قم نيوز : قم نگار: مؤسسه تحقیقاتی فقاهت و تمدن سازی اسلامی در راستای تبیین روش اجتهاد و امکان سنجی تکامل آن اقدام به برگزاری نشست در تاریخ ۲ دی ماه ۱۳۹۴ در مسجد خاتم الانبیاء شهرک پردیسان نموده است.
به گزارش قم نگار، با توجه به لزوم تحول حوزه علمیه و تاکیدات مقام معظم رهبری بر تحقق هرچه زودتر این مهم، ابعاد تحول مطلوب باید تبیین گردد. یکی از مهم ترین محورهای تحول، تحولات علمی می باشد که تحولات محتوایی، مدیریتی آموزشی و سبک نگارش و تدوین کتب درسی را شامل می شود. از جمله مباحثی که در تحولات محتوایی مورد بحث قرار می گیرد بحث های روشی است؛ از جمله بحث از روش اجتهاد.
فقه و اصول همواره باید قدرت استنباط و پاسخگویی مسائل روز جامعه را برای فقها فراهم آورد؛ مخصوصا در حکومت اسلامی، حد و حدود تمامی مسائل اجتماعی نیز توسط حوزه علمیه باید تعیین گردد؛ اما ورود در این ساحت بسیار کمرنگ می باشد که بنظر می رسد دلیل آن سخن امام راحل (ره) می باشد: “روحانیت تا در همه مسائل و مشکلات حضور فعال نداشته باشد، نمى تواند درک کند که اجتهاد مصطلح براى اداره جامعه کافى نیست.”[۱]
محورهای این نشست:
- آیا روش اجتهاد امروز به قله ی خود رسیده و دیگر امکان تغییر و رشد ندارد؟ - آیا روش اجتهاد در طول تاریخ همواره با تغییر و تحولات روبرو بوده است؟ - ماهیت شناسی اجتهاد از حیث توقیفی یا عقلایی بودن آن. - خطوط قرمز در تحول روش اجتهاد چیست؟
زمان: چهارشنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۴؛ بعد از نماز مغرب و عشاء