چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۰۰
کد مطلب : 41045
منبع : خبرگزاری فارس
فرماندار قم مطرح کرد

وجود ظرفیت تولید 250 هزار تن شیر در استان قم

قم نيوز : قم نیوز: فرماندار قم با بیان اینکه ظرفیت تولید شیر حدود 250 هزار تن است گفت: در استان قم واحدهایی داریم که با وجود داشتن زیرساخت‌های لازم تولید نمی‌کنند و باید این واحدها را دوباره به عرصه تولید بازگردانیم.
وجود ظرفیت تولید 250 هزار تن شیر در استان قم
به گزارش قم نیوز، رضا سیار ظهر امروز در کمیته سرمایه گذاری و اشتغال شهر قم که در تالار امام رضا(ع‌‌)‌ برگزار شد،‌ با اشاره به فعالیت کارخانه‌های شیر صنعتی اظهار کرد:‌ کارخانه‌های شیر صنعتی در زمانی که دولت با دادن یارانه به شیر از آنها حمایت می‌کرد،‌ برخورد خوبی با دامداران نداشتند.

فرماندار قم ادامه داد:‌ سیاست حذف کردن یارانه شیر،‌ سیاست غلطی بود و در واقع با حذف یارانه شیر،‌ هدفمندی یارانه‌ها صورت نگرفت،‌ بلکه یارانه بخش بهداشت حذف شد و پس از حذف یارانه شیر،‌ کارخانه‌های شیر صنعتی انتقام سختی از دامداران گرفتند.

وی در خصوص قیمت خرید شیر تصریح کرد:‌ همیشه دامداران محکوم بودند که شیر خودشان را به قیمتی که کارخانه‌ها تعیین می‌کنند،‌ به آنها بفروشند و قیمت کارخانه‌های شیر همیشه از قیمت تعیین شده دولت در این زمینه کمتر بوده و این اتفاق ناخوشایندی است.

سیار با اشاره به کارگاه‌های سنتی تولید شیر اظهار کرد:‌ در این کارگاه تولید و فرآوری شیر به صورت سنتی صورت نمی‌گیرد،‌ بلکه کارگاه‌ها صنعتی، شکیل و بهداشتی هستند و شاید از این لحاظ حتی کارخانه‌های صنعتی هم به برخی از این کارگاه‌ها نرسند.

فرماندار قم ادامه داد:‌ چون در بحث تولید و فرآوری شیر ما با سلامت مردم سر و کار داریم،‌ از نهادهای مسؤول در حوزه بهداشت می‌خواهیم که به وظایف خودشان در قبال نظارت بر کارگاه‌های سنتی تولید شیر عمل کنند.

وی در خصوص سرانه مصرف شیر در جهان تصریح کرد:‌ میانگین مصرف شیر در کشورهای توسعه یافته جهان 300 کیلو است که گاه حتی در برخی از کشورها این رقم به 500 کیلو رسیده است،‌ در ایران هم هدف ما رسیدن به مصرف 150 کیلو شیر است که اکنون این رقم کمتر از 100 کیلو است.

سیار با اشاره به ظرفیت تولید شیر در استان قم بیان کرد:‌ در استان ظرفیت تولید شیر، حدود 250 هزار تن است. ما در استان قم واحدهایی داریم که با وجود داشتن زیرساخت‌های لازم تولید نمی‌کنند و باید این واحدها را دوباره به عرصه تولید بازگردانیم تا خواسته رهبر انقلاب در خصوص استفاده از ظرفیت‌های داخلی محقق گردد.

فرماندار قم ادامه داد:‌ ما زمانی 200 تن شیر یارانه‌ای را در شهر قم عرضه می‌کردیم و اکنون هم می‌توانیم که سرانه مصرف شیر را در این شهر بالا ببریم،‌ با افزایش مصرف سرانه شیر،‌ سطح سلامت جامعه هم ارتقاء می‌یابد.

وی در خصوص کارگاه‌های سنتی شیر قم تصریح کرد:‌ ما اگر بتوانیم این کارگاه‌ها را تجهیز کنیم و آنها را به امکانات لازم مجهز کنیم،‌ موجب می‌شود که تولید کنندگان سنتی به تولید شیر خودشان ادامه بدهند و ما با کمک بسیج به دنبال این هستیم که واحدهای شیر به ظرفیت خودشان برسند.

سیار با اشاره به ضرورت بالارفتن مصرف سرانه شیر اضافه کرد:‌ به هر اندازه که مصرف شیر بالا برود،‌ سلامت جامعه هم ارتقا پیدا می‌کند و مصرف شیر در بالابردن سطح سلامت کودکان و قشرهای مختلف جامعه اهمیت دارد و کاهش مصرف شیر موجب ایجاد بیماری در مردم می‌شود.

فرماندار قم ادامه داد:‌ کارگاه‌های سنتی تولید شیر و فرآورده‌های آن در سطح قم باید ضوابط بهداشتی را به صورت کامل رعایت کنند و این کارگاه‌ها باید در مکان‌های مناسب استقرار پیدا کند و از تجهیزات لازم در این کارگاه استفاده شود،‌ قانون حمایت از کسب و کار و مشاغل خانگی هم از این کارگاه‌ها حمایت خواهد کرد.

وی در خصوص کارگاه‌های کوچک تصریح کرد:‌رویکرد ما تکیه بر منابع داخلی است، اشتغال در کارگاه‌های کوچک، کم هزینه‌تر، پایدارتر و زودبازده‌تر است و ساختار اقتصاد کشور پذیرای چنین فعالیت‌هایی است.

سیار با اشاره به تجربه جهانی در توجه به کارگاه‌های کوچک اضافه کرد: کشورهای مختلف جهان همچون چین و پاکستان برای توسعه به سراغ کارگاه‌های کوچک و مشاغل خانگی رفتند و در این عرصه موفق بودند و توانستند که به صورت گسترده بازار جهان را بگیرند.

انتهای پیام/135
https://qomnews.ir/vdcdkz0o.yt0fo6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما