قم نيوز : قم نیوز: معاون سوادآموزي ادارهكل آموزش و پرورش استان قم از فعاليت 210 نفر از آموزش دهندگان سوادآموزي در قم خبر داد.
به گزارش قم نیوز محمدرضا قاسمینیا امروز در قم، با اشاره به فعالیتهای آموزشدهندگان اظهار کرد: در آموزش رسمی روزانه به کسی که به دانشآموز آموزش میدهد معلم گفته میشود و در آموزش بزرگسالان به این افراد آموزشدهنده میگویند.
وی خاطرنشان کرد: به عبارتی آموزشدهنده شخص حقیقی یا حقوقی است که به صورت داوطلبانه یا در برابر دریافت حق الزحمه مسؤولیت جذب، ثبتنام و آموزش سوادآموزان را در دورههای مختلف سوادآموزی انجام میدهد.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان قم با بیان اینکه فعالیت آموزشدهندگان در چارچوب ضوابط سازمان نهضت سوادآموزی، آییننامهها و دستورالعملهای آموزشی است گفت: افراد آموزشدهنده یکی از مهمترین کسانی هستند که میتوانند نقش مهمی در جذب، ثبتنام، شناسایی، آموزش و نگهداشت سوادآموزان و پیشرفت آموزشی و تحصیلی آنها داشته باشند.
وی با تأکید بر رعایت نکاتی از سوی آموزشدهندگان برای کسب توفیقات بیشتر در امر آموزش گفت: برخورد مناسب با سوادآموزان، حضور مرتب و به موقع در کلاسهای سوادآموزی، تدریس مناسب و به روز بودن آموزشها از سوی آموزشدهندگان از جمله مباحث مهم برای آموزشدهنده است.
قاسمینیا با بیان اینکه در سال جاری 300 نفر از افرادی که دارای شرایط بودند با همکاری و مشارکت جهاد دانشگاهی استان در دوره آموزشی مجازی شرکت کردند گفت: هدف این دوره توانمند کردن آموزشدهندگان موجود بود و برای هر یک از این افراد 126 ساعت دوره آموزش مجازی برگزار شد که 9 ماده درسی عمومی و 9 ماده درسی تخصصی را گذراندند.
وی با اشاره به دروس تخصصی دوره گفت: از جمله این دروس میتوان به کلیات زبانآموزی و کتاب فارسی، آموزش قرآن کریم دوره سوادآموزی، ریاضی دورههای سوادآموزی، روش تدریس کتاب فرهنگ اسلامی دوره انتقال، روش تدریس کتاب علوم تجربی دوره انتقال و روش تدریس کتاب علوم اجتماعی دوره انتقال اشاره کرد.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان قم بررسی درس به درس کتب دوره سوادآموزی، بررسی درس به درس کتب دوره انتقال، شیوه اداره و آموزش دوره تحکیم سواد و بررسی درس به درس کتب اصلی و فرعی آن را از دیگر دروس تخصصی ذکر کرد.
وی با اشاره به 9 ماده درسی عمومی آموزشدهندگان در دوره مجازی گفت: مبانی فلسفه اصول آموزش بزرگسالان، روانشناسی آموزش بزرگسالان، آموزش مداوم و مادام العمر، روشهای سوادآموزی بزرگسالان، آییننامههای آموزشی و سامانه سوادآموزی و روش اندازه گیری پیشرفت تحصیلی از جمله این دروس است.
قاسمینیا روشها و فنون کلاسداری، آشنایی با تجربیات سوادآموزی در جهان، آشنایی با برنامه درسی سوادآموزی و فرآیند تولید محتوای آموزشی را از دیگر دروس عمومی برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: 300 نفر از آموزشدهندگان دارای مدرک تحصیلی فوق دیپلم به بالا این 18 ماده درسی را در قالب دروس عمومی و تخصصی و 126 ساعت دوره آموزش مجازی گذراندند.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان قم با اشاره به فعالیت 210 نفر از آموزش دهندگان گفت: این تعداد شامل 181 نفر زن و 29 نفر مرد است که این افراد حقیقی به عنوان فرد آموزشدهنده از سوی معاونت سوادآموزی استان به مؤسسات غیر دولتی معرفی شدند و با انعقاد قرارداد با آنها در حال انجام فعالیتهای سوادآموزی هستند.