سه شنبه ۱ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۱:۴۵
کد مطلب : 39594
رئیس مرکز راهبردی مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی:

نقش بی بدیل مراجع تقلید در به صحنه آوردن مردم برای وصول اهداف و برنامه های اقتصاد مقاومتی

قم نيوز : قم نیوز: رئیس مرکز راهبردی مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی گفت: مراجع تقلید نقش بی بدیلی در به صحنه کشیدن مردم و حرکت آنها در راستای اهداف و برنامه های اقتصاد مقاومتی دارد.
نقش بی بدیل مراجع تقلید در به صحنه آوردن مردم برای وصول اهداف و برنامه های اقتصاد مقاومتی
به گزارش قم نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین میرمعزی عصر امروز در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که در استانداری قم برگزار شد اظهارداشت: مرکز راهبردی مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی پس از ابلاغ سیسات های کلی اقتصاد مقاومتی و با توجه به بند ۲۱ این سیاست ها در سال ۹۱ به حکم مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور تاسیس شد.

وی با اشاره به وظایف این مرکز افزود: توسعه، تعمیق، نظریه پردازی و شاخص گذاری پیرامون موضوع با عنوان الگوی بومی نظام اقتصادی در اسلام و ایجاد گفتمان علمی بین نخبگان حوزوی، دانشگاهی و نظام کارشناسی کشور، ارائه برنامه های اجرایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید محتوا برای مبلغان در ایام تبلیغ و نماز جمعه و مشارکت در طراحی اسناد ملی از جمله وظایف مرکز است.

مرکز راهبردی مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی با اشاره به برخی فعالیت های انجام شده در زمینه اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: تدوین طرح قرارگاه مردمی جهادی اقتصاد مقاومتی و ارسال آن برای فرمانده سپاه و مقام معظم رهبری، تدوین نظام موضوعات اقتصاد مقاومتی، تدوین طرح بانک اطلاعات علمی اقتصاد مقاومتی و اقدام در جهت ایجاد آن که متاسفانه به دیلی کمبود بودجه نیمه کاره مانده است از جمله فعالیت های صورت گرفته می باشد.

میرمعزی با بیان اینکه این امور در طول دوسال انجام شده است گفت: تدوین موضوعات پیشنهادی برای پایان نامه های سطح ۳ و ۴ حوزه که در دست کارشناسی است و بررسی و نقد لایحه برنامه ششم و بررسی و نقد لایحه احکام قانونی و اجرایی و پیشهاد احکام قانونی، انتشار مقالاتی در تبیین اقتصاد مقاومتی برای روحانیون در مجلات حوزه و برگزاری نشست های علمی با همکاری مراکز علمی در قم از سایر فعالیت ها و برنامه های ما بوده است.

وی با اشاره به ساختار تشکیلاتی مجموعه گفت: اقتصاد مقاومتی اقتصادی علمی و بومی برامده از فرهنگ انقلابی و اسلامی و الگویی الهام بخش از نظام اقتصادی اسلام است که ضمن مقاوم سازی اقتصاد در برابر تهدیدهای نظام سلطه از توان تقویت اقتصاد کشور برخوردار است.

میرمعزی تصریح کرد: حوزه های علمیه در حقیقت در بر گیرنده نهادهای پژوهشی هستند که نقش تربیت مبلغ و محقق را برای تدوین و ترویج اسلام برعهده دارند. مشمتل بر هزاران مجتهد مبلغ اسلامی هستند که در سراسر کشور ایفای نقش می کنند.

رئیس مرکز راهبردی مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه چهار نقش اساسی را برای روحانیت ارائه کرده ایم خاطر نشان کرد: اول تحقیق و پژوهش در ابعاد گوناگون اقتصاد مقاومتی با رویکرد اسلامی و نظریه پردازی و تولید فکر در این باره و ایجاد و توسعه گفتمان و سپس ترویج و تبلیغ اقتصاد مقاومتی بین مدیران و فعالان اقتصادی و مردمی و ایجاد انگیزه برای آنها را در برنامه داریم.

وی با اشاره به پیشنهادهایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: اول اینکه قم عش آل محمد است و مرکز صدور علم به سراسر جهان است به همین دلیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان با استفاده از این ظرفیت می تواند قم را به الگوی اقتصاد مقاومتی در سراسر کشور تبدیل کند.

رئیس مرکز راهبردیی مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی با اشاره  به اینکه مرکز راهبردی مطالعات اسلامی می تواند حلقه اتصال جامعه عظیم روحانیت و حوزه ها با ستاد فرماندهی اقتصاد مقامتی باشد تصریح کرد: در حل حاضر این مرکز با امکانات محدودی که در احتیار دارد در جهت رسالت های خود اقدام کرده است که این اقدامات با حمایت و همکاری این ستاد می توان بیشتر شود.

میرمعزی با بیان اینکه یکی از ویژگی های اقتصاد مقاومتی، اسلامی بودن آن است و این امر اقضا می کند از اقتصادادن های اسلامی در کارگروه ها استفاده شود گفت: جهاد اقتصادی و مدیریت جهادی روح اقتصاد مقاومتی است از این رو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی باید اولا خود را مظهر نام فرماندهی جهادی بداند و ثانیا برای توسعه و تعمیق روحیه جهادی در میان مدیران و فعالان اقتصادی و مردم نقشه راه روشنی داشته باشد و بر اساس ان اقدام کند از جمله ضروری است که در هر سازمان و نهاد نیروهای جهادی شناسایی و تقویت شوند.

وی افزود: یکی از ویژگی های اقتصاد مقاومتی مردم بنیاد بودن است. مشارکت بیشتر مردم به معنی تحقق بیشتر و موفق تر اقتصاد مقاومتی است مردم وقتی مشارکت خواهند کرد که فرهنگ اقتصاد مقاومتی در جامعه نهادینه شود تنها نهادی که به صورت حضوری و رودررو با اقشار مختلف مردم در سطج گسترده سرو کار دارد و میتواند بر انها تاثیر گذار باشد و فرهنگ اقتصاد مقاومتی را در جامعه نهادینه کند روحانیت است. اگر روحانیت در ارتباط با اقتصاد مقاومتی درست توجیه شود می تواند مرم را با روحیه جهادی به میدان بیاورد که ستاد فرماندهی قم می تواند بانی برگزاری کارگاه های توجیهی باشد.

میرمعزی گفت: مراجع تقلید نقش بی بدیلی در به صحنه کشیدن مردم و حرکت آنها در راستای اهداف و برنامه های اقتصاد مقاومتی دارد. ستاد فرماندهی پیشنهاد می دهد قرارگاه مشارکت مردمی جهادی اقتصاد مقاومتی را از یک سو حوزه و سوی دیگر با مشارکت بسیج و سپاه تشکیل شود . این حلقه مفقوده در اقتصاد مقاومتی است که می توان با کمک مردم این امور را اجرایی کرد.

وی عنوان کرد: اقتصاد مقاومتی الگوی اقتصادی جدیدی است که مبتنی بر آموزه های اسلامی و انقلابی به جهان اسلام عرضه می شود و می تواند الهام بخش سایر کشور های اسلامی باشد و نظریه پردازی و تولید فکر شرط استمرار آن است  که باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/ 130
https://qomnews.ir/vdcjxiet.uqehhzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما