قم نيوز : قم نگار: مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم از اجرای طرح انفال «آموزشهای فنی و حرفهای، نیاز مشارکت فعال اقتصادی زنان، لازمه اشتغال و توسعه پایدار» استان خبر داد.
به گزارش قم نگار، احمد عطارنیا با اشاره به اینکه تحقق عدالت اجتماعی در دستیابی به آموزشهای مهارتی همواره یکی از راهبردهای اصلی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور بوده است، اظهار داشت: ارتباط توانمندسازی زنان با توسعه اقتصادی و فرهنگی جامعه از اصول بدیهی تمامی جوامع بشری است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم افزود: با عنایت به این موضوع که شرایط فرهنگی حاکم بر بازار نیروی انسانی مورد نیاز کسب و کار و تولید در حال تغییر است، یکی از راهکارهای مناسب برای توسعه کمی و کیفی آموزشهای ارائه شده به زنان، بهرهمندی از ظرفیتهای مراکزی است که برای آموزش آقایان راه اندازی شدهاند.
وی تصریح کرد: در این راستا معاونت آموزش سازمان آموزش فنی و حرفهای در بسته اجرایی برنامههای سال ۹۴ مبتنی بر سند تحول آموزشهای فنی و حرفهای و سند مهارت و فناوری سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در حوزه زنان و خانواده، به منظور تحقق بندهای ۱، ۵، ۲۱ و ۲۲ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و به استناد بندهای ۱، ۲، ۳ و ۱۱ سیاستهای کلی اشتغال بخشی از سیاستهای کلی نظام اداری ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری پیش بینی لازم را کرده اند.
عطار نیا گفت: به همین دلیل تدوین طرحی به منظور ایجاد زمینه توانمندسازی مهارتی زنان در حرفهها و شایستگیهای آموزشی مختلف با استفاده از ظرفیت آموزشی مراکز برادران از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی بیان کرد: برای اجرای این طرح، آموزش رشتههای plc، قطعهشناسی سایپا، بازرسی جوش و پرورش قارچ در مرکز شماره یک امام خمینی (ره) واقع در خیابان امام بعد از پل شهید دستغیب روبروی نظام وظیفه انتهای کوچه ۴، برق ساختمان در مرکز شماره ۴ نبوت واقع در انتهای نیروگاه جنب امامزاده سید معصوم (ع) و کارگاه کامپیوتر (آموزش نرم افزارهای تخصصی مرتبط با رشتههای عمران، مکانیک و برق) در مرکز شماره پنج امام حسین (ع) واقع در انتهای بلوار ۱۵ خرداد میدان شهید محلاتی ابتدای بلوار شهید محلاتی برگزار میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم افزایش گستره دورههای آموزشی قابل اجرا برای خواهران، ایجاد زمینههای جدید کارآفرینی برای خواهران، استفاده بهینه از ظرفیتهای آموزشی موجود مراکز و کمک به اقتصاد خانواده از طریق امکان ایجاد زمینه اشتغال برای خواهران را از اهداف این طرح عنوان کرد.
عطارنیا بیان کرد: دورههای انتخابی برای اجرای این طرح میبایست قابلیت اجرا در مراکز برادران از لحاظ کارگاه، تجهیزات و مربی را داشته باشد، اجرای آن در مراکز خواهران و دو منظوره ممکن نباشد، خواهران باید از شرایط جسمانی لازم جهت شرکت در دورههای آموزشی برخوردار باشند، اجرا برای خواهران با توجه به شئون اسلامی و فرهنگ اسلامی - ایرانی باشد، زمینه اشتغال و کارآفرینی از طریق مشاغل خانگی یا خود اشتغالی برای مهارت آموزان را دارا باشد و طول دوره با شرایط حضور خواهران خانه دار و شاغل تناسب داشته باشد.