قم نيوز : قم نیوز: دبير فعالان اقتصادي قم گفت: در صورت به بهرهبرداري رسيدن كارخانه فولاد قم بخش اعظمي از نياز كشور در خصوص توليد مفتولهاي فولادي قابل استفاده در صنعت خودرو و ديگر صنايع كليدي كشور تامين ميشود.
به گزارش قم نیوز، ابوالفضل حجازی در نشست سرمایهگذاران و مدیران شرکت اتریشی تامینکننده تجهیزات کارخانه فولادگستر قم با سید حسن رضوی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قم در سخنانی با بیان اینکه 90 درصد از مواد اولیه مفتول که در تولید پیچ و مهره و فنرسازی صنعت خودرو و دیگر بخشهای مهم کاربرد دارد وارداتی است اظهار کرد: طرح کارخانه فولاد قم به دنبال این است که مواد اولیه در این بخش را تولید کرده و کشور را از واردات بینیاز کند.
وی اضافه کرد: در سال 82 که طراحی برای احداث کارخانه فولاد انجام شد ظرفیتی حدود 20 هزار تن در سال پیشبینی شده بود ولی در حال حاضر کارخانه با ظرفیت 75 هزار تن در سال احداث خواهد شد.
دبیر فعالان اقتصادی قم با بیان اینکه برخی از افراد در طول سالهای اخیر در بخش تامین مواد اولیه صنایع مفتولی منفعت بسیاری داشتهاند خاطرنشان کرد: به نظر میرسد نفوذ چنین افرادی موجب میشود که در خلال پیشرفت کار، کارشکنیهایی صورت گرفته و به هر شکل جلوی اجرای چنین پروژههایی گرفته شود و برخی مداخلههای مستقیم و غیرمستقیم داشته و برخی دیگر به جوسازی علیه مجریان طرح میپردازند.
وی با بیان اینکه مذاکرات برای تهیه خط تولید این کارخانه در چند مرحله انجام شده و توافقات لازم صورت گرفته ولی به مرحله اجرا نرسیده است، افزود: در برخی اوقات به دلیل تحریمها و برخی اوقات دیگر به دلیل تامین نشدن تسهیلات مورد نیاز خرید ماشین آلات و خطوط تولید به مرحله نهایی نرسیده است.
حجازی با اشاره به اینکه احداث ابنیه و نگهداری آن و هزینههای جاری و همچنین خواب سرمایه به هیچ وجه به نفع سرمایهگذار نیست و هزینههای بسیاری از این ناحیه متوجه او شده است گفت: به بهرهبرداری رسیدن این پروژه اولویت اول سرمایه گذار بوده و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نمیکند.
وی در ادامه با اشاره به مذاکرات اخیر صورت گرفته با شرکت ابنر که تولیدکننده 70 درصد کورههای کارخانههای فولاد در سطح دنیا است، افزود: حضور نماینده این شرکت و میل و رغبت ایجاد شده پس از رفع تحریمها حاکی از شرایط خوبی است البته امیدواریم که حمایتهای لازم از این طرح صورت گرفته و در خصوص تامین تسهیلات و عقد قرارداد و پرداخت ارزی اقدامات لازم صورت گیرد تا پروژه به مرحله بهرهبرداری برسد.
سرمایهگذار پروژه فولادگستر قم گفت: از استانداری و وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک صنعت و معدن میخواهیم که پیگیری لازم را در خصوص مسائل ارزی و... داشته باشند و امیدواریم که با حمایتهای لازم در استان این پروژه هرچه زودتر به مرحله بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه در صورت به بهرهبرداری رسیدن پروژه فولاد قم زمینه اشتغال برای افراد تحصیل کرده بسیاری فراهم میشود تصریح کرد: تمام مسائل مربوط به طرح از نظر توجیه اقتصادی و... توسط گروه مشاوره متخصص به تایید رسیده است و این طرحها نیز قابل ارائه است.
حجازی با اشاره به سفر هفته آینده وزیر صنعت، معدن و تجارت به قم اظهار کرد: امیدواریم که به این پروژه مهم و کلیدی در استان قم نیز در سفر وزیر توجه لازم صورت گیرد.