پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۴
کد مطلب : 35774
منبع : بنیاد قم پژوهی
مدیرعامل خانه موسیقی ایران:

پرداختن به حواشی هنر را تهدید می‌کند/ بی‌مهری دولت‌ها به موسیقی

قم نيوز : قم نگار: مدیرعامل خانه موسیقی ایران با بیان اینکه آنچه که امروز هنر ما را تهدید می‌کند، پرداختن به حواشی است، اظهار داشت: توجه به ذات هنر کمرنگ شده است.
پرداختن به حواشی هنر را تهدید می‌کند/ بی‌مهری دولت‌ها به موسیقی
به گزارش قم نگار، حمیدرضا نوربخش در جلسه این بنیاد با اشاره به اینکه قم سابقه درخشانی در هنر دارد و در چند سال گذشته هنرمندان بسیاری در حوزه‌های مختلف هنر در شعر، نمایش و موسیقی و زمینه‌های دیگر در عرصه‌های بالاتر معرفی شده‌اند، گفت: روزی در این شهر به زحمت می‌توانستیم چند هنرمند پیدا کنیم و تعداد افرادی که هنرشان در خور باشد، به تعداد انگشتان دست می‌رسید، اما امروز خیل عظیمی از جوان‌ها که وارد عرصه‌های مختلف هنر شده‌اند، نشان دادند اگر فضایی مناسب فراهم باشد می‌توانند در مقیاس ملی مطرح شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه آنچه که امروز هنر ما را تهدید می‌کند، پرداختن به حواشی است، اظهار داشت: تعداد آموزشگاه‌های هنری در قم اندک است، اما با وجود این هستند جوانان علاقه‌مندی که هنر را برای هنر دوست دارند و با تمام تنگناها و بدون چشم داشت مالی، تنها به دنبال هنر هستند و به ذات اصیل هنر توجه دارند.

این استاد آواز و موسیقی ایران ادامه داد: توجه به ذات هنر کمرنگ شده است و افراد تنها برای دستیابی به یک مجموعه مواهب و بهره‌مندی سودجویانه هنر را دنبال می‌کنند، درحالی‌که هنر را باید برای خود هنر، تعالی، پالایش روح و معنویات هنر دنبال کرد.

وی با بیان این‌که متاع هنر همیشه کساد بوده است، اظهار کرد: افراد به دلیل عشقی که داشتند به هنر می‌پرداختند و برای همین آثار ماندگار داریم. در واقع هنرمندان، هنر را برای مواهب هنر دنبال می‌کردند.

نوربخش افزود: در شهر قم نیز افرادی هستند که به هنر به دلیل عشق و علاقه به ذات هنر، به آن می‌پردازند و توانسته‌اند منشأ ثمرات خوبی باشند.

وی با اشاره به اینکه در اعصار مختلف، هنرمندان از تمکن بالایی برخوردار نبوده‌اند، گفت: افرادی که تاریخ موسیقی به آن‌ها افتخار می‌کند، آثاری خلق کرده‌اند که به واسطه از دل بر آمدن بر دل‌ها نشسته است.

مردم در طول تاریخ حامیان واقعی هنر بودند
مدیرعامل خانه موسیقی ایران گفت: دولت‌ها به موضوع موسیقی کم مهر بوده‌اند، اما آنچه مهم است خواست مردمی است که در طول تاریخ حامیان واقعی هنر بودند.

وی اظهار داشت: همواره گفته می‌شود که نسل جوان با تاریخ و ادبیات بیگانه هستند و ضعف موجود در این موضوع بخشی به حاکمیت و بخشی به خانواده بر می‌گردد.

نوربخش تصریح کرد: برای آگاهی بخشی اهمیت دارد که خانواده‌ها در این زمینه حضور بیشتری داشته باشند و حافظ، سعدی و مولانا را به نسل جوان معرفی کنند.

رئیس سی ویکمین جشنواره موسیقی فجر، ادامه داد: موسیقی از ادبیات جدا نیست. در گذشته تمام هنرها در کنار هم معنا پیدا می‌کرد. آن‌کس که حافظ و سعدی را دوست داشت، از آواز نیز سر در می‌آورد.

وی گفت: جان‌مایه موسیقی ایران ساز است و آواز. موسیقی که اندیشه‌ور و فرهیخته است و چه در بخش ساز و چه آواز، پیوند معناداری با مقوله ادبیات دارد.

نوربخش تصریح کرد: در حال حاضر، این بخش از موسیقی ما به شدت کمرنگ شده است و ما به صورتی پرداختیم که معنا و مفهومی ندارد.

موسیقی‌هایی که امروز ترویج می‌شود، هویت ندارند
این استاد آواز ایران با بیان این‌که بخشی از موسیقی ما مصرفی است، عنوان کرد: موسیقی‌هایی که امروز ترویج می‌شود، هویت ندارند، برای مصرف است، برای رفع یک احتیاج است و بس.

وی اضافه کرد: همه مردم نباید به طور قطع یک نوع موسیقی گوش بدهند، اما موسیقی اصیل به دلیل تأثیرات و معناگرایی که در ذات دارد باید زنده بماند.

لازم به ذکر است، استاد حمیدرضا نوربخش، خواننده و مدرس آواز سنتی و ردیفی موسیقی و مدیرعامل خانه موسیقی ایران، در شهر قم به دنیا آمده است. پدر نوربخش دستی در آواز داشت و به شیوه مکتب آوازی اصفهان می‌خواند.

وی هم‌زمان با تحصیلات دانشگاهی، شاگردی در محضر استاد بزرگ آواز ایران، «محمدرضا شجریان» را تجربه کرد و در ادامه نیز در سال‌های ابتدایی دهه هفتاد، با هنرنمایی در کنار استاد فرامرز پایور و گروهش به عنوان آوازخوان جوان به دوستداران موسیقی معرفی شد.

انتهای پیام/۱۳۷
https://qomnews.ir/vdcfjedm.w6dteagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما