قم نيوز : قم نگار: در پنجمین جلسه هماهنگی ستاد هفته پژوهش و فناوری مصوب شد از پژوهشگران و فناوران برتر استان قم در جشنواره استانی تجلیل شود.
به گزارش قم نگار، پنجمین جلسه هماهنگی ستاد هفته پژوهش و فناوری ظهر امروز در دانشگاه قم با حضور آیتالله عسگر دیرباز رئیس دانشگاه قم، اسماعیل رستمی معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری قم و جمعی از دبیران کمیتهها و جشنوارهها در سالن ریاست استانداری قم برگزار شد.
در این جلسه در مورد سهیمه هر بخش به منظور تقدیر از پژوهشگران برتر در هفته پژوهش و نحوه اهدای هدایا به آنان بحث و بررسی شد.
در ابتدای جلسه مهدی محمدی با اشاره به سهمیههای هر بخش به منظور تقدیر از پژوهشگران نمونه در هفته پژهش اظهار داشت: در این جلسه با بحث و بررسیهای صورت گرفته مقرر شده است که در حوزه علوم انسانی ۴ نفر، علوم پایه سه نفر، علوم پزشکی ۲ نفر، فنی و مهندسی یک نفر و علوم کشاورزی یک نفر که جمعاً ۱۲ نفر میشوند تقدیر به عمل آید. همچنین از دکتر ناصر قرباننیا پژوهشگر و استاد فقید دانشگاه مفید تقدیر ویژهای صورت میگیرد.
مدیر پژوهش دانشگاه قم با بیان اینکه هدف از برگزاری جشنواره برتر هفته پژوهش این است که هر دانشگاهی تشویق به فعالیت بیشتر علمی کند، افزود: ملاکهای انتخاب پژوهشگر برتر حفظ امتیازهای برتر علمی بوده و سطح علمی دانشگاهها مد نظر نبوده است.
محمدی با اشاره به نحوه اهداء هدایا در هفته پژوهش به پژوهشگران برتر گفت: تا به حال جمعاً ۹۶ پرونده به دبیرخانه ستاد برگزاری هفته پژوهش رسیده است که در این میان ۵۱ پرونده به شرکتها و موسسات اختصاص دارد و در حوزه علوم انسانی، علوم پایه، علوم پزشکی، فنی و مهندسی و علوم کشاورزی ۵۱ شرکت کننده در سطوح مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا داشتیم.
وی تصریح کرد: باید در سطح استان به تناسب رشتهها دقت لازم در مورد انتخاب پژوهشگران برتر صورت گیرد همچنین باید حفظ جایگاه و ابهت پژوهشگری استان قم را هم در نظر داشت.
آیت الله عسگر دیرباز رئیس دانشگاه قم، با تأکید بر هر چه بهتر برگزار شدن هفته پژوهش در استان قم اظهار داشت: امید است انتخاب افراد برتر با کمترین حاشیهای همراه باشد و پیشنهاد اینست که در این جلسات شاخصهای انتخاب پژوهشگران برتر به صورت اقناعی توضیح داده شود تا اینکه حاشیه کمتری داشته باشیم.
برگزاری جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان قم اسماعیل رستمی با اشاره به مقالات ارائه شده در زمینههای مختلف در هفته پژوهش گفت: حوزوه علمیه با جدیت کامل در ارائه آثار خود برای هفته پژوهش اهتمام داشته است. در این زمینه مقالات مشخص شده، افرادی که باید انتخاب شوند انتخاب شدهاند و برای هفته پژوهش برنامه مفصل و جامعی داریم.
معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری قم با اشاره به نمایشگاه سراسری هفته پژوهش که در تهران برگزار میشود، گفت: استان قم نیز در این نمایشگاه با مدیریت پارک علم و فناوری حضور داشته و طرحهای خود را در معرض دید علاقه مندان قرار میدهد.
رستمی با اشاره به اهمیت پژوهش اظهار داشت: دولت تدبیر و امید اهتمام ویژهای به مسئله پژوهش دارد لذا وزارت کشور و خود ریاست جمهوری معاونت خاصی در زمینه پژوهش تشکیل داده است و در این مورد جایگاه خاصی در زمینه پژوهش استانها در نظر گرفته شده است.
وی با تأکید بر نهادینه کردن کردن امر پژوهش در سطح کشور گفت: باید با توجه وضعیت حال حاضر کشور به سمت نهادینه کردن امر پژوهش برویم و از مسائل حاشیهای بپرهیزیم و بحث پژوهش را با رویکردهای دنیانگری دنبال کنیم تا اینکه بتوان جایگاه خوبی در سراسر جهان بدست آورد.
معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری قم با اشاره به نقش دانشگاههای قم در امر پژوهش خاطر نشان کرد: باید هم دانشجویان و هم اساتید دانشگاهها به سمت رونق هر چه بیشتر دانشگاهها بروند و علاقه خود را در این بخش نشان دهند.
رستمی تصریح کرد: هر چه سطح دانشگاه و دانشجویان امر پژوهش بالاتر برود و اساتید و دانشجویان مواردی که مورد نیاز کشور است شناسایی و احصاء کنند آینده کشور را میتوان به بهترین شکل ممکن رقم زد.
وی با تأکید بر اینکه باید از طریق هر ستاد و ارگان هدایا به گروههای مختلف داده شود، گفت: باید تعداد افراد معرفی شده در هر دستگاه و ارگانی مشخص شود و هزینههای انجام شده توسط برنامه و بودجه ترمیم شود تا اینکه فشار به ارگانهای دیگر وارد نشود.
حسین محمودی معاون پژوهش اداره کل آموزش و پرورش استان قم، گفت: به دلیل برگزاری جشنواره دانش آموزی این تعداد هدایا را نمیتوان توسط آموزش و پرورش برای دانش آموزان تأمین کرد و اینکه هر ارگانی خود تأمین کننده هدایا باشد به دلیل نداشتن بودجه کافی امکان پذیر نیست.
معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری قم خاطرنشان کرد: باید ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی اهداء هدایا را در هفته پژوهش در نظر بگیریم و از پرداختن به مسائل حاشیهای بپرهیزیم لذا همه دستگاههای اجرایی در بخش اجرا مشکل دارند و نظر بر این است که هر دستگاهی در بخش اهداء هدایا سهیم باشد.
برگزاری نمایشگاه «فن بازار» در هفته پژوهش در ادامه جلسه سید حسین اخوان علوی با اشاره تغییر جدی نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری در سال جاری اظهار داشت: استان قم سعی کرد که چکیده بهترین طرحهای فناورانه سالهای اخیر را از سال ۹۱ به بعد برای ادارات و سازمانها و از سال ۹۲ به برای پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد را در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری جاری ارائه کنند و از تکرار ارائه طرحهایی که سالهای گذشته به صورت مستمر ارائه میشده بپرهیزد.
رئیس پارک علم و فناوری قم با اشاره به اینکه فضای نمایشگاه امسال فضای محدود تری است، گفت: این نمایشگاه از ۱۶ لغایت ۱۸ آذرماه به میزبانی دانشگاه قم برگزار و ساعت بازدید آن از ۸ و نیم صبح الی ۱۷ است.
اخوان علوی با اشاره به اینکه هنوز تعداد آثار به طور کامل به دبیرخانه پارک علم و فناوری نرسیده اما پیش بینی این است که در ۵ بخش آثاری را داشته باشیم، گفت: در حوزه فناوری بهترین آثار فناورانه پارک علم و فناوری، بنیاد نخبگان و سازمان صنعت، معدن و تجارت و آثار فناورانه دانش آموزی تهیه شده و درنمایشگاه به نمایشگاه گذاشته میشود.
وی تصریح کرد: برخی از آثار به مرحله تجاری سازی رسیدهاند که این آثار با آمار و ارقام فروششان در نمایشگاه هفته پژوهش به نمایش گذاشته میشود اما آثاری که به مرحله تجاری سازی نرسیدهاند خود محصول به همراه مشخصاتشان به نمایش گذاشته میشود.
رئیس پارک علم و فناوری قم افزود: در حوزه پژوهشی و دانشگاهها فضایی را داریم که در آنجا دانشگاههای استان و فضای دولتی استان محصولات خود را در قالب کتاب، مقالات و تولیدات پژوهشی ارائه میدهند همچنین در بخش حوزوی هم نمونه آثار حوزویان به نمایش گذاشته میشود.
اخوان علوی با تأکید بر رویکرد جدید بخش فن بازار در هفته پژوهش گفت: آثار و محصولاتی که نمایشگاه به دنبال سرمایهگذار میگردند و یا نیاز به تسهیلات مالی دارند در نمایشگاه ارائه میشوند و از تسهیلگرانی که در سطح استان هستند دعوت شده که در نمایشگاه حضور داشته باشند.