قم نيوز : قم نیوز: مدیر حوزههای علمیه گفت: اگر در نظام قرض الحسنه در بُعد فقهی و فنی بررسی شود، بدون تردید به دست آوردهای ارزشمندی خواهیم رسید.
به گزارش قم نیوز، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران با اشاره به مسئله قرض الحسنه در اسلام افزود: از امور آشکار و بیّن دین ما، ارزش و سفارش مسئله قرض الحسنه است و نقشی که در گره گشایی از مشکلات مردم ایفا میکند.
وی ادامه داد: آنچه شما و فعالیت این بانک را ویژه میکند ارائه خدمات قرض الحسنه در میان سیستمهای بانکی است؛ چرا که در سایر سیستمها سود به ظاهر شرعی در واقع منجر به ورشکستی مجموعههای صنعتی و تولیدی شده است که در این سرمایه گذاریها از بین رفته؛ اگر این سودهای اضافی نبود صدها نفر امروز مشغول به اشتغال بودند.
امام جمعه قم بیان داشت: فعالیت بانکها بر سه نوع میباشد، نخست ساختاری کاملا شرعی و درست، دوم ساختار و ظاهری درست، اما روح آن اقتصاد را تخریب میکند و سومین نوع سیستم بانکی آن است که بر خلاف نظر دین و فتوای مراجع دیرکرد جریمه را دریافت میکنند و دقتی بر اشکالات شرعی آن ندارند.
آیت الله اعرافی اظهار داشت: انتظار میرود که در جمهوری اسلامی از نظام سوم پرهیز شود و در تراز جمهوری اسلامی از نوع دوم سیستم بانکی مبرا گردد و حرکت به سمت آنچه در قانون آمده است گام بردارند.
مدیرحوزههای علمیه کشور تصریح کرد: بانکها باید از مشتبهات و معلوم الفسادها مبرا شوند و نماد قرض الحسنه درکشور بارورتر گردد.
وی با اشاره به پرداختن به الگوهای فقهی و دینی در مقوله قرض الحسنه بیان داشت: نظام فقهی و فنی در قرض الحسنه نیاز به کارهای بیشتری دارد و حتی باید از درس و مباحث فقههای تخصصی به فقه قرض و مسائل پیرامون آن بیشتر پرداخته شود.
قرض الحسنه فرهنگ سازی است
عضو شورای عالی حوزههای علمیه افزود: از نظر فنی و کارآمدی مقوله قرض الحسنه از لحاظ موضوعشناسی و موضوع یابی، باید مورد توجه قرار بگیرد و در خصوص فریضه و اهمیت قرض الحسنه فرهنگ سازی گستردهای باید در جامعه شکل بگیرد و پیاده سازی شود.
امام جمعه قم گفت: ما به عنوان حوزههای علمیه و نهادهای حوزوی قطعا روی پیرایش بانکها از امور غیرشرعی یا اموری که مشتبه است به عنوان یک راهبرد تأکید داریم و راهبر دیگر آنکه نسبت به نظام قرض الحسنه به عنوان یک نظام کارآمد و کاربردی گسترده شود.
آیت الله اعرافی اظهار داشت: انجام کارهای تکمیلی و پیشبرد مباحث فقهی جای کار زیادی دارد و ما به عنوان حوزه علمیه در قبال جامعه و مردم پاسخگو هستیم و دولت و مسئولین هم از سوی دیگر باید پاسخگوی مطالبات باشند.
وی ادامه داد: عرصه فنی نظام قرض الحسنه باید کارشناسی بیشتری شود و بانک قرض الحسنه مهر ایران با درخششی که داشته است میتواند به عنوان یک الگوی مطرح، در سطح جامعه بیان شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان داشت: بانک قرض الحسنه میتواند با اختصاص مقداری هزینه و تعامل با متخصصین فقه به عنوان یک الگو و شاخص ممتاز فعالیتهای چشمگیری را در سطح جامعه و بدنه مردم داشته باشد و همچنین از مساله تبلیغ وفرهنگ سازی هم نباید، فاصله بگیرد و همیشه نسبت به اطلاع رسانی از خدمات ارزشمندی که دارید اهتمام داشته باشید.
مدیر حوزههای علیمه در بخش دیگری از سخنانش خطاب به مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران گفت: آنچه باید مدنظر قرار دهید گسترش فعالیت درعرصه بین المللی است، چرا که امروز نظامهای بانکی دنیا از پیشرفت خوبی برخوردار هستند و در کشورهای غربی بسیاری از الگوهای اسلامی را پیاده میکنند و جای شرمندگی است برای جامعه اسلامی ما که سیستم و نظام بانکی که داریم اینگونه نیست و یا بسیار کم رنگ هستند.
آیت الله اعرافی افزود: فعالیت بین المللی شما مقداری از شرمساری ما را در خارج از کشور کاهش میدهد و میتواند الگوی خوبی برای سیستمهای بانکی دنیا باشید و نمایندگیها را در نقاط مختلف دنیا تاسیس کنید.
وی در پایان یادآور شد: تأسیس این بانک اقدام ذی قیمت اسلامی، انسانی و ارزشمندی است که در نظام اسلامی شکل گرفت و جای دارد این بانک و خدمات آن به همگان معرفی شود.