?>?> آمریکا و تروئیکای اروپا خواستار واکنش کمیته تحریمی سازمان ملل به آزمایش موشکی ایران شدند | قم نیوز
پنجشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۴
کد مطلب : 33409
با ارسال نامه‌ای صورت گرفت

آمریکا و تروئیکای اروپا خواستار واکنش کمیته تحریمی سازمان ملل به آزمایش موشکی ایران شدند

قم نيوز : قم نگار: آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه با ارسال نامه‌ای به کمیته امور تحریم‌های ایران در شورای امنیت سازمان ملل خواستار واکنش مقتضی به آزمایش موشک «عماد» توسط ایران شده‌اند.
آمریکا و تروئیکای اروپا خواستار واکنش کمیته تحریمی سازمان ملل به آزمایش موشکی ایران شدند
به گزارش قم نگار، کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان با ارسال نامه‌ای به کمیته امور تحریم‌های ایران در شورای امنیت سازمان ملل آزمایش موشک «عماد» در ایران را به اطلاع آن کنگره رسانده و خواستار پاسخ مقتضی به آن شدند.

این نامه که به نوشته رویترز، آمریکا آن را به نمایندگی از هر ۴ کشور به کمیته مزبور ارسال کرده با ادعای اینکه موشک «عماد» قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای را داشته اقدام ایران را ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد دانسته است.

در نسخه‌ای از نامه که به رویت خبرگزاری انگلیسی رویترز رسیده آمده است: «اطمینان داریم که این اطلاعات به آن کمیته در اجرای مسئولیتش برای بررسی نقض قطعنامه‌های شورای امنیت و واکنش مقتضی به آن، کمک خواهد کرد.»

موشک دوربرد «عماد»، که نسل جدید موشک‌های بالستیک ساخت وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران است روز یکشنبه (۱۹ مهرماه) با موفقیت آزمایش شد. «عماد» نخستین موشک دوربرد ایران با قابلیت هدایت و کنترل تا لحظه اصابت به هدف است.

کشورهای غربی ادعا می‌کنند این اقدام ایران ناقض قطعنامه شماره ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد بوده است، قطعنامه‌ای که آغازگر چهارمین دور تحریم‌ها علیه ایران با طرح ادعاهای بی‌پایه درباره برنامه هسته‌ای این کشور بود و سال ۲۰۱۰ به تصویب رسید.

شورای امنیت، اخیراً قطعنامه‌ای جدیدتر به شماره ۲۲۳۱ برای تأیید «برجام» به تصویب رسانده که هنوز اجرایی نشده است. قطعنامه ۲۲۳۱ تمامی قطعنامه‌های قبلی این شورا علیه ایران را لغو می‌کند.

بر اساس بندی از قطعنامه ۱۹۲۹، ایران از هرگونه کار بر روی موشک‌های بالستیک «با قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای» منع شده است. کشورهای غربی بر اساس همین بند هرگونه آزمایش موشک‌های بالستیک از سوی ایران را خلاف قوانین بین‌المللی می‌خوانند.

«حسین سبحانی‌نیا»، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روز جمعه، ۲۴ مهر در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت در همین باره گفته است: «موشک‌های ایران قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای ندارد موشک‌های عماد هم برای چنین کاری طراحی نشده است.»

در بخش دیگری از نامه آمریکا و سه کشور اروپایی که پایگاه اینترنتی شبکه خبری «الجزیره» گزارش کرده چنین آمده است: «پرتاب این موشک، آشکارا مشمول "فعالیت‌هایی مرتبط با موشک‌های بالستیک دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای" می‌شود و این اقدامی "مستلزم استفاده از فناوری‌های موشک‌های بالستیک» است.»

۴ کشور، در بخش دیگری از نامه نوشته‌اند که قصد دارند «با این کمیته و هیئت کارشناسان آنها برای تحقیق درباره این تخلف همکاری کامل کنند.»

انجام هر گونه تحقیق درباره اقدام ایران مستلزم رأی‌گیری و موافقت اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آراء، از جمله روسیه و چین در این باره است.

«کریستن سالومی»، خبرنگار شبکه خبری الجزیره می‌گوید نشانه‌های حاکی از آن است که مسکو و پکن با انجام چنین تحقیقاتی موافقت نخواهند کرد.

جمهوری اسلامی ایران همواره ادعای کشورهای غربی، مبنی بر وجود جنبه‌های نظامی در برنامه هسته‌ای خود را رد می‌کند.

انتهای پیام/ ۱۳۷
https://qomnews.ir/vdci35ap.t1apu2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما