قم نيوز : قم نگار: مدیرکل بهزیستی قم گفت: در شش ماه نخست امسال پنج هزار و 403 کودک در دو مرکز دائمی بینایی سنجی کودکان با دستگاه مورد ارزیابی بینایی قرار گرفته اند.
به گزارش قم نگار، رضا سلیقه در گفت وگویی افزود: از این تعداد، ۴۵۰ مورد مشکوک به تنبلی چشم بودند که تحت درمان قرار گرفتند و تعداد چهار هزار و ۹۵۳ تن سالم بودند.
به گفته وی، با توجه به اهمیت طرح بینایی سنجی کودکان و استقبال همشهریان از آن، این طرح تا ۱۵ آذرماه ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: با توجه به سیاست های ابلاغی جدید دفتر پیشگیری از معلولیت های سازمان بهزیستی کشور در سالجاری فقط کودکان سه تا ۶ سال مورد معاینه بینایی قرار گرفته اند و همین موضوع باعث کاهش آمار نسبت به سال قبل شده است.
سلیقه خاطرنشان کرد: در شش ماه نخست پارسال، آمار کودکان مورد ارزیابی قرار گرفته در این طرح هفت هزار و ۵۸۶ تن بوده است.
وی با بیان اینکه طرح بینایی سنجی در کشور از سنین ۶ ماه تا ۶ سال برای کلیه کودکان ضروری است، گفت: تست بینایی سنجی به معنی سنجش و اندازه گیری دید و بینایی است که برای معاینه و بررسی کامل ساختمان چشم، تشخیص بیماری های چشم و گرفتن انواع تست های ویژه مانند تست میدان بینایی، توپوگرافی قرینه، تست دید عمق، تست دید رنگ و چارت بینایی سنجی کاربرد ویژه ای دارد.
وی در ادامه گفت: هدف از اجرای این طرح جلوگیری از عوارض کم بینایی و نابینایی ناشی از تنبلی چشم در بزرگسالی و کاهش هزینه های درمان در سطح اولیه بیماری است و نیز اجرای این تست نقش بسیار موثری در جلوگیری از تنبلی چشم، کم بینایی، نابینایی و انحراف چشم کودکان دارد.
مدیرکل بهزیستی قم با اشاره به اینکه بهترین سن برای پیشگیری از این بیماری ها سنین سه تا ۶ سالگی است، ادامه داد: سال گذشته در ایران دو میلیون کودک مورد غربالگری قرار گرفتند که ۱۴هزار نفر دچار اختلالات بینایی و تنبلی چشم بودند؛ بهترین سن درمان تنبلی چشم پنج سالگی است و نمود(برگشت) بیماری تنبلی چشم تا سن ۱۰سالگی امکان پذیر است.