قم نيوز : قم نیوز: شهردار قم با تاكيد بر اينكه زنده نگهداشتن امر به معروف و نهي از منكر سوق دادن جامعه به سمت اصلاح است، گفت: ماندگاري نظام به اين فريضه ديني وابسته است اما افراط و تفريط را قبول نداريم و بايد به حدود قانوني توجه كنيم.
به گزارش قم نیوز، دكتر سقائياننژاد در همايش تجليل از فعالان امر به معروف و نهي از منكر استان قم كه در سالن همايشهاي شهرداري برگزار شد، با تاكيد بر اينكه جايگاه امر به معروف و نهي از منكر در آيات ديني به خوبي قابل مشاهده است، مطرح كرد: تعريف معروف و منكر بر اساس آموزههاي ديني براي اقشار مختلف جامعه بايد تبيين شود.
شهردار قم با بيان اينكه ترك امر به معروف و نهي از منكر خسران جامعه را به دنبال دارد، عنوان كرد: اولياي الهي به صورت مستمر واجب بودن اين فريضه ديني را مورد تاكيد قرار دادهاند.
سقائياننژاد به برخي از آيههاي سوره آلعمران اشاره كرد و گفت: وحدت در درون نظام اسلامي است كه ميتواند وحدت در برون و در نتيجه موفقيت را به دنبال داشته باشد؛ انسان بايد بر ايمان فردي تكيه و آن را تا زمان مرگ خود حفظ كند.
وي با تاكيد بر اينكه حفظ وحدت اجتماعي بدون نظارت عمومي امكانپذير نيست، خاطرنشان كرد: بر اساس آيات قرآن كريم براي اينكه جامعه اسلامي حركت خود را در مسير آموزههاي ديني ادامه دهد بايد امر به معروف و نهي از منكر را احيا كند چراكه در غير اين صورت نميتوانيم قوام و وحدت سازماني مورد نياز را در جامعه رقم بزنيم.
شهردار قم از تاكيد آيه ۱۱۰ سوره آلعمران بر احياي امر به معروف و نهي از منكر ياد كرد و افزود: فردي كه معروف و منكر را نشناسد نميتواند امر به معروف و نهي از منكر كند؛ براي افزايش تاثيرگذاري امر به معروف و نهي از منكر در جامعه بايد راهكارهاي اجراي اين فريضه ديني را نيز مورد بررسي قرار دهيم.
سقائياننژاد مخاطبشناسي را يكي از الزامات امر به معروف و نهي از منكر دانست و تصريح كرد: آمر به معروف و ناهي از منكر بايد در مرحله نخست وجودش را به معروف تبديل كند تا افرادي كه او را ميبينند از انجام يك منكر پرهيز كنند.
وي سلب بركت، توفيق، امنيت از مردم و تسلط بدكاران بر جامعه را از آسيبهاي ترك امر به معروف و نهي از منكر برشمرد و گفت: حضرت علي(ع) در نوشتن وصيتنامه براي فرزندان خود به موضوع امر به معروف و نهي از منكر تاكيد كردهاند.
شهردار قم به برخي از رخدادهاي واقعه كربلا اشاره كرد و ادامه داد: امام حسين(ع) بر اساس گفتههاي خودشان براي اصلاح امت پيامبر اسلام(ص)، امر به معروف و نهي از منكر و زنده نگهداشتن سيره اولياي الهي قيام كردهاند.
سقائياننژاد يادآور شد: بر اساس تفسير شهيد مطهري از آيه پنج سوره نساء تعبير رشد به معناي حراست از سرمايههاي موجود است و امام حسين(ع) با روشهاي قلبي، زباني و عملي براي حفظ سرمايه اسلام تلاش كردهاند.
وي از تغيير افكار و رفتار امت پيامبر اسلام(ص) بعد از رحلت ايشان ياد و تصريح كرد: بر اثر گذر تاريخ و فراموشي آموزههاي ديني اسلام امامتي به اسلام سلطنتي تبديل و جاي معروف و منكر با يكديگر عوض شد.
شهردار قم با اشاره به اينكه حكومت ۶۰۰ ساله بنيعباس آموزههاي ديني اسلام را مورد تاثير قرار داده است، مطرح كرد: اكنون اسلام اموي در قالب گروههاي وهابي و تكفيري درحال خودنمايي است؛ چراكه اين گروهها از آموزههاي ائمه اطهار(ع) بهره نبردهاند.
سقائياننژاد وجود اختلاف ميان امت مسلمان را عامل حاكميت فرهنگ غرب و ترويج فرهنگ ليبراليسم دانست و اظهار كرد: رهبر انقلاب اسلامي نگران نفوذ دشمن در حوزههاي مختلف هستند به همين علت توجه به امر به معروف و نهي از منكر و اقتصاد مقاومتي را مطرح كردهاند.
وي با بيان اينكه زنده نگهداشتن امر به معروف و نهي از منكر سوق دادن جامعه به سمت اصلاح است، اضافه كرد: ماندگاري نظام به اين فريضه ديني وابسته است اما افراط و تفريط را قبول نداريم و بايد به حدود قانوني توجه كنيم.