قم نيوز : قم نيوز: ريیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم گفت: وحدت و اتحاد حفظ قدرت و هیمنه است و همه جوامع بشری در سایه وحدت قدرت خاصی پیدا میکنند.
به گزارش قم نيوز، حجتالاسلام صادق یوسفیمقدم، اظهار داشت: وحدت یکی از موضوعات مهم بوده که در قرآن مورد تاکید قرار گرفته و این کتاب آسمانی موضوع وحدت را از اساسیترین مسائل برشمرده است.
وی خاطرنشان کرد: وحدت به معنای یکی شدن بوده و از ریشه وحده به معنای یکتایی و یگانگی است و خداوند در آیاتی از قرآن به مومنان یادآور میشود که تلخی و خطرآفرینی تفرقه را هیچگاه از یاد نبرند و بدانند خداوند بین انسانها انس و الفت برقرار کرده است.
ريیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با اشاره به آیه ۱۰۳ سوره آل عمران گفت: در این آیه دو بار از نعمت اتحاد یاد شده که نشان دهنده جایگاه و اهمیت این مبحث است.
وی با بیان اینکه امت اسلامی در سایه وحدت میتواند به آمال و آرزوهای خود برسد، عنوان داشت: گستره اتحاد و وحدت در قرآن وسیع است و خداوند در برخی آیهها، بحث اتحاد را با نگاه بینالمللی بیان کرده و به تعبیری دیگر اتحاد جهانی را مطرح میکند.
یوسفیمقدم یادآور شد: برخورداری انسانها از حقوق مساوی مورد تشویق دین اسلام بوده و این امر آثار ارزشمندی در روابط انسانها داشته و اضمحلال حاکمیت سلطه و برقراری رابطه سالم انسانی را به همراه دارد.
وی تصریح کرد: خدای متعال در قرآن کریم میفرماید خداوند شما را از یک نسل آفریده و رنگ و زبان مایه امتیاز و برتری نیست، بلکه این اختلافات از نشانههای شناخت خداوند متعال است.
ريیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم عنوان داشت: در سوره روم آیه ۲۲ اختلاف در رنگ و زبان را از نشانههای وجود و معرفت خداوند ذکر کرده و سپس انسانهای با تقوا را کرامت بخشیده است.
وی با اشاره به آیه ۱۳ سوره حجرات گفت: در این آیه تقوا از همه انسانها درخواست شده و بیان شده به درستی که گرامیترین شما نزد خدا پرهیزگارترین هستند.
یوسفیمقدم تاکید کرد: خداوند در این آیه از مسلمانان، یهودیان و بشریت مطالبه تقوا کرده و تقوا میتواند به این معنا باشد که انسان ارزشهای بشری را مراقبت کرده و مورد حمایت و توجه قرار دهد.
وی به آیه ۶۴ سوره آل عمران اشاره کرد و افزود: تفرقه به صلاح امت اسلامی نیست و اگر اتحاد در بین مسلمانان رعایت نکنید، به آتش غضب گرفتار میشوید و شما پیش از اسلام دارای تفرقه بودید و به دلیل تفرقه در معرض آتش قرار داشتید.
ريیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با اشاره به آیه ۱۳ سوره حجرات بیان داشت: بحث تقوا و وحدت در این آیه مورد تاکید قرار گرفته و جامعه بشری اگر بخواهد به وحدت برسد، باید از مجرای رهبری وارد شود.
وی امنیت و آرامش را یکی از آثار وحدت امت یا وحدت جهانی ذکر کرد و افزود: جوامع بشری باید وحدت را راهبرد قرار دهند و به وحدت به عنوان اصل و معنا فکر کنند.
یوسفیمقدم بیان داشت: با تاسی به وحدت تمام موارد مانند صلح و آرامش به وجود میآید و جنگ و خونریزی از بین میرود و فتنههای اجتماعی ناکام خواهند شد و برتریهای نژادی جای خود را به برتریهای اجتماعی میدهد.
وی یادآور شد: اثر دیگر وحدت و اتحاد حفظ قدرت و هیمنه است و همه جوامع بشری در سایه وحدت قدرت خاصی پیدا میکنند و باید به این نکته توجه داشت که قدرت و هیمنه امت اسلام با تفرقه از بین میرود.