قم نيوز : قم نیوز: استاد حوزه و دانشگاه گفت: برای اینکه مشکل اسراف را حل کنیم باید به دنبال سرمنشا باشیم به همین علت دولت باید صرفهجویی را از کارهای کلان کشور آغاز کند.
به گزارش قم نیوز ، حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی ظهر امروز در همایش فتح خاکریز اسراف که در نمازخانه مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد، با اشاره به کتاب «اسراف و تبذیر، تباهی سرمایهها» اظهار کرد: بنده در این کتاب بحثهای مختلفی را بیان کردهام.
وی با اشاره به اینکه در کشور بسیاری از افراد به مسئله اسراف توجه ندارند اضافه کرد: این یک گناه کبیره است که در میان مسئولان و طلاب نیز کمتر در این ارتباط بحث و گفتوگو میشود.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه معنای کلمه اسراف را تجاوز از حد دانست و ادامه داد: این موضوع در ارتباط با منابع مختلف به خوبی دیده میشود و مردم باید به این موضوع توجه داشته باشند.
وی یادآور شد: تبذیر نیز به معنای دور ریختن است که ائمه اطهار (ع) در روایات بسیاری مردم را از این موضوع نهی کردهاند زیرا دین اسلام توجه ویژهای به این مسئله دارد.
رفیعی برخی از علتهای اسراف را برشمرد و گفت: بسیاری از مردم نسبت به گناه اسراف آگاهی ندارند و رسالت ما آگاه کردن آنهاست.
وی وسواس را یکی از بیماریهایی که اسراف را به وجود آورده است دانست و مطرح کرد: رفاهزدگی، رقابت و چشم و همچشمی علتهای دیگر اسراف است که باید به آنها توجه داشته باشیم.
رفیعی خاطرنشان کرد: برای اینکه مشکل اسراف را حل کنیم باید به دنبال سرمنشأ باشیم به همین علت دولت باید صرفهجویی را در کارهای کلان کشور آغاز کند زیرا کارهای خرد به اندازه اهرمهای کلان پاسخگوی مشکلات نخواهند بود.
وی بر ترویج الگوی مصرف صحیح در میان مردم تاکید کرد و گفت: باید فرهنگ صرفهجویی میان مردم نهادینه و مبلغان ویژهای که در ارتباط با فرهنگ مذکور آشناییهای مورد نیاز را دارند در مناسبتهای گوناگون به نقاط مختلف اعزام شود.