کنار بگذاریم تا با همدلی از این وضعیت عبور کنیم.
وی اضافه کرد: یکی از مهمترین دغدغههای ما بحث بانک و نظام بانکی است که در برخی بانکها متاسفانه وضعیت نابسامانی را شاهد هستیم که رقمهای میلیاردی تسهیلات این بانکها از بانک مرکزی صرف سرمایه گذاریهای شخصی شده است.
خطر اقتصادی و فرهنگی جامعه را تهدید میکند
آیتالله ناصر مکارمشیرازی هم در دیدار وزیر اقتصاد و دارایی، با اشاره به مباحثی که در اجلاس جامعه مدرسین مطرح شد، اظهار کرد: مهمترین بحثی که در این اجلاس مورد توجه قرار گرفت، مباحث اقتصاد مقاومتی بود که به صورت جدی به آن باید توجه شود.
وی با بیان اینکه چهار خطر به صورت جدی جامعه ما را تهدید میکند، گفت: خطرات نظامی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی که از سوی دشمن طراحی شده است، جامعه ما را تهدید میکند که هر یک از این تهدیدها باید به صورت جدی مورد بررسی قرار بگیرد.
این مرجع تقلید ادامه داد: خطرات نظامی با تقویت بنیه نظامی و خطرات سیاسی با تدبیر مسئولان نظام برطرف میشود، ولی آنچه که بیش از پیش در جامعه ما را تهدید میکند تهدیدهای فرهنگی و اقتصادی است که دشمن در تلاش است با استفاده از آن ما را به زانو در بیاورد.
آیتالله مکارمشیرازی با اشاره به تمثیلی در رابطه با تحریمها بیان کرد: تحریمها مانند سیلابی است که جامعه را تهدید میکند و میتوانیم هنگام جاری شدن سیل دو کار را پیشه کرد.
وی اضافه کرد: هنگامی که سیلاب منطقهای را فرا میگیرد میتوانیم بنشینیم و غصه بخوریم یا اینکه قوای خود را جمع کنیم و منزلی مقاومتر از پیش بنا کنیم.
این مرجع تقلید ادامه داد: باید بدانیم برای تبدیل کردن تهدیدها به یک فرصت نیازمند عزم ملی هستیم و ما پیش از این چنین مسئلهای را به خوبی تجربه کردیم.
وی تصریح کرد: زمانی بود که برای برخی از لوازم و ابزارهای مورد نیاز خود به کشورهای خارجی نیازمند بودیم ولی اکنون همان لوازم مورد نیاز را در کشور تولید میکنیم که این نشان میدهد که با عزم ملی میتوان به سلامت از این بحرانها عبور کرد.
آیتالله مکارمشیرازی اضافه کرد: نیازهای اولیه، امور رفاهی و تجملات از نیازهای جامعه ما به شمار میرود که بررسیها نشان داده است کمترین هزینهها صرف نیازهای اولیه و بیشترین هزینهها صرف تجملات میشود.
وی بیان کرد: اگر مقداری از تجملگراییها صرف نظر شود، ضروریات زندگی با هزینههای کمتری تامین میشود و میتوان جامعه را در عبور از این بحران یاری کند.
این مرجع تقلید گفت: در صورتی که در هزینهها صرفهجویی کنیم رفاهیات به سمت جامعه حرکت خواهد کرد ولی اکنون در برههای از زمان هستیم که باید مقداری قناعت پیشه کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در زمان کنونی باید اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کار خویش قرار دهیم تصریح کرد: در روایتی آمده است که از حضرت علی (ع) پرسیدند حیات طیبه چیست و ایشان فرمودند قناعت کردن همان حیات طیبه است.
آیتالله مکارمشیرازی، ساده زیستی را یکی از مهمترین روشها برای عبور از بحران فعلی دانست و گفت: ما ساده زیستی را از خودمان شروع کردیم و دولت نیز باید از بدنه خود ساده زیستی را شروع کند.
وی با اشاره به برگزاری برخی مجالس عروسی در تهران که با تجملات بسیاری برپا میشود بیان کرد: در این مجالس بیش از 18 نوع غذا برای پذیرایی از مهمانان تهیه میشود که این نوعی اسراف است.
مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خوش با اشاره تبلیغاتی که در ارتباط با تحریمها علیه ایران اسلامی در رسانههای جمعی جهان میشود، گفت: کسانی که از دیگر کشورهای جهان به ایران میآیند اذعان میکنند ما گمان میکردیم تحریمها شما را در هم شکسته است ولی زمانی که به ایران آمدیم عکس آنچه در تصورمان بود مشاهده کردیم.
وی در ادامه دو مشکل اساسی کشور را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: بانکها بیش از آنکه به نفع مردم کار کنند و به دنبال به حرکت در آوردن چرخه اقتصاد باشند، ثروت ثروتمندان را افزایش میدهند.
آیتالله مکارمشیرازی همچنین یکی از معضلات جامعه را بیکاری جوانان دانست و گفت: این مسئله به دلیل واردات بیرویه است که چرخ تولید کار نمیکند و بیکاری جامعه را فرا میگیرد.
این مرجع تقلید از دیگر مشکلات جامعه امروزی را حجم بالای قاچاق دانست و بیان کرد: این آمارها نگران کننده است و در حرکت چرخه اقتصاد اخلال وارد میکند.
وی اضافه کرد: در صورتی که مشکلات بانکها برطرف شود و جلوی قاچاق کالا در کشور گرفته شود و صادرات و واردات صحیحی داشته باشیم، استعدادهای فراوانی در کشور داریم که میتوانیم در پیشبرد امور اقتصادی از آنان بهره ببریم.
دشمنان در عرصههای فرهنگی و اقتصادی علیه نظام ما فعال هستند
آیتالله سیدمحمد سعیدی هم ظهر روز پنجشنبه در دیدار با وزیر اقتصاد که در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) برگزار شد با اشاره به تلاش دشمنان علیه نظام اسلامی اظهار کرد: دشمنان در عرصههای فرهنگی، اقتصادی، نظامی و سیاسی مشغول فعالیت علیه نظام هستند و باید نسبت به این اقدامات هوشیاری باشیم.
وی با اشاره به اقتدار ایران در عرصههای مختلف تصریح کرد: امروز در عرصه بینالمللی شاهد اقتدار ایران هستیم و دشمنان نیز در برابر اقتدار ایران نتوانستهاند کاری انجام دهند.
امام جمعه قم توهین به ساحت نبی مکرم اسلام از سوی رسانههای استکباری را محکوم کرد و گفت: دشمنان در عرصههای فرهنگی و اقتصادی علیه نظام ما فعال هستند ولی با تدابیر مسئولان میتوان در برابر این توطئهها ایستادگی کرد و بر مشکلات فائق شد.
وی ضرورت پرهیز مسئولان از حاشیهسازیها را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر از حواشی دوری کرده و همه در مسیر خدمت به مردم تلاش کنند میتوان از شرایطی که دنیا برای ما ایجاد کرده به سلامت عبور کرد.
بودجه سال آینده را با نفت 40 دلاری میبندیم
طیبنیا در ادامه دیدارهای خود با علما و مراجع تقلید ظهر پنجشنبه به دیدار با آیتالله سید موسی شبیریزنجانی رفت و با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور اظهار کرد: از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید 17 ماه میگذرد و برای عبور از بحرانهای اقتصادی تلاش شده مشکلاتی را که ناشی از تحریمها در کشور به وجود آمده مدیریت شود و در این زمینه دولت موفق شد آرامش نسبی را به جامعه بازگرداند.
وی با بیان اینکه از نظر اقتصادی در شرایط بسیار حساسی قرار داریم، تصریح کرد: در شش ماه نخست سال جاری قیمت نفت هر بشکه 105 دلار بود که اکنون به 40 دلار کاهش یافته و برای حل این مشکل نیازمند اراده جدی و همدلی مردم و مسئولان هستیم.
وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به نبردی که امروز آغاز شده است، بیان کرد: جنگی که امروز شروع شده به مراتب بدتر از جنگ تحمیلی است و برای عبور از آن باید همدلی و وحدت داشته باشیم.
طیبنیا اضافه کرد: در شرایط کنونی باید اختلافات سیاسی و جناحی را کنار بگذاریم تا با همدلی از این وضعیت عبور کنیم زیرا اختلاف بین مسئولان و قوا خواست دشمن است.
وی با بیان اینکه بودجه سال آینده بر مبنای 70 دلار به مجلس ارسال شده است، گفت: با در نظر گرفتن شرایط جدید در حال اصلاح آن به 40 دلار هستیم.
طیبنیا خاطرنشان کرد: حمایت علما و همراهی مردم در این شرایط حساس و دشوار کمک دولت است و برای رسیدن به این مهم کنار گذاشتن اختلافات و همدلی همه مسئولان نظام ضروری است.
مشکلات اقتصادی توطئه دشمنان نظام است
آیتالله سید موسی شبیری زنجانی هم در دیدار با وزیر اقتصاد و دارایی اظهار کرد: مشکلات اقتصادی که گریبانگیر جامعه ما شده، از توطئه دشمنان است که علیه نظام و مردم ایران طراحی و اجرایی شده است.
وی افزود: با توجه به شرایطی که با آن روبهرو هستیم و توطئههایی که از سوی دشمنان طراحی میشود، مسئولیت شما در شرایط فعلی یک مجاهدت در برابر مشکلات است.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: این مشکلات با همدلی همه مسئولان کشور به زودی تمام شده و از این بحران به سلامت خواهیم گذشت.
پنجره واحد سرمایهگذاری قم افتتاح شد
پنجره واحد سرمایهگذاری استان قم بعد از ظهر پنجشنبه با حضور علی طیبنیا وزیر اقتصاد و دارایی، حجتالاسلام محمدصادق صالحیمنش استاندار قم و جمعی دیگر از مسئولان افتتاح شد.
ایجاد پنجره واحد سرمایهگذاری استان سبب رفع مشکلات سرمایهگذاران و حضور پیش از پیش سرمایهگذاران بخش خصوصی و مشارکت مردم در امور اقتصادی خواهد شد.
عدم تمرکز دستگاههای دخیل در اعطای مجوز از مهمترین مشکلات بخش خصوصی در حوزه اقتصادی است که با ایجاد پنجره واحد سرمایهگذاری بیش از نیمی از مشکلات سرمایهگذاران در بخش خصوصی حل خواهد شد.
تسهیل سرمایهگذاری داخلی و خارجی در بخشهای مختلف قم
حجتالاسلام محمدصادق صالحیمنش در حاشیه افتتاح پنجره واحد سرمایهگذاری در قم در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه استان قم دارای ظرفیتهای بسیاری برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف است، اظهار کرد: از جمله بخشهایی که ظرفیت سرمایهگذاری در آن وجود دارد بخش پتروشیمی و معادن است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری در زمینه جذب سرمایهگذاری خارجی توفیقات خوبی حاصل شده است، تصریح کرد: بیشترین میزان سرمایهگذاری انجام شده در بخش فولاد بوده و این سرمایه در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان انجام شده است.
استاندار قم به شرایط کشور و وجود تحریمها اشاره کرد و ادامه داد: با وجود تحریمها شاهد هستیم که سرمایهگذاریهای خوبی در استان قم انجام شده است که برخی سرمایهگذاریهای انجام شده به سرمایهگذاران داخلی و بخشی نیز به سرمایهگذاران خارجی اختصاص دارد.
وی با اشاره به استقبال خوبی که از سرمایهگذاری در بخش دریاچه نمک و بخش معادن قم صورت گرفته است، تصریح کرد: تقریبا هر دو روز شاهد یک تقاضای سرمایهگذاری در این بخشها هستیم.
صالحیمنش با بیان اینکه استقبال سرمایهگذاران برای حضور در استان قم شروع شده است، تصریح کرد: امیدواریم که بتوانیم شرایط حضور سرمایهگذاران در استان قم را تسهیل کنیم و افتتاح پنجره واحد سرمایهگذاری در قم نیز گامی ارزنده در دستیابی به این مهم است.
فعالیتهای دولت شرایط حضور سرمایهگذاران خارجی را در کشور فراهم کرد
علی طیبنیا نیز در حاشیه این مراسم با اشاره به اهداف افتتاح پنجره واحد سرمایهگذاری در استان قم، بیان کرد: پنجره واحد سرمایهگذاری شرایط را برای آسان شدن سرمایهگذاری در استان قم فراهم میکند.
وی ظرفیتهای سرمایهگذاری در قم را مورد توجه قرار داد و گفت: استان قم در جذب سرمایهگذاریهای خارجی از ظرفیتهای بالایی برخوردار است.
وزیر اقتصاد و دارایی با تبیین ظرفیتهای بخش سرمایهگذاری خارجی در قم،تصریح کرد: استان قم با داشتن بخشهای گوناگون صنعتی، راه را برای ورود سرمایهگذاریهای خارجی باز کرده است.
وی از اعلام آمادگی سرمایهگذاران خارجی برای سرمایهگذاری در قم خبر داد و گفت: در حال حاضر، سرمایهداران کشورهای حوزه خلیج فارس برای سرمایهگذاری در قم، اعلام آمادگی کردند.
طیبنیا در بخش دیگری از سخنان خویش با بیان اینکه تا سال گذشته رشد سرمایهگذاری در کشور منفی بوده و سیر نزولی داشت، تصریح کرد: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، فعالیتهای سیاسی موجب شد زمینه حضور سرمایهگذاران و شرکتهای خارجی در کشور فراهم شود.
وی با اشاره به تلاشهای دولت یازدهم در مدت 17 ماه گذشته برای بهبود فضای اقتصادی کشور گفت: دولت برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی تلاشهای فراوانی انجام داد و در این زمینه سعی کرد که با فراهم کردن زمینه افزایش تولید و اشتغال فضای کسب و کار را در کشور بهبود ببخشد.
وزیر اقتصاد و دارایی در بخش پایانی سخنان خویش، فضای مذاکرات را برای افزایش سرمایهگذاری خارجی در کشور موثر دانست و خاطرنشان کرد: میزان قابل توجهی در کشور سرمایه گذاری خارجی صورت گرفته است.
مردم به فکر کسب درآمدهای سالم باشند
برنامه دیگر طیب نیا در سفر به شهر قم دیدار با آیتالله جعفر سبحانی بود؛ این مرجع تقلید در این دیدار با اشاره به افرادی که قرآن کریم را با دقت مطالعه میکنند، اظهار کرد: قرآن کریم وسیله آخرت است اما با این حال نباید به دنیا بیتفاوت بود.
وی افزود: قرآن کریم دنیا را آرمان نمیداند بلکه آخرت را آرمان معرفی میکند و دنیا را وسیلهای برای آرمان میداند و اگر افرادی که آب و خاک داشته باشند اما محتاج گندم وارداتی هستند به این معناست که از رحمت الهی به دور هستند.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه سرزمین ایران سرزمین حاصلخیزی است، گفت: نباید در وسایل اولیه زندگی محتاج کشورهای دیگر باشیم و اقتصاد در اسلام است اما علم اقتصاد در اسلام نیست، چراکه علم اقتصاد در هر قرنی و با هر شرایطی تغییر میکند.
آیتالله سبحانی تصریح کرد: علم اقتصاد به دانشمندان اسلامی واگذار شده است و اقتصاد به معنای حلال و حرام است و در معاملات و غذا نظریاتی را دارد.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: در دنیا خانه و دانشگاه میسازید و باید به این خیال باشیم که در این دنیا زندگی ابدی خواهیم داشت و بعد از این انسانها، افراد دیگری به جای آنها در دنیا زندگی خواهند کرد.
آیتالله سبحانی با اشاره به اینکه باید مسکن بادوام ساخته شود، گفت: از همین رو مسئولان باید در تلاش باشند که مردم از امکانات و ظرفیتهای موجود در کشور به بهترین شکل استفاده کرده و بهره ببرند.
وی بیان کرد: فعالیتهای مسئولان باید اصالت برای انسانها داشته باشد و فعالیتها باید یک نوع فعالیت اساسی و مهم برای خانوادهها باشد و باید در این راستا برنامه مسئولان طبق اصول اسلام باشد.
این مرجع تقلید با اشاره به شرایط دیگر ادیان و پیروان آنها گفت: یهودیان به غیر خود کسی را قبول ندارند و مسیحیان قدیم نیز به کلیساها و غارها پناه میبرند اما اسلام به دنیا و آخرت توجه ویژه دارد.
آیتالله سبحانی تاکید کرد: اسلام همه مردم را به حد وسط دعوت میکند و اقتصاد کشور نیز باید به گونهای باشد که درآمدهای سالم در میان مردم بیشتر از گذشته باشد.