قم نيوز : معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم گفت: فرهنگ مناسبسازی شهر برای معلولان در ذهن مدیران در حال شکلگیری است.
به گزارش قم نیوز عباس ذاکریان در نشست مسؤولان شهری با مدیران سازمان بهزیستی و نمایندگان جامعه معلولان شهر قم، ضمن گرامیداشت روز معلولان، اظهار کرد: امیدواریم روزی برسد که شرایط مطلوبی برای عبور و مرور معلولان در شهر ایجاد شود و برنامه ریزی و ساخت و ساز شهری با رعایت این رویکرد صورت گیرد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم با تاکید بر اینکه هنوز با کارهایی که انجام شده از حد مطلوب فاصله زیادی داریم و باید برنامهریزیها به سمت مناسبسازی بیشتر سوق پیدا کند، تصریح کرد: قطعا با توجه به تعدد اقدامات دچار غفلتهایی در امور شهری در خصوص معلولان میشویم اما عزم بر این است که شرایط بهتری برای تردد آسان معلولان در شهر صورت پذیرد.
ذاکریان اختصاص کارت پارک رایگان به معلولان، تسریع در نصب تابلوپارک معلولان در مکانهای مصوب را از جمله اقدامات انجام شده در راستای مناسبسازی عنوان کرد و افزود: فرهنگ مناسبسازی شهر برای معلولان در ذهن مدیران در حال شکلگیری است.
وی با بیان اینکه ذهن مسؤولان در حوزه مناسبسازی آماده شده است، تصریح کرد: قطعا از سطحی که توقع داریم این شرایط کمتر است و جای کار بیشتری در این زمینه وجود دارد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم با تاکید بر اینکه در حوزه ترافیک در برخی مواقع دچار تناقضهایی در تصمیمگیری میشویم، گفت: اگر تصمیمگیری در برخی موارد صورت نگیرد بخاطر تصادفات به جامعه معلولان اضافه میشود و به همین خاطر محدودیتهایی ایجاد میشود؛ البته باید به نقطهای برسیم که تصمیمگیریها موازی با نیازهای تمام جامعه باشد.
ذاکریان با تاکید بر اینکه در حوزه حمل و نقل و ترافیک پیگیر جلسات فصلی و استفاده از نظرات و پیشنهادات جامعه معلولان هستیم، تصریح کرد: خرید 50 دستگاه اتوبوس مناسب معلولان از جمله اقدامات انجام شده در این بخش است.
وی اذعان کرد: تلاش داریم در هر خط اتوبوس شهر قم حداقل یک اتوبوس ویژه معلولان فعال باشد و به مرور ایستگاههای خطوط پرسرعت شهر مجهز به ایستگاههای ویژه معلولان خواهد شد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به شکلگیری نهضت پیادهروسازی ایمن در شهر، گفت: امروز بسیاری از پیادهروها برای عابرین پیاده سالم نیز ایمن نیست و به دنبال شکلگیری این مساله هستیم.
ذاکریان گفت: هر پل عابر پیاده بین 300 تا 500 میلیون تومان با پلههای معمولی هزینه دارد و اگر پله برقی به آن اضافه شود یک میلیارد و 200 میلیون تومان به آن اضافه میشود و به همین خاطر شرایط سختی برای توسعه آنها شکل گرفته است.
وی با تاکید بر فرهنگسازی در جامعه در برخورد با ضوابط و قوانین، تصریح کرد: بسیاری از مشکلات شهر قم به دلیل عدم رعایت قوانین و ضوابط است که باید فرهنگسازی صورت گیرد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم با بیان اینکه به دنبال اجرای طرح عبور همسطح عابرین پیاده با استفاده از چراغ هستیم تا مشکلات تردد رفع شود، اظهار کرد: در صدد طراحی ویژه برای این امر هستیم البته اگرچه ممکن است مشکلات ایجاد شود اما نیازمند فرهنگ سازی و همراهی سازمانهای حمایتی هستیم تا بتوانیم بحث انسانمحوری را در طراحیهای شهری نهادینه کنیم.
ذاکریان با تاکید بر اینکه باید به سمتی رویم تا شهری ایمن برای کاهش سوانح داشته باشیم، اظهار کرد: رویکرد باید این باشد که شهر علاوه بر مناسب سازی ایمن باشد تا از سهم سوانح نیز کاسته شود.
وی فرهنگ سازی برای رعایت موارد ایمنی را ضروری خواند و اذعان کرد: اگر شهروندان موارد ایمنی را رعایت کنند بسیاری از معلولیتهایی که در اثر سوانح ایجاد میشود کاهش خواهد یافت.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم با تاکید بر اینکه در طراحیهای جدید ایستگاه های اتوبوس عبور معلولان را دیدهایم، اظهار کرد: این امکان را داریم که بستری ایجاد شود که نمایندگان جامعه معلولان در پروژههای عمرانی مرتبط حاضر شده و شرایط مناسب سازی را تایید کنند.