دوشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۰
کد مطلب : 36606
ابراهیمیان در برنامه متن - حاشیه:

رسیدگی ویژه به بررسی پرونده صلاحیت نامزدهای انتخابات وجود ندارد

قم نيوز : قم نیوز: عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان این که ممکن است برخی از اعضای شورا برای رفع شبهه برخی نمایندگان توصیه‌هایی داشته باشند، گفت: هرگونه رسیدگی ویژه به پرونده بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات را نفی می‌کنیم.
رسیدگی ویژه به بررسی پرونده صلاحیت نامزدهای انتخابات وجود ندارد
به گزارش قم نیوز، نجات الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان با حضور در برنامه متن- حاشیه شبکه سوم سیما با اشاره به روند بررسی صلاحیت‌ نامزدهای انتخابات اظهار داشت: حدود ۶ هزار نفر به نتیجه اعلام شده از سوی هیئت نظارت اعتراض کردند که ما بر روی این پرونده‌ها متمرکز شده‌ایم و رسیدگی به آن طاقت‌فرسا است.

ابراهیمیان با بیان این که تمایل دارم به مسائل عاطفی و انسانی فرایند بررسی صلاحیت‌ها بپردازم خاطر نشان کرد:حیثیت و آبروی تک تک افراد در نظام جمهوری اسلامی مهم است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان تصریح کرد: در پرونده‌هایی که رسیدگی می‌کردیم به موضوعات مهمی برخورد کردیم که بعضی‌ها ناراحت‌کننده بود، برگه اعتراض برخی از معترضین با شهادتین شروع می‌شد و تلقی می‌کردند که دین آنها مورد تعرض قرار گرفته است.

وی با تاکید بر این که قانون انتخابات وسیله‌ای است که در اختیار ما قرار دارد و باید با همین ابزار کار کنیم، ابراز داشت: اگر این ابزار که در اختیار ما قرار گرفته قدیمی باشد باید برای طی مسیر از همین وسیله استفاده کنیم، قانون ابهاماتی دارد و باعث سوء تفاهم می‌شود.

ابراهیمیان در ادامه با اشاره به بند یک ماده ۲۸ قانون انتخابات که براساس آن برخی نامزدها رد صلاحیت‌ شده‌اند، توضیح داد: تعداد زیادی از افراد تعجب کردند ما باید روی مفاهیم حقوقی تمرکز بیشتری می‌کردیم.

عضو حقوقدان شورای نگهبان با طرح این پرسش که عدم التزام به اسلام به چه معنی است، خاطر نشان کرد: بند یک مبین ۴ شرط است: ۱. اعتقاد به اسلام، ۲. التزام به اسلام، ۳. اعتقاد به نظام و ۴. التزام عملی به نظام. کم پیش آمده در مسلمان بودن کسی تردید کنیم، استناد به بند یک نفی کننده اعتقاد افراد به اسلام نیست.

وی با بیان این که بند یک عموماً ناظر به شرط سوم و چهارم است، افزود: التزام عملی یعنی تدین و عمل به آموزه‌هایی که اعتقاد داریم. ما وقتی می‌گوییم باید ملتزم به اسلام باشید واقع امر آن است که توقع نداریم داوطلب معصوم باشد، در واقع التزام عملی تبدیل به یک مفهوم اداری و حقوقی شده و به درجه‌ای از عمل و احکام شرعی مربوط می‌شود.

ابراهیمیان ادامه داد: فردی ۱۰ فقره چک بلامحل صادر کرده و می‌بینیم طلبکاران مقابل منزل او صف کشیده‌اند و در عین حال داوطلب انتخابات نیز شده است، این میزان عهد شکنی برازنده یک نماینده که می‌خواهد در مجلس قانون تصویب کند، هست؟

عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به این که در مورد رعایت حجاب اسلامی در جامعه شاهد بی‌توجهی هستیم، خاطر نشان کرد: فردی به راحتی عکس بدون حجاب خودش را در فضای مجازی منتشر می‌کند اما در عین حال درجه‌ای از التزام به احکام اسلام را هم دارد، اما سوال اینجاست اگر این فرد بخواهد در مجلس قانون عفاف و حجاب را تصویب کند، چطور خودش به حجاب اعتقادی ندارد.

وی با ابراز این که از رفتار ظاهری افراد به یک داوری عرفی می‌رسیم و شان دستگاه قانونگذار و شان مردم در کنار هم قرار دارد، خاطر نشان کرد: ملت بار سنگینی بر روی دوش اعضای شورای نگهبان گذاشته که باید از این مرحله سربلند بیرون بیاییم.

سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: اتفاقی که امسال افتاده با حجم زیاد ثبت‌نام کنندگان مواجهه هستیم. در ۲۰ روز رسیدگی به ۶ هزار پرونده مشکل است و زمان کمی به هر کدام خواهد رسید. بنابراین تدبیر شده هر دو عضو شورای نگهبان در قالب ۶ گروه یک نظر ابتدایی می‌دهند و انشا ا... نظر کارشناسی در معرض همه اعضا قرار می‌گیرد.

وی تاکید کرد: همه عزیزان که شکایت دارند متقاضی حضور نزد شورای نگهبان هستند، اما با توجه به زمان کمی که وجود دارد حضور افرادی که فایده داشته باشد پذیرفته می‌شد.

عضو حقوق‌دان شورای نگهبان درباره رایزنی برخی نمایندگان مجلس با شورای نگهبان، اظهار داشت: هر گونه رسیدگی ویژه به عنوان حضور اعضای شورا در مجلس را نفی می‌کنیم، شاید برخی اعضای برای این که شائبه برای نمایندگان وجود نداشته باشد، توصیه‌ای برای رفع شبهه داشته باشند، اما پرونده همه یکسان بررسی می‌شود.

ابراهیمیان با بیان این که دعوت از اشخاصی که معترض هستند از حقوق قانونی آنها است، خاطر نشان کرد: به دلیل اهمیت موضوع برخی را دعوت کردیم و همین الان نیز از ملاقات کسانی که رد صلاحیت‌ شده‌اند به برنامه‌ آمده‌اند. دفاعیات رد صلاحیت‌ شدگان را بررسی می‌کنیم و نتیجه باید به تصویب همه اعضا در قالب رای گیری برسد.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به بحث رایزنی برخی گروه‌ها و افراد با شورا، گفت: اگر کسی توصیه‌ای دارد و اطلاعات و شناختی از افرادی دارد، می‌تواند به شورا منتقل کند اما اسم رایزنی به معنی مصالحه مفهومی ندارد.

وی در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره این که شاهد هجمه سنگینی به شورای نگهبان بودیم، آیا این هجمه علت خاصی داشت، تصریح کرد: قانون اشکال دارد و مدت کوتاهی را برای رسیدگی به پرونده‌ها تعیین کرده، چطور می‌شود که صلاحیت ۱۲ هزار نفر در مدت ۱۰ روز رسیدگی کرد؟ قانون انتخابات نیاز به بازبینی جدی دارد، فرصت کافی برای بررسی همه مستندات وجود نداشته و برای ما هم کار طاقت‌فرسایی است.

ابراهیمیان درباره ثبت‌نام گسترده افراد در انتخابات مجلسین شورای اسلامی و شورای نگهبان تصریح کرد: ثبت نام یک حق است و ما نمی‌توانیم جلوی این حق را بگیریم، شیوه فعلی، شیوه مناسبی نیست ممکن است کسی که بعدا می‌تواند فعالیت کند با اعلام عدم احراز صلاحیت از سوی شورای نگهبان دلسرد شود. پیام عدم احراز صلاحیت این است که ما تصویری از نامزد نداریم و قادر به شکل‌ دادن این تصویر نیستیم. درباره رد صلاحیت شده‌ها هم نمی‌گوییم مجرم هستند، در عمل هم در هیچ یک از نظام‌های انتخاباتی اینگونه نیست که افراد ناشناس وارد سیستم انتخاباتی بشوند و ممکن است با حضور برخی افراد اساس نظام به خاطر بیفتد.

عضو حقوق‌دان شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگر مجری درباره این که در میان کسانی که از سوی هیئت‌های اجرایی تایید صلاحیت شده‌اند سابقه مشارکت در قتل، نزاع خیابانی، سقط جنین و اعمال مجرمانه وجود داشته، آیا این موضوع صحت دارد، تصریح کرد: در مورد برخی افراد این موضوع صحت داشته که در هیئت اجرایی درست رصد نشده. گاهی اوقات پاسخ استعلام‌ها به هیئت‌های اجرایی داده نمی‌شود و موارد بوده که می‌توانست مورد توجه قرار بگیرد.

وی در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره این که برخی اعتقاد دارند شورای نگهبان با نگاه حذبی و سیاسی تصمیم‌گیری می‌کند، چرا چنین نگاهی وجود دارد، خاطر نشان کرد: بعضی وقت‌ها از این حرف به عنوان ابزار انتخاباتی استفاده می‌کنند اما این حرف ابزار مناسبی نیست و باید جایگاه شورای نگهبان را تقویت کنیم. سازماندهی اجتماعی ما نیاز به تحول دارد، وزارت کشور و هیئت‌های اجرایی باید شیوه عمل خودشان را اصلاح کنند و راه‌هایی وجود دارد تا این القا به وجود نیاید که شورا سیاسی برخورد می‌کند، به هیچ عنوان نگاه سیاسی در قضاوت اعضا موثر نیست.

ابراهیمیان تاکید کرد: ممکن است هنر نمایش بی‌طرفی شورای نگهبان را در گذشته نداشته باشیم. مثلا اظهار نظر بیجا درباره نامزدها نباید می‌شد و باید مواظبت می‌کردیم که له یا علیه نامزدها یا جناح‌ها حرفی زده‌ نشود.

عضو حقوقدان شورای نگهبان تصریح کرد: به عنوان عضو شورا در زمان بررسی پرونده‌ها اصلا نمی‌دانم فرد در کدام طیف سیاسی قرار دارد.

وی در پایان تاکید کرد: شورای نگهبان درباره قضایای فتنه سال ۸۸ حساس است و بین کسانی که خطوط قرمز را رد کرده و کسانی که معترض بودند و انتقادی داشتند تفاوت قائل شده است.

انتهای پیام/۱۳۷
https://qomnews.ir/vdcaiine.49niw15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما