> غفلت گفتمانی و مفاهیم لغزنده مهمترین نقد به سند ۲۰۳۰ | قم نیوز
چهارشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۰۰
کد مطلب : 51079
منبع : خبرگزاری فارس
در بیانیه مشترک مراکز حوزوی تاکید شد

غفلت گفتمانی و مفاهیم لغزنده مهمترین نقد به سند ۲۰۳۰

قم نيوز : قم نیوز: مراکز حوزوی با صدور بیانیه‌ای مهمترین نقد به سند ملی ۲۰۳۰ را علاوه بر نقاط و مفاهیم لغزنده، غفلت گفتمانی و انفعال نهادی و محوریت بخشی به سندی غیربومی و اصالت دادن به نسخه‌های غیر ملی و بیرونی و عدم اهتمام کافی و جدی به سند فاخر تحول آموزش و پرورش دانستند.
غفلت گفتمانی و مفاهیم لغزنده مهمترین نقد به سند ۲۰۳۰
به گزارش قم نیوز، در بیانیه مشترک صادر شده از سوی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، مرکز خدمات حوزه‌های علمیه و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران آمده است: انقلاب اسلامی گفتمانی نو براساس مبانی اسلام ناب در جهان به میان آورد و گفتمان‌های رقیب و مشخصا گفتمان دنیاگرا و یکجانبه نگر و غیر الهی تمدن غربی را به چالش کشید و آفاق احیای تمدن اسلامی را بروی جهان گشود. نظام معیشتی و علمی و فرهنگی در فناوری غرب معاصر بر نظام معرفتی غیر الهی استوار گشته است و این رویکرد و نگاه در شالوده نظامات و سازمان‌های بین المللی و اسناد برآمده از آن وجود دارد و البته این نکته راهبردی، نافی پاره‌ای از نقاط مثبت و اصول و شاخص‌های مشترک نیست. بر این اساس سیاست تعامل و مراودات سنجیده و هوشمندانه نظام اسلامی با سازمان‌های بین المللی سیاست درست وپذیرفته شده ای است، اما انفعال در برابر آنها و غفلت از روح گفتمان انقلاب اسلامی و ارزش‌های متعالی اسلامی و ایرانی، موضعی ناپسند و نکوهیده است، این انفعال به‌ویژه در حوزه فرهنگ و معرفت و محوریت بخشی به نظام معرفتی و سبک‌های فرهنگی غربی و اسناد بین المللی مبتنی بر رویکردهای غیر الهی هرگز قابل قبول نیست، زیرا این رویکرد به ارکان استقلال کشور و هویت اسلامی و تمدنی ملت عزیز خلل وارد می‌سازد.

در ادامه این بیانیه آمده است: مهم‌ترین نقد به سند ملی 2030 علاوه بر نقاط و مفاهیم لغزنده، غفلت گفتمانی و انفعال نهادی و محوریت بخشی به سندی غیربومی و اصالت دادن به نسخه‌های غیر ملی و بیرونی و عدم اهتمام کافی و جدی به سند فاخر تحول آموزش و پرورش است، نقد‌هایی که با حق تحفظ اعلام شده قابل پاسخ نیست، ضمن آن که نباید از این نکته اساسی غافل بود که اساس عقب ماندگی‌ها و گسترش فقر، فساد، جنگ و خشونت در جهان، به نظام سلطه و همین کشور‌ها و نظام‌های استکباری بازمی‌گردد که تهیه کنندگان و تصویب کنندگان این اسناد هستند.

در این بیانیه خاطرنشان شده است: اکنون که با هدایت‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی و رهنمودهای مراجع عظام تقلید و نقدهای عالمانه صاحب نظران حوزه و دانشگاه، اشکالات اساسی و فرعی سلسله اسناد فراملی و ملی مرتبط با 2030 روشن شده و با فرمان رهبری معظم و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی سند ملی ملغی و ابطال شده است؛ ضمن سپاس از رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی و مراجع عظام و همه صاحب نظران و مسؤولان محترمی که در شورای عالی انقلاب و قوای سه گانه اعلام نظر و همراهی کرده‌اند، چند نکته را یادآور می‌شویم:

1. ضمن تأکید بر لغو کامل سند ملی 2030 و کنار نهادن همه برنامه‌های ذیل آن و لزوم نقد وبررسی و تبیین عالمانه ابعاد سند 2030 توسعه پایدار سازمان ملل و بیانیه اینچئون و سند ملی 2030، انتظار می‌رود دستگاه‌های مربوطه نسبت به اجراء سند تحول آموزش و پرورش که حاوی همه محاسن و قوت‌های موجود در اسناد بین المللی و خالی از ضعف‌های اساسی آن است و تدوین نقشه راه و برنامه عملی جامع و تأمین اعتبارات لازم برای اجراء آن اهتمام ورزند.

2. لازم است دستگاه‌های مسؤول ضمن هوشمندی و حساسیت بیشتر در معاهده‌ها و موافقتنامه‌ها و اسناد بین المللی به‌ویژه در حوزه فرهنگ، از موضع گفتمان و ادبیات انقلاب اسلامی مواجهه کنند و با عنایت به رویکرد تمدنی و استقلال همه جانبه کشور در آن‌ها مداقه کرده و با طی مراحل قانونی و سازوکار‌های مناسب برای امضاء و اصلاح آنها در نهاد‌های مسئول به‌ویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم آورند.

3. پایه ریزی و تولید اسناد بین المللی مبتنی برگفتمان انقلاب اسلامی و تولید سنجه‌ها در این راستا، ضرورت دیگری است که باید برای آن اقدام به برنامه ریزی و جبهه سازی و شبکه آفرینی منطقه‌ای و بین المللی کرد و این امر می‌تواند حلقه مکمل انقلاب اسلامی و مقاومت اسلامی و زنجیره پیروزی‌های مقاومت اسلامی باشد و جریان اسلام ناب را وارد مرحله تمدن سازی نماید.

4. در موارد حق تحفظ و امضاء اسناد بین المللی باید به اعلام کلی حق تحفظ بسنده نکرده، بلکه با نهایت مراقبت بندهای مغایر با تعالیم اسلامی و اسناد بالادستی کشور اعلام گشته و با تبیین دیدگاه‌های متعالی اسلام به نقد نظامات سلطه و مطالبه هوشمندانه و انقلابی آن‌ها پرداخته شود.

5) حوزه‌های علمیه و مراکز و نهادهای حوزه‌ای ضمن تاکید بر پاسداشت ارزش‌های متعالی اسلام و انقلاب و اعتراض به هرگونه موضع ناسازگار با آن، آمادگی خود را برای همکاری و تقویت عقبه معرفتی و علمی اسناد و برنامه‌ها در همه محورهای برشمرده شده اعلام می‌کند و دولت و مسؤولان محترم را به وفاداری روزافزون به مبانی ارزش‌های اسلامی و ارتباط وثیق با حوزه‌های علمیه و مراجع عظام تقلید و پیروی از اصل مترقی ولایت فقیه و نصایح و دستورات راهبردی رهبر معظم انقلاب اسلامی فرا می‌خواند.

عزت و عظمت اسلام و انقلاب و مسلمانان و جبهه مقاومت و توفیقات روز‌افزون ملت شریف ایران و امت اسلامی و همه خدمتگزاران اسلام و انقلاب بو‌یژه رهبر معظم انقلاب اسلامی و دفع شر مستکبران عالم را از خداوند مسألت داریم.


انتهای پیام / 136
https://qomnews.ir/vdcb9gbs.rhb8zpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما