قم نيوز : قم نیوز: مديرعامل سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري قم از برنامهريزي براي مكانيزهسازي ۱۰ پل عابر پياده در سال جاري در شهر قم خبر داد.
به گزارش قم نیوز، حسين شعبانزاده با اشاره به برنامهريزي براي نصب ۲۵ پل عابر پياده در سطح شهر قم در سال جاري اظهار داشت: تا كنون هفت پل نصب شده و به صورت موقت در اختيار سازمان قرار گرفته است.
وي افزود: از اين ميان ۱۰ پل استعداد نصب پله برقي يا آسانسور را دارد كه براي نصب آنها هم پيگيريها در حال انجام است تا قراردادها آماده شده و كار تا پايان سال شكل بگيرد.
مديرعامل سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري قم با اشاره به اينكه اغلب معابر شهر قم پيادهروهاي عريضي ندارند اضافه كرد: در مكانهايي كه امكان نصب پله برقي در چهار طرف را ندارند٬ تلاش ميكنيم از آسانسور استفاده كنيم تا سالمندان و كودكان بهتر بتوانند از پلها استفاده كنند.
به گفته وي٬ پلها در معابري مكانيزه ميشوند كه پر سرعت بوده و عرض مناسبي هم داشته باشند. موضوع ديگري كه در نظر گرفته ميشود٬ ميزان استفاده مردم از آن معبر است. به عنوان مثال در خيابان شهيد صدوقي حداقل دو پل نياز به مكانيزهسازي دارند.
شعبانزاده ابراز داشت: براي نصب يك پل عابر پياده تقريبا ۲ ميليارد و ۷۰۰ ميليون ريال اعتبار لازم است اما اگر قرار باشد اين پل به پله برقي در چهار طرف مجهز شود٬ به هزينه اي بالغ بر ۱۲ ميليارد ريال ميرسد.
به گفته وي٬ نصب آسانسور مقداري كمهزينهتر است و تقريبا با ۶ ميليارد ريال ميتوان يك پل عابر با آسانسور احداث كرد.
مديرعامل سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري قم با اشاره به اثرات مكانيزه كردن پلهاي عابر گفت: بر اساس مطالعات وقتي يك پل غير مكانيزه در منطقهاي تنها ۲۰ درصد استفاده ميشود٬ به پله برقي مجهز شود٬ استفاده از آن تا ۹۸ درصد بالا ميرود چرا كه گروههاي خاص از جمله بيماران٬ معلولان٬ كودكان و سالمندان بهتر ميتوانند از آن بهره بگيرند.