قم نيوز : قم نيوز: یکی از مراجع تقلید گفت: اسلام تأکید بر انجام مضاربه دارد، تأکید میکنم آقایانی که اموالی دارند مضاربه کنند البته مضاربه جدی نه صوری؛ اگر سود بخشید هر دو نفع ببرند و اگر ضرری حاصل شد بر صاحب مال است.
به گزارش قم نيوز، آیتالله جعفر سبحانی در برنامه چشمه معرفت که یکشنبه شب از شبکه دو سیما پخش شد اظهار کرد: امشب شب وفات یکی از زنان پرافتخار جهان بشریت است، جهان بشریت چهار زن پرافتخار دارد که دو نفر آن متعلق به امت های پیشین و دو نفر دیگر متعلق به امت اسلامی است.
وی افزود: زنان پرافتخاری که متعلق به امت پیشین هستند نخست حضرت آسیه(س) همسر فرعون و دوم حضرت مریم(س) مادر حضرت عیسی(ع) است که نام هر دو در قرآن کریم آمده است.
این مرجع تقلید ادامه داد: دو زن پرافتخار دیگر که متعلق به امت اسلامی هستند نخست حضرت خدیجه(س) همسر پیامبر گرامی اسلام(ص) و همچنین دختر پیامبر اکرم(ص) حضرت فاطمه(س) است.
آیتالله سبحانی اضافه کرد: برای شناخت بهتر حضرت خدیجه(س) بهتر است به احادیث پیامبر(ص) رجوع کرد چرا که ایشان بهتر میتوانند همسر خود را توصیف کنند.
وی عنوان کرد: بعد از رحلت حضرت خدیجه(س) پیامبر(ص) در مجالس و مناسبتهای مختلف، به همسر خود حضرت خدیجه(س) ابراز علاقه میکردند.
این مرجع تقلید بیان کرد: گاهی از پیامبر(ص) سؤال میشد که دلیل این همه اظهار علاقه چیست؟ پیامبر(ص) میفرمود:« خدیجه(س) تنها زنی بود که زمانی که مردم مرا تکذیب کردند او به من ایمان آورد، برای پیشرفت دین خدا مرا کمک کرد و ثروتی که داشت را در اختیار من نهاد و در راستای پیشرفت آیین اسلام، خداوند به من امر کرده است که به خدیجه(س) بشارت بهشت بدهم».
آیتالله سبحانی اذعان کرد: روایت شده است که بعد از بازگشت پیامبر(ص) از غار حرا به محض اینکه جریان نزول جبرئیل را برای حضرت خدیجه(س) تعریف میکنند، حضرت خدیجه(س) سریع به آیین حضرت محمد(ص) ایمان میآورد و در حقیقت حضرت خدیجه(س) نخستین فردی است که به پیامبر(ص) ایمان آورده است و امام علی(ع) بعد از خدیجه(س) به پیامبر(ص) ایمان میآورد.
وی اضافه کرد: شرقشناسان نوشتهاند «اینکه نخستین فردی که به حضرت محمد(ص) ایمان آورده است حضرت خدیجه(س) همسر ایشان است نشان دهنده این است که در خانواده جز تقوا و پاکی از پیامبر اسلام(ص) چیزی مشاهده نکرده است در غیر این صورت اگر از او چیزی دیده بود که با مقام رسالت سازگار نبود ایمان نمیآورد»؛ پس اینکه نخستین نفر همسر پیامبر(ص) به ایشان ایمان آورده است نشان میدهد که بیت ایشان بیت طهارت و تقوا بوده است.
این مرجع تقلید بیان کرد: پیامبر(ص) همیشه به حضرت خدیجه(س) اظهار علاقه میکرد، حتی در عروسی حضرت زهرا(س) که زنها شعر میخواندند و در یک بیت آن نام خدیجه(س) را آوردند رسول خدا(ص) با شنیدن کلمه خدیجه از زبان آن زنان اشک ریخت؛ رابطه نیک بین پیامبر(ص) و همسرش برای ما الگو است که بعد از چندین سال با شنیدن نام همسر اشک میریزد.
آیتالله سبحانی تصریح کرد: توجه به این نکته لازم است که پیامبر(ص) اجیر حضرت خدیجه(س) نبوده بلکه به شکل مضاربه با ایشان همکاری داشته است.
وی ادامه داد: یعقوبی یکی از تاریخ نویسان بزرگ اسلام گفته است:« هرگز پیامبر(ص) اجیر خدیجه(س) نبوده»، مورخ دیگری نیز گفته است کسانی که از طرف حضرت خدیجه(س) هر سال تجارت میرفتند اجیر نبودند بلکه مضاربه داشتهاند به این صورت که اجناسی را میفروختند و از سود حاصل سهمی برای عامل و سهمی برای مالک بوده است.
این مرجع تقلید عنوان کرد: اسلام تأکید بر انجام مضاربه دارد، تأکید میکنم آقایانی که اموالی دارند مضاربه کنند البته مضاربه جدی نه صوری؛ اگر سود بخشید هر دو نفع ببرند و اگر ضرری حاصل شد بر صاحب مال است.
آیتالله سبحانی ادامه داد: حضرت ابوطالب به پیامبر(ص) پیشنهاد ازدواج با خدیجه را داد ولی پیامبر(ص) دارای چنین خلقی نبود که بگوید، سپس حضرت خدیجه(س) که متوجه شد ابوطالب چنین پیشنهادی داده است خودش این مسئله را مطرح کرد.