پنجشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۰۵
کد مطلب : 3826
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم:

قم به بازار نشر کتاب و معارف تبدیل شود

قم نيوز : قم نیوز: مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم با اشاره به جایگاه جهانی و بین‌المللی قم و انتظارات از این شهر، گفت: قم باید به بازار نشر کتاب و معارف تبدیل شود.
قم به بازار نشر کتاب و معارف تبدیل شود
به گزارش قم نیوز، حجت‌الاسلام اسکندری در حاشیه بازدید از دومین نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه، برگزاری این نمایشگاه را اقدامی ارزنده توصیف کرد و اظهار داشت: جا دارد از زحمات مدیرکل و کارکنان اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در برگزاری این نمایشگاه تقدیر و تشکر کنم.

وی همچنین حضور ناشران خارجی را مثبت ارزیابی کرد و افزود: البته اگر ظرفیت و گنجایش مکانی وجود داشت می‌شد از ناشران خارجی بیشتری برای حضور در این نمایشگاه دعوت به عمل آورد تا آثار منتشر شده خود در حوزه دین را در معرض دید علاقمندان و طالبان کتاب‌های دینی و مذهبی قرار دهند.

مشاور رییس سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: قطعا به دلیل محدود بودن امکانات و فضای نمایشگاه، حضور ناشران خارجی کمرنگ بوده ولی در عین حال، همین تعدادی هم که حاضر بودند حضوری خوب داشتند و باید زمینه حضور بیشتر را فراهم کنیم.

وی در عین حال اضافه کرد: با تمام زحمات و تلاش‌هایی که برای برگزاری هر چه بهتر دومین نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه صرف شده و تمام مزیت‌هایی که این نمایشگاه دارد، شأن قم و کتاب حوزه بسیار فراتر از اینهاست.

اسکندری با بیان اینکه قم جایگاه بین‌المللی و جهانی پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: انتظارات و توقعات زیادی از قم در حوزه علم وجود دارد و با این کارهای خرد نمی‌توان آن توقعات را برآورده کرد.

وی با تاکید بر اینکه باید برای حل این موضوع نگاه کشوری و ملی شود، ابراز داشت: باید نمایشگاهی دائمی با ابعاد خیلی وسیع‌تر در قم برپا شود تا بتوان به نیاز انبوه طالبان علم در حوزه دین پاسخ داد.

مشاور رییس سازمان تبلیغات اسلامی بلوار پیامبر اعظم(ص) را برای برپایی این نمایشگاه مکان مناسبی دانست و بیان داشت: با توجه به اینکه از این مسیر زائران زیادی از سراسر کشور و از تمام کشور‌های اسلامی عبور می‌کنند هم اکنون بهترین فرصت‌ است تا فضایی ۱۰۰ هزار متری با همه امکانات و نیازمندی‌ها برای نمایشگاه دائمی کتاب و محصولات فرهنگی اختصاص یابد.

وی افزود: البته در طراحی این نمایشگاه تنها نباید بحث کتاب مکتوب مطرح باشد بلکه باید ما نگاهی ویژه نیز به بحث فضای مجازی داشته باشیم.

اسکندری تاکید کرد: باید فضایی مناسب شأن و جایگاه بین‌المللی قم و حوزه دین را طراحی و یک نمایشگاه دائمی با حضور ناشران داخلی و خارجی برپا کنیم و این مکان به پایگاه عرضه آخرین تولیدات کتاب‌های حوزه دین تبدیل شود.

وی تصریح کرد: با توجه به زائرپذیر بودن قم و وجود حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران در این شهر، باید زمینه‌ و تمهیداتی را فراهم کنیم که بهترین سوغات قم کتاب باشد.

مشاور رییس سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: البته برای اینکه این اتفاق مهم رخ دهد باید اقدامات فراوانی صورت گیرد و تمام ناشران حوزه‌های دینی و مذهبی برای حضور در این نمایشگاه دعوت شوند.

وی تاکید کرد: آثار ارائه شده در این نمایشگاه نیز باید به گونه‌ای باشد که متناسب با اقشار مختلف بازدید کنندگان اعم از داخلی و خارجی، تحصیل کرده و اقشار متوسط جامعه بتوانند به عنوان سوغات مطرح شوند.

اسکندری با بیان اینکه نمایشگاه دائمی کتاب حوزه دین نباید تنها به عرضه کتاب بسنده کند بلکه باید عرضه علم هم داشته باشد، ابراز داشت: در این چنین نمایشگاهی باید نشست‌های پاسخگویی به شبهات و سوالات وجود داشته باشد و حتی سالن‌های گفت‌وگوی علمی طراحی شود تا عالمان و صاحب نظران بلاد مختلف، نظرات خود را راجع به موضوعات مختلف بیان کنند و تولید علم صورت گیرد.

وی تولید علم را از اهداف دیگر برپایی نمایشگاه بزرگ کتاب حوزه دین دانست و گفت: باید حاصل نشست‌ها و گفت‌وگو‌های شخصیت‌ها و علما در این نمایشگاه به سی‌دی و کتاب تبدیل شود و در اختیار دیگران قرار گیرد که اگر این اتفاق رخ دهد تولید علم نیز صورت گرفته است.

مشاور رییس سازمان تبلیغات اسلامی و مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم تاکید کرد: با چنین نگاه بلندی، ما می‌توانیم به بازار کتاب، علم و دانش به ویژه در حوزه دیانت، اخلاق و معنویت رونق بدهیم.

وی با اشاره به پیشرفت‌های ایران در علوم و فناوری‌ خاطرنشان کرد: باید با تلاش و کوشش همه جانبه همین اتفاق در حوزه دین و در حوزه علمیه رخ بدهد و ان‌شاءالله همه دست به دست هم دهیم تا قم به بازار نشر کتاب و معارف تبدیل شود.

انتهای پیام/۱۰۵
https://qomnews.ir/vdca.unek49nai5k14.html
نام شما
آدرس ايميل شما