شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۴۱
کد مطلب : 4798
حجت‌الاسلام پناهیان:

با مقوله ترویج نماز نباید بیش از حد عارفانه برخورد کرد

قم نيوز : قم نیوز: نماینده ولی فقیه در دانشگاه هنر گفت: با مقوله ترویج نماز نباید احساسی یا بیش از حد عارفانه برخورد کرد چراکه تمام افراد از لحاظ احساس معنوی در یک سطح نیستند و همین موضوع ممکن است سبب سرخوردگی در نوجوانان شود.
با مقوله ترویج نماز نباید بیش از حد عارفانه برخورد کرد
به گزارش قم نیوز، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان ظهر امروز در گردهمایی مشترک فعالین نماز در سطح مدارس استان، اظهار کرد: جامعه ما به ایجاد تعاریف جدید از معارف دینی و ایمانی نیازمند است تا به وسیله آن بتواند نیاز نسل جوان را پاسخ دهد.

وی با اشاره به اهمیت موضوع نماز در تربیت دینی افراد ادامه داد: بخش مهمی از بی‌توجهی برخی کودکان نسبت به نماز به همین تعریف و تلقی ابتدایی برمی‌گردد که متاسفانه در اکثر مواقع به صورت غیرکارشناسی ارائه می‌شود.

نماینده ولی فقیه در دانشگاه هنر گفت: نیاز دانش‌آموزان در زمینه نماز باید با روش‌های کارشناسانه سنجیده و به آنان انتقال داده شود که این موضوع به یک برنامه‌ریزی راهبردی متفاوت از گذشته احتیاج دارد.

وی اضافه کرد: با استفاده از تبلیغات تکراری و برنامه‌ریزی‌های سطحی نمی‌توان نسلی را که در معرض تهاجمات فرهنگی متعدد قرار دارد، نماز‌خوان تربیت کرد.

پناهیان گفت: باید برای دوری از سخنان تکراری ادبیات نو در انتقال مفاهیم دینی و نماز ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: با مقوله ترویج نماز نباید احساسی یا بیش از حد عارفانه برخورد کرد چراکه تمام افراد از لحاظ احساس معنوی در یک سطح نیستند و همین موضوع ممکن است سبب سرخوردگی در نوجوانان شود.

وی با تاکید بر رسالت خطیر فعالان در مدارس در ارائه تعریفی درست از نماز به دانش آموزان ابراز کرد: گاهی ارائه تعاریف عارفانه سبب ایجاد بی‌توجهی در افراد نسبت به یک فریضه می‌شود.

نماینده ولی فقیه در دانشگاه هنر متذکر شد: یکی از راهکارهای شیطان برای به خطا انداختن انسان‌ها مایوس کردن آنهاست که ارائه تعاریف غلط از احکام عبادی می‌تواند نسل جوان را به این نقطه برساند.

وی اظهار داشت: ارائه تعریف حداقلی از نماز به قشر دانش‌آموز نه تنها به این فریضه ضربه نمی‌زند بلکه کودک، نوجوان و جوان ما را بیشتر نسبت به نماز ترغیب می‌کند.

وی تصریح کرد: تعریف صحیح نماز رعایت ادب نسبت به مقام رب است که باید سرلوحه باشد، چراکه ماهیت نماز ادب است.

نماینده ولی فقیه در دانشگاه هنر گفت: کودک از هفت سالگی قابلیت فرمان‌پذیری پیدا می‌کند و باید از همین زمان رعایت ادب در نماز را به او یاد داد، زیرا خوف از پروردگار و دوری از گناه تنها از راه ادب امکان‌پذیر است.

وی با اشاره به تعریف دین ادامه داد: دین برنامه‌ای است برای مبارزه با هوای نفس که این مخالفت با دوست‌داشتنی‌ها باید در مدارس جمهوری اسلامی به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود.

پناهیان افزود: مبارزه با دوست داشتنی‌ها نخ تسبیح فضائل است، آن زمان که فرزند و یا دانش‌آموز ما به این درک برسد، دارای روحی بلند می‌شود و می‌تواند بر خود مسلط شده و به هدف اصلی دینداری دست پیدا کند.

انتهای پیام/۱۱۰
https://qomnews.ir/vdcj.hexfuqeaosfzu.html
نام شما
آدرس ايميل شما